Close
REVIEW SeaFlavours + WIN ACTIE! 
Sea Flavours

REVIEW SeaFlavours + WIN ACTIE! 

Zeewier, niet echt een product wat ik zo maar in de supermarkt naar op zoek ga. Des te nieuwsgierig was ik naar de producten van Seaflavours. Ik mocht wat producten testen en je leest nu in mijn review wat ik van deze, toch wel bijzondere, producten vind!

Zeewier

De gemiddelde Nederlander denkt bij zeewier aan het groene spul dat in de zee kriebelt aan je tenen. De associatie met een lekkernij is op zo’n moment ver te zoeken. Sommigen durven het aan om het te eten, mits het wordt geserveerd met sushi. Slechts een enkeling durft zeewier te kopen bij de Chinese supermarkt.

Maar waarom nu eigenlijk zeewier? Waarom zouden we in Nederland massaal algen moeten herbeschouwen en leren accepteren als een welkome gast in de keuken? Ten eerste: het is ongekend gezond. Het heeft een hoge voedingswaarde en een lage verteerbaarheid. Met andere woorden, je zit snel vol van zeewier, zonder dat je veel calorieën binnenkrijgt. Ideaal voor iedereen die op zijn of haar dieet let. Verder zit het barstensvol eiwitten, ijzer en jodium. Dit maakt het een goede vleesvervanger.

SeaFlavours

Ondanks dat we in de westerse wereld steeds bewuster worden van de gezonde voordelen van zeewier merkten ze bij Seaflavours dat het nog best een uitdaging is om zeewier toe te voegen aan de maaltijd.

Om ons hierbij te helpen zijn ze de webshop gestart. Je kunt er verschillende gedroogde zeewieren terugvinden, die gebruikt kunnen worden in maaltijden. Aangezien het eten van zeewier voor sommigen nog een te grote stap is, kan je in de webshop ook bestaande producten vinden waaraan zeewier is toegevoegd, waardoor deze producten gezonder worden. Ze hopen via hun webshop meerdere mensen enthousiast te kunnen krijgen voor het eten van zeewier.

Van Europese bodem en biologisch

De producten die ze aanbieden in de webshop zijn allemaal van Europese bodem, waardoor de voedingswaarde van het zeewier van hoge kwaliteit is. Daarnaast proberen ze voornamelijk met biologische producten te werken.

Recepten

Als extra motivatie om zeewierproducten te gaan gebruiken, in je dagelijkse maaltijden, hebben ze verschillende recepten geplaatst op de website. Bijvoorbeeld deze vegetarische burger.

Van gedroogd zeewier tot snacks

Zeespaghetti, suikerwier en zeesla niet alleen hebben ze leuke namen ze zien er ook allemaal anders uit en zijn op verschillende manieren te verwerken in je gerechten. Maar vind je het nog te eng of te raar om gelijk zeewier te gaan eten dan kun je ook kiezen voor de vele producten waaraan zeewier is toegevoegd. Van geroosterde amandelen met zeewier tot mosterd, van zeewiermeel tot zeewierolie en van zeewier vlokken als zout vervanger tot zeewier bouillon tot een algen drankje en zelfs een zeewier energiereep. Er is zat keus om eens zeewier te proberen.

Wat vond ik van de producten?

Ik geef eerlijk toe, ik was een beetje huiverig om de zeewier te gaan proberen. Maar mijn nieuwsgierigheid had de overhand dus ik was heel blij dat ik een aantal producten mocht proberen. En ik was echt blij verrast! Ik ontving 7 producten welke ik mocht testen en daarvan mocht ik 5 producten uitkiezen waarmee ik een van jullie mag gaan blij maken! Ik ga ze één voor één aan je voorstellen.

Suikerwier

img_20170122_131446_588.jpg

De naam alleen al maakte mij erg nieuwsgierig! Suikerwier heeft een milde zoete en zoute smaak. Suikerwier heeft zijn naam te danken aan het feit dat het een zoete stof afscheidt, genaamd mannitol. Suikerwier schijnt veel gebruikt te worden in soepen, salades en sauzen. Maar wanneer je het kort bakt in boter of olie krijg je heerlijke knapperige zeewier chips. Ik wil het nog wel gaan proberen om de suikerwier op een andere manier te verwerken maar ik betwijfel of dat er van gaat komen want de chips die je er van maakt is gewoon echt te lekker! Dit is daarom dus ook het eerste product in het te winnen pakket geworden.

Dulse

Dulse is een rode alge met mooie rode bladeren. Dulse heeft een hoog gehalte aan ijzer, magnesium, calcium, fosfor en zink. Ook bevat het vitamine A, B1, B2, B3, C en E. Dulse kan je gebruiken in salades, stoofschotels en pasta. Als je dulse kort bakt in olie of boter dan krijg je een heerlijke knapperige chips die smaakt naar bacon. Dat laatste is echt een aanrader! Hierom zit ook de dulse in het te winnen pakket.

img_20170122_131308_202.jpg

img_20170122_142208_968.jpg
Dulse bacon snippers over de omelet, yum!

Knotswier vlokken

Knotswier is met zijn intense  en krachige zeezout smaak een gezond en lekker alternatief voor gewoon zout. Het is heel makkelijk toe te passen in diverse gerechten. In Scandinavische landen wordt het gebruikt bij het ontbijt, op eieren of in Skyr (yoghurt). Vanwege zijn zeer gemakkelijke toepassing zit er een potje in het win pakket.

img_20170122_131157_862.jpg

 Zeespaghetti

Vanwege de vorm lijkt het op tagliatelle. De zilte smaak en de vorm van het zeewier maakt het geschikt als pasta of combineer het met groente schotels en zeevruchten. Ik probeerde de zeespaghetti als pasta vervanger. Ik vond het lekker maar het vervangt voor  mij geen echte pasta omdat het qua smaak en structuur er niet op lijkt. De smaak is ziltig wat wel erg lekker is maar het deed me vanwege de structuur meer denken aan een plat boontje dan aan spaghetti. Een volgende keer zal ik de zeespaghetti daarom liever op een andere manier verwerken in een recept.

img_20170122_150358_276.jpg

Zeesla

Zeesla is een voedzaam supplement en kan gegeten worden als zeewier salade of als ingrediënt in salades. Het is vetarm, suikervrij en rijk aan eiwitten.

img_20170122_150554_891.jpg

De zeesla vond ik tot nu toe nog wat tegenvallen. Ik heb hem laten wellen en toen geproefd. Omdat er weinig smaak aan zit wordt het denk ik vergeleken met sla. Door het dan toe te voegen aan een salade is tot nu toe de enige manier waarop ik hem verwerkt heb en lekker vond. Ik heb geprobeerd er een tapenade van te maken maar dat was niet zo’n succes helaas. Ik zou er meer mee moeten experimenteren voordat ik er echt fan van ben ben ik bang.

Zeewier bouillon

Bio Zeewier Bouillon is geen gewone groente bouillon. Het is een smakelijk mix van hoogwaardige groente, superfoods, kruiden en zeewier.

Mijn favoriete product uit het test pakket is deze bouillon! Ik ben gek op soep zoals jullie weten en deze bouillon is echt heerlijk! En niet alleen voor het maken van soep maar ook lekker om je wokgroenten mee op te pimpen of je omeletje meer smaak te geven. Omdat het zo lekker en veelzijdig in gebruik is zit er hiervan een potje in het te winnen pakket!

img_20170122_131008_332.jpgimg_20170122_131103_595.jpg

Nori chips

En last but not least deze heerlijke nori chips. Echt O M G! Wat is dit lekker! Zo lekker dat ik vergeten ben er een mooie foto van te maken want ze gingen in een ruk op. Niet dat dat met maar 14 calorieën iets uit maakt! En dus, je raad het al, zitten deze ook in het te winnen pakket.

Selwyn's Zeewierchips Honing & Sesam

Win actie!

Ik ben echt blij dat ik kennis heb mogen maken met deze producten omdat ik hiermee echt even out of my comfortzone ben gestapt! En ik vind het helemaal te gek dat ik een van jullie ook kennis mag laten maken met deze bijzondere producten. Ik ben namelijk ook heel benieuwd wat jij er van vind. En wat jij er mee gaat maken.

Wat moet je doen om kans te maken op het pakket?

  1. Volg Healthyfoodie Manon & SeaFlavours op Facebook en/of Instagram
  2. Deel dit bericht met je vrienden en familie op Facebook en/of Instagram
  3. Vertel ons naar welk product je het meest benieuwd naar bent!

Je kunt mee doen tot en met vrijdag 3 februari 18 uur. ‘S avonds om 20 uur maak ik de  winnaar bekend.

collage-2017-01-22-15_42_50-1.jpg.jpg

1 thought on “REVIEW SeaFlavours + WIN ACTIE! 

  1. Meest benieuwd ben ik naar de bouillon. Zeespaghetti heb ik een tijdje geleden geproefd van een concurrerend merk. Heerlijk! Jammer dat de producten zo prijzig zijn, maar wel begrijpelijk. Ik wil er toch wel een beetje naar gaan overstappen. Het mag allemaal wat gezonder, ook al hangt er een prijskaartje aan.

Geef een reactie