Close
Risotto met kastanjechampignons, prei en pompoen!

Risotto met kastanjechampignons, prei en pompoen!

Soms ontbreekt het me aan inspiratie. Als ik heel druk ben en mijn hoofd wat overloopt kan ik soms echt dichtslaan als ik nog moet bedenken wat ik wil gaan eten. Zo’n dag had ik toen ik de inspiratie op deed voor deze risotto met kastanjechampignons, prei en pompoen. Ik zag in de ochtend bij mijn lieve foodie vriendinnetje Jaimy, van Jaimy’s Kitchen, een risotto met pompoen en prei voorbij komen. Ik had toevallig net een pompoen, prei en risotto in huis gehaald maar niet eens bedacht om deze drie met elkaar te combineren.

Risotto met kastanjechampignons, prei en pompoen1

Maar ik ga natuurlijk een recept niet kopiëren en dus heb ik het wel iets aangepast. Ik gebruik bijvoorbeeld roerbak risotto in mijn versie. Deze had ik nog niet eerder gebruikt en dus leek me het perfect om deze nu eens te proberen. In de roerbak risotto zit wel al room. Dat maakt dit recept dus niet vegan. Ik had het etiket van te voren niet goed gelezen dus in de winkel maar hé ik leef nog steeds volgens de 80/20 regel en die pas ik ook toe als het gaat om vega of vegan.

En daarom heb ik ook gekozen om er kaas door heen te doen in plaats van edelgistvlokken. Maar wil jij liever wel gaan voor een vegan variant, dan zou je het recept van Jaimy dus kunnen volgen. Haar versie van het recept vind je hier! Verder gebruikte ik een roerbakmix waar al ui in zit en ook kastanjechampignons. Dit maakt het dus lekker snel te maken want je hoeft die in ieder geval al niet meer te snijden.

Voor 2 personen heb je nodig:

  • 200 gr pompoen, ongeschild in blokjes van +/- 1,5 x 1,5 cm gesneden
  • 175 gr roerbak risotto rijst van Lassie
  • 400 gram roerbakgroenten champignons en prei
  • 1 EL Italiaanse kruiden
  • peper en zout
  • 2-3 EL Parmezaanse kaas of 2 plakjes zachte geitenkaas
  • 2 EL knoflookolie of olijfolie
[bol_bestsellers limit=”5″ block_id=”bol_5a12d9eeb036d_bestsellers” cat_id=”11765″ name=”Bestsellers bol.com” sub_id=”” title=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Zo maak je de risotto met kastanjechampignons, prei en pompoen:

Verwarm de oven voor op 180 graden. Meng de pompoen met de Italiaanse kruiden een 1 eetlepel olie en meng goed. Bak de pompoenblokjes 20-25 minuten in de oven tot ze gaar zijn en de schil zacht genoeg is.

Bereid de roerbak risotto volgens de aanwijzingen op de verpakking. Roerbak de groenten een minuut of 5 in een andere pan. Voeg de risotto bij de roerbakgroenten en meng alles goed door elkaar.

Roer als laatste de kaas door de risotto. Serveer de risotto met de pompoen.

Enjoy! 😀

Risotto met kastanjechampignons, prei en pompoen2

Geef een reactie