Close
Tiramisu met een twist in een glaasje

Tiramisu met een twist in een glaasje

Ik ben zelf meer een liefhebber van frisse toetjes dan zware toetjes. Deze geven een minder zwaar gevoel na een avondje tafelen vind ik. Daarom koos ik voor een tiramisu met een twist die ik in leuke glaasjes serveer zodat iedereen een mooi dessert voor zijn neus heeft staan.

En niet alleen de smaak is fris, het is ook een lichtere variant dan een originele tiramisu want ik gebruik voor een groot deel magere kwark in plaats van alleen mascarpone. Hierdoor is deze tiramisu lekker licht en kun je later op de avond ook nog lekker genieten van wat hapjes zonder opgeblazen gevoel.

tiramisu met een twist

Voor 4 personen heb je nodig:

Zo maak je tiramisu met een twist:

Doe de koekjes in een zakje en sla ze met een deegroller op houten lepel fijn, er mogen nog wel wat stukjes in zitten maar niet te grote.

Meng de kwark met de mascarpone, het citroensap en de syrup gold. Pak 4 glaasjes en verdeel eerst een laagje koekjes over de bodem, schep hier 1-1,5 eetlepel kwark op, dan weer een laagje koekjes en dan weer een laagje kwark. Garneer met de frambozen, hazelnootjes en munt. Zet een uur in de koelkast zodat de kwark wat kan opstijven.

Enjoy! ūüėÄ

Liefs Manon kers

Ga jij deze tiramisu met een twist maken? Ik vind het super leuk om jouw creatie te zien! Dus tag mij vooral in je foto of gebruik de hashtag #healthyfoodie_manon als je ze deelt op Facebook en/of Instagram!

Ga jij toch liever voor een toetje met chocolade? Maak dan deze mini pure chocoladetaartjes!

tiramisu met een twist frambozen

Geef een reactie