Close
Zadenburger met avocado en tahin saus!

Zadenburger met avocado en tahin saus!

Onlangs ontving ik leuke en vooral lekkere foodpost van Goodbite. Zoals jullie weten ben ik geen grote vleeseter. En ondanks dat ik geen vervanging nodig heb in de zin dat mijn bord aardappels,  groente en vlees hoort te bevatten. Ben ik dolblij met de grote variatie aan vleesvervangende producten. Gewoon omdat ze zo ontzettend lekker zijn! En de variatie is eindeloos!

Neem nu deze zadenburger. Deze staat inmiddels hoog op mijn favorieten lijstje! Ik ben gek op noten en zaden en dat in een burger vind ik echt briljant! Het is een heerlijke knapperige burger en bevat pompoenpitten, zonnebloempitten, gierst, lijnzaad en maanzaad. Hij is vrij van soja, palmolie en lactose en bevat toegevoegd ijzer en vitamine B12.

Ik combineer de knapperige burger met zachte avocado en een lekkere tahin saus op een lekker speltbroodje. Een gouden combinatie als je het mij vraagt!

Dit heb je nodig voor 1 broodje:

  • 1 speltbolletje
  • 1 zadenburger van Goodbite
  • 1/3 avocado, in plakjes
  • Handje sla

Voor de tahin saus:

  • 1 tl tahin
  • 1/2 tl appelazijn
  • 1/4 tl korianderpoeder
  • Mespuntje knoflookpoeder
  • Snufje zeezout
  • Water

Zo maak je het:

Meng de ingrediënten voor de saus en leng aan met een beetje water. Het moet een lopend sausje worden. Is hij nog te dik voeg dan nog een klein beetje water toe.

Verwarm een (grill) pan. Snij het broodje doormidden en rooster de snijkanten van het broodje in de pan tot deze krokant is. Bak ondertussen de zadenburger in een koekenpan op laag vuur in 4-6 minuten af, keer regelmatig.

Beleg de onderkant van het broodje met de sla, dan de burger, de avocado en dan de saus. Leg de bovenkant erop en klaar!

Enjoy! 😀

3 thoughts on “Zadenburger met avocado en tahin saus!

Geef een reactie