Close
REVIEW pindakaas van de Pindakaaswinkel + WIN ACTIE!

REVIEW pindakaas van de Pindakaaswinkel + WIN ACTIE!

Net voor mijn vakantie kreeg ik een doos vol mini potjes pindakaas thuis gestuurd van de Pindakaaswinkel. En zeg nou zelf wie houd er nu niet van pindakaas?! 😀

Ik heb ze stuk voor stuk uitgebreid geproefd en hier onder lees je mijn bevindingen!

wp-1477044576441.jpg

Even voorstellen

De Pindakaaswinkel is de allereerste winkel die volledig in het teken staat van pindakaas. Ze hebben 10 verschillende smaken inclusief een tijdelijke seizoens special. Versgemalen pinda’s en kokosolie zijn de basis voor de beste pindakaas. Kunstmatige toevoegingen zijn niet nodig. Ze zetten pindakaas op het voetstuk dat het verdient en zijn trots op hun pindakaas!

Het pindakaasavontuur is begonnen aan de keukentafel, daar werden door Michiel Vos de eerste smaken gecombineerd. Michiel is boerenzoon en al van jongs af aan groot pindakaasfan maar miste de variatie bij dit beste beleg in een potje. Na een aantal succesvolle testjes te hebben uitgevoerd besloot hij er serieus werk van te gaan maken. Het idee van een pindakaaswinkel was geboren.

Alleen echte ingrediënten

Ze gebruiken alleen echte ingrediënten, geen palmolie, toegevoegde suikers of kunstmatige smaakstoffen. Daarbij zoeken ze naar de eerlijkste ingrediënten, fair trade en/of biologisch. De pinda’s worden gemalen, en daarna worden de potjes met de hand gemengd en gevuld.

De winkel en webshop

Zelf woon ik in Brabant dus spijtig genoeg kan ik niet zomaar een bezoekje brengen aan de winkel aangezien deze in Amsterdam zit. Máár niet getreurd als je net als ik niet in onze hoofdstad of omgeving van woonachtig bent. Ze hebben namelijk (thank god!) een webshop!

In de webshop kun je naast kiezen uit 10 verschillende smaken pindakaas ook gaan voor leuke pindakaas goodies. Ze verkopen namelijk leuke truien, tanktops en zelfs rompertjes met de tekst ‘Pindabaas’, een tas en een handige spatel waarmee je je pot tot op de bodem kunt uitlepelen. Nieuwsgierig geworden? Hier vind je de website.

10 verschillende smaken

En dan proeven! In de doos zaten 10 kleine potjes, van pindakaas met pure chocolade tot venkel rozijn en banaan chilipeper. Ik heb ze stuk voor stuk geproefd en uiteraard heb ik zo mijn favoriet! Maar eerst mijn menig van smaak naar smaak.

Ik begon met banaan chilipeper. Ik ken mensen die wel eens sambal op hun pindakaas smeren maar zelf heb ik dat nog nooit gedaan dus ik was wel benieuwd hoe deze pittige variant zou smaken. Het leuke, vind ik, is dat ze stukjes gedroogde banaan in de pindakaas hebben gestopt. En pittig, dat is deze variant zeker! I like!

wp-1477043906484.jpg

De pure chocolade testte ik ernaast. Hier valt weinig over te zeggen dan dat hij ronduit heerlijk is! Maar ja, who doesn’t like chocolate right?

Naast pure chocolade hebben ze ook een variant met witte chocolade. Deze is heerlijk zoet! Wellicht wat minder verantwoord maar echt een heerlijke traktatie!

Voor de echte koffie fans is er een variant met koffie zeezout. Deze is serieus lekker! Iets wat ik eerlijk gezegd niet helemaal verwacht had en ik denk dat de echte koffie fan deze variant zeer zeker kan waarderen!

Dan de venkel rozijn variant. Ik houd zelf erg van de smaak van venkel. In de pindakaas zitten hele venkelzaadjes, deze geven de pindakaas een heerlijke frisse anijsachtige smaak. Het enige nadeel vind ik zelf is dat ik de venkel zaadjes zelf niet zo lekker vind om heel op te eten. De hele rozijntjes vind ik dan wel weer lekker erin.

img_20161017_094501.jpg

Voor de dadelliefhebbers onder ons, waar ik er zelf een van ben. Is er een variant met dadel en kaneel. Deze is heerlijk zoet en kruidig. Dit is mijn op één na favoriete smaak!

Er zat een potje in waarop staat special. Maar wat deze smaak speciaal maakt kon ik er zelf niet uithalen. Er zitten wel stukjes pinda in. Iets wat ik altijd wel erg lekker vind. Maar echt speciaal kan ik hem niet noemen.

Naturel spreekt voor zich natuurlijk. Een heerlijke smeuïge pindakaas zónder zout, lekker voor de alledaagse boterham.

En dan blijven er nog 2 smaken over. Karamel zeezout, voor de echte zoetekauw! De stukjes karamel geven de pindakaas een lekkere bite. Maar persoonlijk vind ik hem iets te zoet. Mijn vriend daarentegen is wel echt fan van deze smaak. Dit schijnt ook een van hun meest verkochte smaken te zijn.

En dan als laatste mijn ultieme favoriet! Kokos zeezout. Ja wat kan ik er van zeggen. Ik ben gek op kokos maar gecombineerd met pindakaas had ik nog nooit geprobeerd. En ik ben nu gróót fan! De stukjes kokos zijn een beetje chrunchy wat voor mij de pindakaas echt hemels maakt! En deze smaak is ook een van de meest verkochte smaken van de Pindakaaswinkel. Ik snap wel waarom dus. 😉

img_20161011_100916.jpg

Win actie!

En last but not least…. Naast testen mag ik ook nog eens 2 doosjes met deze 10 smaken in mini formaat verloten onder mijn volgers! Enige voorwaarde is wel dat je het doosje zelf moet ophalen in Amsterdam! Daar heb je dan wel een jaar de tijd voor dus je hoeft niet bang te zijn dat je gelijk de trein of auto in hoeft te stappen richting Amsterdam. ;

Wat moet je doen? Laat even weten welke smaak jij het liefst wilt proberen en waarom. That’s it! Het bericht delen op Facebook en/of Instagram is uiteraard heel erg lief!!

De actie loopt tot en met zondag 30 oktober. Maandag 31 oktober maak ik de 2 winnaars bekend.

collage-2016-10-21-13_59_54-1.jpg.jpg

 

 

 

4 thoughts on “REVIEW pindakaas van de Pindakaaswinkel + WIN ACTIE!

  1. Ahh, ik hoú van pindakaas! Ben vooral erg benieuwd naar die met kokos en de banaan/chili. Ik doe dus ook zeker mer aan de winactie 🙂

  2. Ik heb een pot van 420 ml pindakaas gekocht. Gember Zwarte Peper. De smaak is fantastisch. Echter bijna niet te eten door de hele pepers als kiezelsteentjes en net zo keihard zijn die toegevoegd zijn.
    Kost je tanden en kiezen en een afspraak bij de tandarts.
    Ben het toch blijven proberen maar nu toch besloten om een halve pot Gember Zwarte Peper weg te gooien om mijn gebit te beschermen.

    D. Swart

    1. Dat is vervelend! Misschien kun je het even melden bij de Pindakaaswinkel. Wellicht is het een foutje? Ik kan je er niet mee helpen iig

Geef een reactie