Close
Gezonde pepernoten deel I

Gezonde pepernoten deel I

Ook al staan er al heel wat Sinterklaas recepten op mijn blog, toch dook ik laatst de keuken in om niet één maar zelfs twee nieuwe recepten voor, jawel, gezonde pepernoten te maken! En vandaag deel ik het eerste recept met jullie.

Het is je misschien niet zo snel opgevallen maar deze gezonde pepernoten hebben een licht roze/rode tint. Dit komt door de rode kleurstof die erin zit. Deze rode kleurstof is gemaakt van bietensap. Ik had gehoopt dat de kleur wat beter zichtbaar zou zijn dus je zou wat meer kunnen gebruiken dan ik gedaan heb als je de kleur beter naar voren wilt laten komen.

Gezonde pepernoten 1

Maar wat maakt deze pepernoten nu zo gezond? Dat zal ik je vertellen. Ik gebruik volkoren speltmeel en doordat ik in plaats van suiker, stevia suiker gebruik zijn ze dus suikervrij! En dus kun je lekker zonder schuldgevoel genieten van deze gezonde pepernoten!

Dit heb je nodig voor de gezonde pepernoten:

  • 150 gram volkoren speltmeel
  • 75 ml kokosolie
  • 3 EL stevia suiker Sweet van Greensweet Stevia, dit is ongeveer 30-35 gram
  • 1 volle EL koekkruiden
  • 1 tl bakpoeder
  • snufje zout
  • 1 EL rode kleurstof in poedervorm, ik gebruikte die Terre Exotique die ik kocht bij Dille en Kamille
  • sojamelk of andere (plantaardige) melk

Zo maak je de gezonde pepernoten:

Verwarm de oven voor op 180 graden en leg een vel bakpapier op een bakplaat.

Meng eerst de droge ingrediënten met elkaar. Voeg dan de olie toe en kneed met de hand tot een deeg. Als het deeg te droog is kun je 1-2 eetlepels melk toevoegen. Het deeg moet niet te nat worden maar ook niet te droog blijven maar het blijft wel een wat korrelig deeg.

Draai balletjes van het deeg, leg ze op de bakplaat en druk ze een beetje plat.

Bak de pepernoten in 15-20 minuten af. Laat ze volledig afkoelen.

Enjoy! 😀

Geef een reactie