Close
REVIEW GoodBite + WIN ACTIE!

REVIEW GoodBite + WIN ACTIE!

Een tijdje geleden kreeg ik een super leuk en vooral lekker pakketje thuis gestuurd van GoodBite. Ik mocht zelf 4 producten uitkiezen welke ik wilde testen en reviewen. En zoals jullie de afgelopen weken al hebben kunnen zien heb ik er een paar super lekkere recepten mee gemaakt!

wp-1472805058034.jpg

Over GoodBite

GoodBite is een Nederlands merk vleesvervangers. De producten zijn onder andere samengesteld uit eiwitten die afkomstig zijn van soja, tarwe en erwten. Sinds 2002 zijn de GoodBite Vleesvervangers verkrijgbaar in Nederlandse en Belgische supermarkten.

Het bedrijf achter het merk GoodBite is het Noord Brabantse familiebedrijf Schouten Europe B.V. Het ontstaan van het bedrijf Schouten gaat terug naar 1893. De overgrootvader van de huidige directeur begon toen een bakkerij.

Schouten Europe B.V. is ontstaan in 1990. Als eerste Nederlands bedrijf startten zij met de ontwikkeling van vleesvervangers. De GoodBite producten worden in Giessen ontwikkeld door de directeur Henk en zijn zoons Wouter en Niek Jan.

Vleesvervanger

De vegetarische producten dienen als complete vleesvervanger. Vlees levert ijzer, eiwit en B-vitamines. Die voedingsstoffen zitten ook in GoodBite vleesvervangers. Het ruime assortiment vleesvervangers geeft je volop mogelijkheden tot variatie in je voedingskeuze.

Zoveel mogelijk E-nr vrij

GoodBite streeft ernaar om zo min mogelijk E-nummers in haar producten te verwerken. Momenteel zitten de nog aanwezige E-nummers veelal in de gevulde GoodBite producten. De belangrijkste oorzaak hiervan is dat E-nummers vaak in sauzen worden verwerkt.

Rekening houdend met…

Vanuit de overtuiging dat de wereld behoefte heeft aan een voedselpakket dat minder op dieren en sterker op planten steunt, bied GoodBite consumenten al zo’n 25 jaar een duurzaam alternatief voor vlees. Zo wordt bij de productie van de vleesvervangers op zoveel mogelijk aspecten duurzaam gehandeld.

Zo wordt de soja zo duurzaam mogelijk ingekocht. De soja die GoodBite gebruikt is afkomstig van leveranciers in Zuid-Amerika, Noord-Amerika en Azië. Het verbouwen van de soja gaat niet ten koste van het Tropisch regenwoud en de soja wordt niet genetisch gemodificeerd.

Ook vinden zij het belangrijk dat de palmolie die in sommige producten gebruikt wordt, op duurzame wijze wordt geproduceerd. En bevatten hun vleesvervangers ei-eiwit afkomstig van kippeneieren van kippen met vrije uitloop: één van de kip vriendelijkste eieren. Hiermee is GoodBite op dit gebied de voorloper in de markt van vleesvervangers.

En daarnaast vind je op de verpakkingen van GoodBite het FSC keurmerk. FSC is een keurmerk voor duurzaam geproduceerd hout. Het keurmerk garandeert dat regenwouden met rust worden gelaten. En voor elke gekapte boom wordt een nieuwe aangeplant.

Waarom zou je minder vlees eten? 

Als alle Nederlanders twee dagen per week plantaardige vleesvervangers zouden eten in plaats van vlees, dan zou dat per jaar de CO2-uitstoot van 570.000 personenauto’s schelen. Bovendien is het beter voor de gezondheid, het milieu, de natuur en het dierenwelzijn.

Als flexitariër eet je één of meerdere dagen per week geen vlees. Bij voorkeur eet je op die dagen plantaardige alternatieven. Dit is:

• Beter voor je gezondheid: minder kans op hart- en vaatziekten, kanker, overgewicht en diabetes.

• Beter voor het milieu en de natuur: minder uitstoot van broeikasgassen, minder boskap, minder verlies van natuur, minder energie- en watergebruik, een kleiner mestoverschot.

• Beter voor het dierenwelzijn: meer ruimte voor dieren, minder dierziektes en minder dierenleed.

Ik ben al flexitariër vanwege bovengenoemde redenen maar ook omdat ik echt verschil merk in mijn dagelijkse gezondheid als ik minder vlees maar ook minder (tot geen) zuivelproducten eet.

Een echte GoodBite

De producten zijn echt heerlijk! Naast de 4 die ik mocht uitkiezen heb ik inmiddels al meerdere variaties geprobeerd en stuk voor stuk zijn ze super lekker. En het geeft je ook een extra goed gevoel dat de producten zo duurzaam mogelijk en zo veel mogelijk E-nr vrij geproduceerd worden. Als je je tanden dus zet in een vleesvervanger van GoodBite is dat dus letterlijk een goede bijt!

Neem ook even een kijkje op de site van GoodBite welke producten allemaal verkrijgbaar zijn!

Recepten

De Italiaanse carré is favoriet bij mij omdat hij heerlijk gekruid is en je kunt hem op verschillende manieren eten. Ik at hem bijvoorbeeld op een bedje van courgetti. Maar je zou hem ook heel goed tussen een broodje kunnen eten met wat sla en tomaat.

wp-1472805006008.jpg

De zadenburger! O my! Deze burger heeft mijn hart gestolen! Ik ben gek op noten en zaden en dat in een burger vind ik echt briljant! Deze 2 recepten maakte ik met de zadenburger.

Zadenburger met avocado en tahin saus!

wp-image-565285950jpg.jpg

Wrapburger!

wp-1470989141380.jpg

Het verse gehakt kun je gebruiken in elk recept met “gewoon” gehakt. Ik gebruikte hem bijvoorbeeld om een vegetarische versie te maken van mijn nachoschotel.

Nacho schotel met rundergehakt, maïs en courgette

img_20160625_181554.jpg

En de overheerlijke notenballetjes reeg ik aan een spiesje, bijvoorbeeld voor op de bbq of gewoon voor een leuke twist. En ik maakte er deze super simpele albondigas mee.

Albondigas met notenballetjes!

img_20160825_192255.jpg

Win actie!

En heb ik je er inmiddels van overtuigd hoe goed de producten zijn van GoodBite? Dan heb ik nog iets leuks voor je! Jij kunt namelijk een pakketje winnen met mijn 4 favorieten. Het enige wat je hoeft te doen is:

 • Healthyfoodie Manon en GoodBite te liken/volgen op Facebook en/ of Instagram
 • Dit bericht OPENBAAR delen met je vrienden en familie op Facebook en/of Instagram.
 • Hieronder in een berichtje laten weten wat jij zou maken met de producten van GoodBite.

Je kunt mee doen tot donderdag 15 september 12 uur.

Succes! 😀

17 thoughts on “REVIEW GoodBite + WIN ACTIE!

 1. Ik heb een man die van burgers houd dus ben benieuwd wat hij van zon zadenburger zou vinden is eens een gezonde variatie

 2. Klinkt lekker en ik kwijl al bij plaatjes kijken, hihi. Het gehakt zou ik heerlijke lasagne maken met heel veel groenten. Of pizza met van alles erop en eraan wat iedereen lekker vindt. Het meest ben ik benieuwd naar de zadenburger. Ik hoop op een kans en doe graag mee!

 3. Als ik naar al die fotos kijk staat het watet in me mond dus ik zou heeeeel graag je receptjes uit willen proberen en ga zeker delen op instagram. Proud mommy 81

 4. Ik doe graag mee aan deze winactie!
  Met dit lekkere weer zou ik graag de notenballetjes aan een spies, op de bbq zetten. Ook lijkt me zo’n zadenburger heerlijk in zelfgemaakte burgerbroodjes.

 5. De Zadenburger ben ik heel benieuwd na hoe het in mijn gezin wordt ontvangen,we eten parttime vegetarisch en met bovenstaande recepten heb je me in elk geval al superblij meegemaakt,

 6. Ik zou de producten variëren met een pastamaaltijd, rijstgerecht of gewoon met aardappels en groente. Erg lekker!

 7. Whaaaah, zo lekker! Ben echt fan van deze producten❤️ Ik zou gevulde zoete aardappel met vegetarisch vers gehakt maken! Hmm… Het water loopt me al in de mond 🙂

  Liefs Esmee (Frambroosie op insta)

 8. Ik zou als eerste de recepten gaan maken die hier boven beschreven staan. Die zien er zo heerlijk uit.

 9. Wat ik heel graag zou willen maken met de producten van Goodbite is een volwaardig kerstmenu. Ik ben nog niet zo heel lang vegetariër en ben dol op kerst en begin me nu al af te vragen hoe ik mijn kerstmaal zo kan klaarmaken zonder dat het wat van het kerstgevoel inlevert.. normaal aten we dan varkenshaas e.d. .. de maaltijd was altijd gefocused op het stuk vlees en dat zal nu anders zijn. Graag laat ik me inspireren door de producten van Goodbite en jouw website 🙂

 10. Wat ik ga maken? Zoveel, want ik heb bijna verbannen en ben nu op zoek naar lekkere alternatieven. GoodBite ziet er in ieder geval heerlijk uit dus hopelijk valt het in de smaak. Ik ga eerst een lekkere zadenburger maken, want ik ben dol op zaden en burgers dus een prima combi.

 11. Wat een heerlijke actie. Wat ga ik maken ? Italiaanse Carre met salade van cocktail tomaatjes,komkommer,lente ui,mozzarella, basilicum en olijfolie , daarna zadenburger met salade van avocado, tomaat,bonen ,mais,uien,lime, tomaat en paprika , daarna siciliaanse gehaktballetjes met arrabbiatasaus: ( olijfolie ,uisnippers, knoflook, ansjovis , chilipepers ,blokjes tomaat ,kaneel,scheutje rodewijnazijn ,peper en basilicumblaadjes ) en notenballen met pasta salade (penne, pijnboompitten,groene paprika, komkommer, erwten, limoen, munt, olijfolie , mozzarella ) Ben heel erg benieuwd naar deze producten , wil graag testen 🙂

Geef een reactie