Close
Gezonde gevulde eieren!

Gezonde gevulde eieren!

Wie houd er niet van een lekker gevuld eitje? Ik wel hoor! Je kunt eindeloos variëren met de vulling dus je kunt elke keer weer een andere variatie op tafel zetten. En voor mijn gezonde Paastafel koos ik voor met gezonde gevulde eieren met avocado en geitenkaas.

Voor klassiek gevulde eieren wordt mayonaise gebruikt. Nu snap je vast wel dat ik voor mijn gezonde Paastafel kies voor een andere vulling. En je zag de avocado al voorbij komen in de avocado eiersalade, en ook voor gevulde eieren is de avocado heel goed als mayonaise vervanger te gebruiken. Voor de andere vulling koos ik voor zachte geitenkaas. Die laatste is mijn favoriet!

gevulde eieren

Ik kookte de eieren voor deze gezonde gevulde eieren in mijn nieuwe WMF KITCHENmini eierkoker. Een echte aanrader als je, net als ik, een kleine keuken hebt en toch zonder omkijken wilt genieten van een lekker gekookt eitje! Deze eierkoker komt uit dezelfde serie als de Thee- en Waterkoker waar ik eerder deze review over schreef.

Voor 2 personen/porties heb je nodig:

 • 2 biologische eieren

Voor de avocado vulling:

 • 1/4 van een grote avocado, 1/2 kleine
 • 1 tl magere biologische yoghurt
 • cayennepeper
 • (gerookt) paprikapoeder
 • knoflookpoeder
 • 1 tl citroensap
 • Peper en zeezout

Voor de geitenkaas vulling:

 • 1 plakje zachte geitenkaas
 • 1/2 tl mosterd
 • 1 tl magere biologische yoghurt
 • kerriepoeder
 • (gerookt) paprikapoeder
 • peper en zeezout
 • Fijngehakte bieslook voor garnering (optioneel)

Zo maak je de gezonde gevulde eieren:

Kook de eieren met een eierkoker of in een pannetje hard. Spoel de eieren onder koud water zodat ze schrikken. Pel de eieren en snijd ze doormidden. Haal het eigeel met een lepeltje er uit en doe elk eigeel in een apart kommetje. Prak ze met een vork zo fijn mogelijk.

Voor de avocado vulling: Prak de avocado tot moes en roer samen met de yoghurt en de kruiden door het ene eigeel.

Voor de geitenkaas vulling: Prak het plakje geitenkaas door het andere eigeel en voeg de yoghurt, mosterd en kruiden toe.

Ik gebruikte een spuitzak om de de vulling in de eitjes spuiten. Als je geen spuitzak hebt schep het er dan met een lepeltje in. Garneer met wat kruiden en de bieslook.

Enjoy! 😀

Liefs Manon radijs

Ga jij deze gezonde gevulde eieren maken? Ik ben heel benieuwd wat jij ervan vind! Laat je het me weten door mij te taggen in je foto op Facebook en/of Instagram? Of gebruik de hashtag #healthyfoodie_manon dan kom ik je foto vanzelf tegen!


Geef een reactie