Close
Havermoutkoeken met acai en moerbeien

Havermoutkoeken met acai en moerbeien

Ik had wat overrijpe bananen liggen en besloot weer eens havermoutkoeken te maken. Normaal maak ik ze met rozijnen maar nu koos ik o.a. voor acai blokjes en moerbeien.

Deze havermoutkoeken met acai en moerbeien zijn ideaal als on-the-go ontbijtje of tussendoortje. Ze zijn krokant van buiten en chewy van binnen. Ze stimuleren om extra te kauwen wat goed is voor de vertering. Ze bevatten ook lekker veel vezels en gezonde vetten en zijn dus super gezond en verantwoord en dus de perfecte guiltfree koeken. Als je ze beperkt eet natuurlijk maar ik waarschuw je, ze zijn zo lekker dat het lastig is om het bij één te laten. 😉

Daarnaast zijn de koeken ook vegan en glutenvrij.

havermout koeken met acai en moerbeien

Een deel van de ingrediënten scoor ik bij KoRo, dé biologische webshop waar ik al een paar jaar met veel tevredenheid mee samenwerk. Jij kunt deze producten met korting kopen als je code HEALTHYMANON gebruikt bij het bestellen. Hiermee krijg je namelijk 5% korting op je gehele bestelling!

Voor 12 koeken heb je nodig:

Zo maak je de havermoutkoeken met acai en moerbeien:

Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.

Meng alle ingrediënten en kneed met de hand tot een grote bal. Verdeel in 12 stukken en druk ze plat op de bakplaat tot een dikte van +/- 1 cm. Bak de koeken 20-25 minuten.

Houd ze in de gaten dat ze niet te donker worden. Laat ze afkoelen in de oven, hierdoor worden extra krokant van buiten.

Enjoy! 😀

Liefs Manon avocado

Ga jij deze havermoutkoeken met acai en moerbeien maken? Ik vind het super leuk om jouw creatie te zien! Dus tag mij vooral in je foto of gebruik de hashtag #healthyfoodie_manon als je ze deelt op Facebook en/of Instagram!

havermout koeken met acai en moerbeien

Deze blog is tot stand gekomen in samenwerking met KoRo. Ondanks dat ik de producten gratis ontvang deel ik altijd uitsluitend mijn eigen mening. Lees mijn disclaimer voor meer informatie.

Geef een reactie