Close
Pompoen linzensoep met wortel en paprika

Pompoen linzensoep met wortel en paprika

Soep! Ik blijf er gek op! Het liefst eet ik het elke dag tijdens deze koude maanden. Dan gaat er voor mij niet boven een verwarmende kom soep. Elke zondag maak ik een grote pan waar ik vervolgens de rest van de week van eet, tijdens de lunch vooral en af en toe in de avond. Deze week maakte ik een pompoen linzensoep met wortel en paprika!

Lekker handig, zo’n grote pan soep, dan hoef ik niet elke dag te denken wat ik ga lunchen. En of ik dan wel genoeg groenten binnen krijg. Want met een flinke kom soep krijg je al zo’n 250 gram groenten binnen! En als je bang bent dat soep niet voldoende vult, no worries! Ik gooi bijna altijd een portie linzen of bonen in mijn soep. Die kun je gewoon mee pureren als je denkt dat je dat niet lust. Dit zorgt er namelijk voor dat je een goed vullende soep krijgt die boordevol vezels en eiwitten zit. En je weet het, die zorgen voor een lang verzadigend gevoel. Roer er voor het serveren nog een lekkere lepel goeie olijfolie doorheen en je krijgt ook meteen een portie gezonde vetten binnen. Hoe zo soep vult niet?!

pompoen linzensoep met wortel en paprika olijfolie

In dit recept gebruik ik een aantal producten van KoRo. Gebruik code MANON bij je bestelling en je krijgt 5% korting op je hele bestelling.

Voor 5 porties soep van 450 ml heb je nodig:

Toppings (optioneel):

  • Goma Sio (mix van sesamzaad en zout)
  • Extra vierge olijfolie, bijvoorbeeld van Filippo Berio

Zo maak je de pompoen linzensoep met wortel en paprika:

Verwarm een soeppan met kokosolie of ghee en fruit de knoflook en uien aan. Voeg dan de pompoen, wortel en paprika toe en de kruiden. Roerbak dit 4-5 minuten.

Voeg het water, bouillonpoeder en de linzen toe en breng aan de kook. Kook de soep 8-10 minuten tot de wortels zacht genoeg zijn. Pureer de soep met een staafmixer en voeg de kokosmelk toe. Laat de soep nog een klein minuutje koken op laag vuur. Breng de soep verder op smaak met wat peper en zout.

Enjoy! 😀

Liefs Manon avocado

Ga jij deze pompoen linzensoep met wortel en paprika maken? Ik vind het super leuk om jouw creatie te zien! Dus tag mij vooral in je foto of gebruik de hashtag #healthyfoodie_manon als je ze deelt op Facebook en/of Instagram!

Kun je ook geen genoeg krijgen van soep? Probeer dan ook eens deze snelle preisoep of deze pittige pompoen tomatensoep met bruine bonen.

2 thoughts on “Pompoen linzensoep met wortel en paprika

    1. Hoi Mirjam, 3 eetlepels klopt. Afgestreken eetlepels zou ik gebruiken als je ipv de kruidenmix die ik gebruik voor kerriepoeder kiest. Maar het mag natuurlijk naar smaak meer of minder zijn.

Geef een reactie