Close
De healthy pleasure van… Miss Havermout!

De healthy pleasure van… Miss Havermout!

Hanne is naast een stadsgenootje van mij, een super getalenteerde jonge meid die barst van de goede ideeën en de mooiste foodfoto’s en creaties maakt! Haar favoriete ingrediënt is havermout en je ze staat dan ook beter bekend als Miss Havermout! En zo heet haar blog dus ook. 😉 Vandaag deelt ze haar healthy pleasure, gemaakt van havermout natuurlijk, en het is er een die heel goed past bij de tijd van het jaar! 

De healthy pleasure van… Miss Havermout!

Even voorstellen…

Hallo, ik ben Hanne. Maar misschien ken je me beter onder de naam Miss Havermout. Ik ben niet altijd een ‘foodie’ geweest. Toen ik net op kamers in Tilburg woonde moest ik het hele koken even opnieuw ontdekken. Thuis aten we altijd AGV’tjes (aardappel, vlees en groente), maar nu ontdekte ik dat er veel meer is dan de Hollandse pot! Met een versmarkt elke zaterdag en een Chinese toko om de hoek kon ik allemaal nieuwe producten in huis halen. Nu vind ik het heerlijk om te experimenteren met nieuwe ingrediënten, en gelukkig vinden de mensen om mij heen mijn creaties meestal ook erg lekker. Daarom kreeg ik steeds vaker de vraag ‘Hanne, heb je dat recept voor mij?’. In plaats van iedereen persoonlijk te mailen begon ik een foodblog, Miss Havermout. Vernoemd naar mijn favoriete ingrediënt… HAVERMOUT.

Ik vind havermout werkelijk een van de lekkerste dingen die er is. Een reep Tony’s of pizza gaat er ook in hoor, begrijp me niet verkeerd, maar zo’n warm bakje havermout in de ochtend, dat vind ik het fijnste moment van de dag. Daarnaast is havermout super veelzijdig. Je kunt er alle kanten mee op, van zoet tot hartig en van ontbijt tot healthy baksel.

Naast een flinke portie havermout recepten deel ik op mijn blog, ook genoeg inspiratie voor de lunch of het avondeten. Meestal gezond, maar op zijn tijd een echte guilty pleasure, dat moet ook kunnen volgens mij.

Naast het bloggen ben ik student. Ik zit nu in het tweede jaar van mijn opleiding Food Innovation aan de HAS in Den Bosch. Een super leuke studie waar ik nog meer leer over eten en het ontwikkelen van nieuwe food concepten. Ik hoop later mooie food concepten te kunnen ontwikkelen, want er kan nog een hoop verbeterd worden in de wereld van food. Denk aan food waste of de veel te lage groente en fruit consumptie. En stiekem hoop ik natuurlijk een prachtig concept met havermout te bedenken waardoor heel Holland aan de havermout gaat.


Naast mijn grootste passie voor food, heb ik nog andere hobby’s. Ik houd van kringloopwinkels, rommelmarkten en andere plaatsten waar ik lekker tussen de oude rotzooi kan snuffelen. Mijn favorites in Tilburg zijn LaPoubelle, Kringloop Tilburg en Port Agora. Daarnaast sport ik graag. Ik doe fitness, loop zo nu en dan hard en trek wat baantjes in het zwembad. In de weekenden sta ik als het even kan op mijn surfplank bij Windsurfvereniging Goirle. Mocht je na het zien van mijn Instagram dus de indruk krijgen dat ik alleen maar eet, dan moet ik je toch uit die droom helpen. Er is nog een wereld naast eten.

Healthy pleasure

Toen Manon me vroeg om mijn healthy pleasure op haar site te delen wist ik één ding zeker, het moest een receptje met havermout worden. Maar wat voor eentje… Ik kan enorm genieten van een bakje havermoutpap in de ochtend. Echt, dat vind ik zo lekker. Maar een healthy pleasure kan ik het niet noemen. Nu 5 december echter dichterbij komt heb ik wel een échte guilty pleasure: pepernoten! Herkenbaar? Daarom besloot ik van die guilty pleasure een healthy pleasure te maken met havermout! Lekker met een kop thee op de bank genieten van een schaaltje homemade pepernoten, ik houd ervan (vooral als het buiten dan regent). Oh en vergeet die geur van versgebakken pepernoten niet, alleen daar kan ik al zo van genieten.

Havermout pepernoten 2

Havermout pepernoten

Ingrediënten (voor 16 grote pepernoten)

  • 100 gram havermeel
  • 50 gram agavesiroop
  • 3 el kokosolie, gesmolten
  • 2 el melk
  • 2 theelepels koek en speculaas kruiden
  • 1 theelepel kaneel
  • ter garnering: agavesiroop en havervlokken

Bereiding

Verwarm de oven voor op 175 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.

Meng alle ingrediënten voor de pepernoten in een grote beslagkom en vorm er een deegbal van. Maak van het deeg 16 grote pepernoten (of maak wat kleinere, dan kun je er meer maken). Leg de pepernoten op de bakplaat.

Bestrijk de pepernoten met een dun laagje agavesiroop en strooi er wat havervlokken over. Bak de pepernoten 15 tot 20 minuten.

Nieuwsgierig geworden naar wat voor lekkers Miss Havermout Hanne nog meer maakt met o.a. havermout? Neem dan eens een kijkje op haar blog of volg haar op Instagram.

Havermout pepernoten1

Geef een reactie