Close
Crunchy pure chocolade rotsjes met quinoa!

Crunchy pure chocolade rotsjes met quinoa!

Als je een doos vol chocolade opgestuurd krijgt van Albert Heijn om mee aan de slag te gaan voor de nieuwe #vriendenvanAH #delicatachallenge dan is het lastig om er van af te blijven! Maar zoals ik je eerder al liet zien met de gezonde brownie met crispy witte chocolade is het heel makkelijk om een ongezondere chocolade variant te combineren met gezonde producten. Waardoor je toch lekker en zonder schuldgevoel kunt genieten. Maar er zat ook gezondere chocolade in de doos en daarmee maakte ik deze crunchy pure chocolade rotsjes met quinoa!

Crunchy pure chocolade rotsjes met quinoa2

Zoals je wellicht weet is chocolade met een percentage hoger dan 70% een stuk gezonder. Voor deze crunchy pure chocolade rotsjes met quinoa gebruikte ik de De­li­ca­ta pu­re cho­co­la­de Ugan­da 80%. Deze chocolade maakt samen met de rest van de ingrediënten de crunchy pure chocolade rotsjes met quinoa een super healthy snack! Mits je niet alles tegelijk op eet natuurlijk. En geloof me, dat is nog best lastig want ze zijn echt finger-licking good!

Dit heb je nodig voor de crunchy pure chocolade rotsjes met quinoa:

  • 100 gram Delicata pure chocolade Uganda 80% van Albert Heijn
  • volkoren speltflakes, ik gebruikte die van Rude Health maar je kunt ook andere speltflakes gebruiken, let er dan wel op dat ze ongezoet zijn
  • gepofte quinoa
  • gepofte rijst, naturel en ongezoet

Zo maak je het:

Smelt de chocolade au bain-marie. Leg een stukje bakpapier op een bord of snijplank.

Meng wat van de speltflakes, quinoa en rijst met elkaar en roer dit voorzichtig door de chocolade. Je kunt steeds een beetje meer erbij doen tot je tevreden bent met de verhoudingen. Maar hoe meer je erdoorheen gooit hoe meer je te snacken hebt natuurlijk. 😉

schep dan hoopjes van het mengsel op het bakpapier en zet de rotsjes in de koelkast tot de chocolade hard geworden is.

Enjoy! 😀

Ga jij deze crunchy pure chocolade rotsjes met quinoa maken? Ik vind het super leuk om jouw creatie te zien! Dus tag mij vooral in je foto of gebruik de hashtag #healthyfoodie_manon als je ze deelt op Facebook en/of Instagram!

Crunchy pure chocolade rotsjes met quinoa3

2 thoughts on “Crunchy pure chocolade rotsjes met quinoa!

  1. Oee dit ziet er heerlijk uit! Ik vraag me alleen, wat zijn de hoeveelheden van de ingrediënten?

    Groet,Maxime

    1. Dat kan ik niet zeggen, daarom staat het er ook niet bij. Je moet gewoon steeds beetje bij beetje toevoegen. Tot het bedekt is met een dun laagje chocolade.

Geef een reactie