Close

Brabants Bloggers Breakfast

Wat een feest was het Brabants Bloggers Breakfast afgelopen vrijdag in Oisterwijk bij Sundaymorning@EKWC! Maar waarom werd dit ontbijt gehouden? Dat vertel ik je graag in deze blog!

European Region of Gastronomy

Dit jaar draagt Noord-Brabant de titel European Region of Gastronomy. Een titel die zeker goed past bij een provincie met een lange historie van voedselinnovatie en rijke gastronomische traditie. En daar zijn we natuurlijk super trots en dat vieren wij Brabanders dan ook als de beste! Dit doen we met spannende foodconcepten en smaakmakende events op bijzondere locaties. En dat met de onmiskenbare Brabantse gastvrijheid, want iedereen is welkom om het met ons mee te vieren! Vier jij met ons mee?

Brabant Celebrates Food

Met de campagne Brabant Celebrates Food, nodigt VisitBrabant iedereen uit voor een ontdekkingstocht naar smaakvol erfgoed, eetavonturen en Brabantse gezelligheid. Onze vier Brabantse regio’s hebben speciaal voor dit jaar een rijk gevarieerd programma ontwikkeld en ook de vrijetijdssector zet zich in voor onvergetelijke foodbelevingen in 2018. Zo ook met het Brabants Bloggers Breakfast waaraan ik deel mocht nemen. Ik laat je zo zien wat voor lekkers we allemaal kregen maar eerst vertel ik je nog even wat voor leuks er allemaal op de planning staat.

Want waar kun je zoal aan denken als het gaat om die onvergetelijke foodbelevingen? Nou dat zal ik je vertellen. Denk bijvoorbeeld aan Festival Mundial, dat dit weekend in mijn eigen stadje Tilburg plaatsvind. Of aan het roof top-festival, Pannen op het Dak, in Breda. Een festival voor fijnproevers en cultuurliefhebbers dat maar liefst 10 dagen duurt. Ben jij een echte BBQ-liefhebber? Bezoek dan vandaag het BBQ-evenement Vuur en Vlees in Deurne. Er vinden echte BBQ-wedstrijden plaats en uiteraard kun je zelf ook proeven en proosten! Ook is er volop live muziek, kun je er workshops volgen, zijn er Demonstraties, een BBQ-markt en nog veel meer. Ook fijn, de entree is helemaal gratis! En in Eindhoven vind van 29 juni t/m 1 juli het streetfood festival TREK weer plaats.

Maar je kunt ook denken aan een wijnproeverij op de fiets, de Wine tasting bike tour in Oirschot. Dit is een prachtige fietstocht langs wijngaarden, mooie B&B’s, boerderijen, bedrijfjes en nog veel meer. Er wordt zelfs een fietsroute speciaal voor kinderen georganisserd in Oosterhout, de Pannenkoeken kinderfietsroute. Ga op Food Safari in de Beekse Bergen of bezoek een tentoonstelling over food zoals bijvoorbeeld Food is fictie in ‘s-Hertogenbosch, Voedsel voor de Geest in Schijndel of Gedekte tafels in Oss. Ga lekker borrelen op het speciaalbier festival Gimmert Gist in Gemert of ontdek de onvergetelijke groentetuin van Boer Henk in Deurne. Er is dus genoeg te doen en te beleven in ons mooie Brabant dit jaar! Voor de complete agenda van wat er allemaal te doen is kun je een kijkje nemen via deze link.

Winnen!

Extra leuk, er worden ook verschillende win acties georganiseerd waar je aan mee kunt doen zoals een volledig verzorgd food arrangement voor 2 personen t.w.v. €300,- in mijn geliefde Tilburg! Waar de prijs precies uit bestaat en hoe je mee kunt doen aan deze win actie lees je hier!

Nog meer leuke food prijzen zijn te winnen door je foto op Instagram of Facebook te delen met de hashtag #brabantcelebratesfood en je locatie!

Brabants Bloggers Breakfast

En ik mocht afgelopen vrijdag genieten van zo een super tof foodevent! Het Brabants Bloggers Breakfast wat afgelopen vrijdag plaats vond in Oisterwijk bij Sundaymorning@EKWC wat gevestigd is in de Leerfabriek. Sundaymorning@EKWC is een internationale werkruimte waar kunstenaars, ontwerpers en architecten de technische mogelijkheden van keramiek verkennen.

De tafel was zoals je ziet, prachtig gestyled door Marielle van Enjoy Pure Styling. En ja dat is echt gras! Super leuk! En ondanks dat wij foodies natuurlijk helemaal los gingen met onze camera’s liep ook Merel van Dooren van Merel-Pics uit Tilburg rond om foto’s van ons te maken. Deze foto’s ga je binnenkort nog voorbij zien komen.

Food!

Ja daar gaat het ons foodies natuurlijk uiteindelijk om. Bij binnenkomst lagen er prachtige koekjes van Droomkoekjes uit Tilburg. Bijna te mooi om op te eten. Ik nam er een mee naar huis want ze zijn behoorlijk groot en ik wilde mijn eetlust nog niet bederven. Slimme zet want wat zijn we verwend! De eerste gang was een vegan kaascroissant van vegan Bakkerij van Planten ook uit Tilburg.

De tweede gang was een mini ontbijtje van FAIM, dit is het zusje van Boerschappen wat pakketten met heerlijke producten van lokale boeren verkoopt. FAIM is gevestigd in het pand van Boerschappen in Breda. Ook dit ontbijtje ging mee naar huis want we werden gewaarschuwd dat er nog meer lekkers aan zat te komen.

En dat kwam inderdaad, zie gang nummer drie! Op de foto zie je Teun van DIS. Teun sprak vol passie over zijn Proeffabriek in Veghel. Heel mooi om te zien en zijn hapjes zagen er stuk voor stuk ook prachtig uit!

Gang vier waren drie culinaire mini tosti’s van Peter en Roland van De Spijsbereiders. Je kunt ze kennen van Fantosti, deze tosti’s liggen in de schappen bij Albert Heijn. Daarnaast hebben ze ook een heel bijzonder pop-up restaurant, check voor de ins en outs hiervan even hun website.

De vijfde en laatste gang was het toetje. En ja waar denk je aan als je aan Brabantse zoetigheid denkt? Bosche bollen van Jan de Groot natuurlijk! Wel een mini variant, gelukkig want zo’n grote had ik echt niet meer op gekund!

Als afsluiter kregen we nog een koffieproeverij van Rozema & van SchijndelEerlijk gezegd ben ik niet zo’n koffiedrinker, ik heb dan ook maar twee koffie’s geproefd en ben toen afgehaakt. Tja ik ben nu eenmaal meer een theeleut. Wel mooi om te zien hoe Jorg vol passie en plezier vertelde over hoe zij hun koffie eigen maken. Rozema & van Schijndel zijn gevestigd in de Leerfabriek in Oisterwijk.

Brabants Bloggers Breakfast 14

Goodie krat!

Je had hem vast al gezien, het overvolle goodie krat van Boerschappen! Deze zat bomvol prachtige Brabantse producten. Ik kan dus nog lekker lang nagenieten van deze toffe dag! Myra en Anne super bedankt voor de uitnodiging en top organisatie!

Benieuwd naar wat er allemaal in het goodie krat zat? Ik benoem ze nog graag even want het zijn stuk voor stuk prachtige producten waar wij Brabanders trots op mogen zijn!

Brabants Bloggers Breakfast 15

Geef een reactie