Close
Super snelle gele paprikasoep!

Super snelle gele paprikasoep!

Ik lustte nooit paprika, terwijl bijna iedereen dit toch gewoon lekker vind! Nee ik vond de geur alleen al zo smerig! Jaren lang probeerde ik het steeds weer, want ik wilde het perse ook lekker vinden. En nu is het me dan eindelijk gelukt! En sinds ik paprika lust ben ik allerlei recepten aan het proberen die ik eerder dus niet maakte vanwege de paprika.En wat ik ook zo grappig vind is dat ik nu dus de smaak én de geur heerlijk vind! 😀

En dit soepje is met zijn 7 ingrediënten ook nog eens zo klaar! Aan tafel!

img_20160829_184942.jpg

Voor 3 kommen heb je nodig:

  • 6 gele paprika’s, in stukjes gesneden
  • 500 ml groentebouillon
  • 2 tl garam masala kruiden
  • 2 lente uien, in ringetjes gesneden
  • 200 ml kokosmelk
  • cayenne peper naar smaak
  • knoflookolie
  • Optioneel: wat fijn gehakte koriander

Zo maak je het:

Verwarm wat knoflookolie in een soeppan en fruit hierin de lente ui. Voeg de blokjes paprika toe en bak een paar minuten mee. Voeg de kruiden toe en bak al roerende nog een paar minuten.

Voeg de bouillonn toe en breng aan de kook. Kook de soep een minuut of 10 tot de paprika wat zachter geworden is. Haal de pan van het vuur en pureer de soep. Voeg de kokosmelk toe. Bestrooi eventueel voor het serveren nog met wat koriander.

Enjoy! 😀

img_20160829_185749.jpg

 

1 thought on “Super snelle gele paprikasoep!

Geef een reactie