Close
Speculoos amandelpasta!

Speculoos amandelpasta!

Speculoospasta. Ik moet je eerlijk bekennen, ik ben er niet mee opgegroeid. Wel at ik vroeger heel graag een witte boterham met boter en daarop speculaaskoekjes. Dat was echt een feestje als ik dat op mijn brood kreeg vroeger! En deze speculoos amandelpasta doet me daar echt aan denken!

screenshot_2016-02-21-14-20-32-1.png

Zo hier en daar zag ik al wat homemade versies voorbij komen. De een gezonder dan de ander maar overal kwam ik melk of boter tegen in de recepten en dat is iets wat ik er niet in wilde hebben. Ik wilde een gezonde versie maken die ook nog eens lang houdbaar was. Door melk toe te voegen is een potje maar beperkt houdbaar (max. ongeveer een week in de koelkast) en dat vond ik zonde. Want dan eet je er toch wellicht meer van in een keer dan je zou willen én kun je er ook nog eens minder lang van genieten.

Mijn receptje voor speculoos amandelpasta is lekker makkelijk, zo klaar én weken lang houdbaar. Als je er tenminste zorgvuldig mee om gaat. 😉

Voor 1 potje heb je nodig:

  • 180 gram amandelen, ongezouten en ongebrand
  • 1 EL koek & speculaas kruiden
  • 1 EL pompoenkruiden, of gebruik nog 1 EL koek & speculaaskruiden
  • lijnzaadolie
  • snufje zeezout

Zo maak je speculoos amandelpasta:

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Leg een vel bakpapier op een bakblik en leg hierop de amandelen. Zet ze 10 minuten in de oven.

Laat de amandelen wat afkoelen en doe ze in een keukenmachine. Mix net zo lang tot je een pasta krijgt. Indien de pasta niet smeuïg genoeg is kun je wat lijnzaadolie toevoegen. Ik voegde ongeveer 1,5 eetlepel lijnzaadolie toe. Maar je kunt zelf even kijken hoe smeuïg je hem wilt hebben.

Voeg dan de kruiden en het zout toe en laat het machine nog even draaien tot alles goed gemengd is.

Enjoy! 😀

screenshot_2016-02-21-14-16-44-1.png

8 thoughts on “Speculoos amandelpasta!

    1. Lang. Je zult alleen wel goed moeten blijven roeren want de olie komt uiteindelijk boven drijven

Geef een reactie