Close
Havermout met eiwitrijke granola en bosvruchten

Havermout met eiwitrijke granola en bosvruchten

Ik ontving een doos vol lekkers van Meesters van de Halm om mee aan de slag te gaan. Mocht je ze nog niet kennen dan vertel ik je graag meer over ze in deze blog. En daarnaast vind je het recept voor dit heerlijke verwenontbijtje met hun eiwitrijke granola!

Meesters van de Halm

Ver vóór de tijd dat verantwoord en biologisch eten een bekend begrip was raakte oprichter Harrie van Grinsven al overtuigd dat mens en milieu in harmonie met elkaar moeten samenleven.

Hij groeide op op een boerderij en leerde de commerciële wereld kennen toen hij ging werken bij een medicijnenfabrikant. Later werkte hij bij een groot voedingsmiddelenbedrijf en hoe meer ervaring hij kreeg, des te meer hij overtuigd raakte van dat hij iets op transparante wijze wilde maken wat eerlijk en puur was. Iets wat goed zou zijn voor mens én milieu.

Begin jaren zeventig kwam Harrie in contact met steeds meer mensen die zijn visie op de wereld deelden. Zo ontmoette hij ook Bert van den Berg, de opa van Rob van den Berg (mede-eigenaar van Meesters van de Halm). Met hem en meerdere gelijkgestemden, waaronder ook hoogleraren, richtte hij een tuindersclub op. Dat groeide via verschillende omwegen uit tot wat het nu is. Eind jaren zeventig begon Harrie officieel de biologische pletterij: De Halm. Daarmee stonden zij aan de wieg van biologische voeding in Nederland.

Respect voor het milieu

Respect voor het milieu betekent voor Meesters van de Halm ook zo duurzaam mogelijk werken. Dit doen ze o.a. door energie te kopen van Nederlandse windenergie, warmte uit hun proces te hergebruiken en reststromen een tweede leven te geven als voer voor geiten of als grondstof om groene energie te maken.

Hun granen komen daarnaast zoveel mogelijk van Nederlandse bodem. Tenzij ze niet in Nederland geteeld (kunnen) worden, zoals rijst, gierst, boekweit en amaranth en mits er voldoende beschikbaar is. Omdat je bij de teelt van granen afhankelijk bent van moeder natuur. En daarom zijn ze altijd op zoek naar Nederlandse biologische telers voor een langdurige samenwerking. Door zoveel mogelijk met Nederlandse granen te werken is de ecologische voetafdruk het kleinst en dragen ze bij aan een gezond bestaan van de Nederlandse biologische landbouw. 

100% glutenvrij

Zoals je weet eet ik inmiddels glutenvrij vanwege het candidadieet. Dus ik ben heel blij dat een groot deel van de producten van Meesters van de Halm glutenvrij zijn. Ze hebben een aparte pletlijn en een glutenvrij magazijn zodat alle vlokken glutenvrij zijn én blijven. Om daar 100% zeker van te zijn wordt elke productiebatch door een extern laboratorium getest. Daarna worden de vlokken glutenvrij verpakt bij hun zusterbedrijf Rosies. En ze zijn dan ook trotse drager van het glutenvrij keurmerk. En daarnaast is Meesters van De Halm ook één van initiatiefnemers van de glutenvrije haverketen. Nieuwsgierig geworden naar wat voor (glutenvrije) producten Meesters van de Halm nog meer in het assortiment heeft? Neem dan even een kijkje op hun website.

Meesters van de Halm granola

Nieuwe granola’s

De nieuwste producten van de hand van Meesters van de Halm zijn drie nieuwe granola’s. Deze zijn niet alleen glutenvrij, ze zijn ook vegan en gemaakt zonder palmolie en zonder toegevoegde suikers. Klinkt goed right?! De granola is er in drie verschillende varianten, een eiwitrijke, met maar liefst 20,9 gram eiwit per 100 gram. Een vezelrijke, met maar liefst 24,7 gram vezels en een suikerarme die slechts 4,6 gram suiker bevat. Ik werd door Meesters van de Halm uitgedaagd om met alle drie een heerlijk recept te maken. En vandaag deel ik mijn recept met de eiwitrijke granola. Nu had ik de combinatie van havermout met granola nog niet eerder gemaakt en ik kan je vertellen dat het echt heel lekker is! Dus heb je het nog niet eerder geprobeerd, duik dan snel de keuken in!

Voor 1 portie heb je nodig:

  • 2 EL eiwitrijke granola van Meesters van de Halm
  • 45 gram havermout
  • 250 ongezoete amandelmelk
  • 50 ml water
  • 8 druppels vloeibare stevia chocolade, of een andere smaak naar keus
  • 1/2 tl kaneel
  • Verse frambozen en blauwe bessen
  • Optioneel: syrup gold van Greensweet stevia

Zo maak je havermout met eiwitrijke granola:

Doe de havermout met de melk, kaneel en stevia druppels in een pannetje en breng al roerende aan de kook. Zet het vuur laag en laat nog 3-5 minuutjes zachtjes koken en roer af en toe.

Doe de granola in een glas, schep de havermout er bovenop en top af met het fruit. Of doe de havermout eerst in een kom en top dan af met de granola, fruit en eventueel nog wat syrup gold.

Enjoy! 😃

Ga jij deze havermout met eiwitrijke granola en bosvruchten maken? Ik vind het super leuk om jouw creatie te zien! Dus tag mij vooral in je foto of gebruik de hashtag #healthyfoodie_manon als je ze deelt op Facebook en/of Instagram!

Eiwitrijke granola 1

Deze blog is tot stand gekomen in samenwerking met Meesters van de Halm. Ondanks dat ik de de producten gratis ontvangen heb om te proberen deel ik altijd uitsluitend mijn eigen mening. Lees mijn disclaimer voor meer informatie.

Geef een reactie