Close
Koolhydraatarme pannenkoekjes met gekarameliseerde peer

Koolhydraatarme pannenkoekjes met gekarameliseerde peer

Pannenkoeken, ik kan er maar geen genoeg van krijgen! Niet voor niets staat mijn blog vol met de lekkerste pannenkoeken recepten! Van kruidige pompoen pannenkoekjes tot glutenvrije boekweit pannenkoeken en van fluffy courgette pannenkoekjes met zalm tot de lekkerste vegan pannenkoekmix! En daar komen vandaag dus deze koolhydraatarme pannenkoekjes met gekarameliseerde peer bij!

Onlangs kreeg ik een pakketje met verschillende producten van Protiplan thuis gestuurd om een lekker recept mee te gaan maken. Ik maakte eerder al een heerlijke koolhydraatarme vegetarische lasagne die ook heel gemakkelijk vegan te maken is. Ben je nog niet bekend met Protiplan? Ik vertel je er graag meer over!

Protiplan

Ik ben een groot voorstander van een koolhydraat beperkte leefstijl. En bij Protiplan hebben ze allerlei producten die perfect bij deze leefstijl passen! Van brood en crackers tot pizza’s en pasta’s en van chips tot chocolade. Naast koolhydraatarme producten bieden ze ook recepten en weekmenu’s aan om gemakkelijk en zelfstandig te kunnen afvallen. Ik mocht wat producten testen en ik ben fan!

Korting!

Om jou ook kennis te laten maken met Protiplan mag ik je een mooie korting geven. Met de kortingscode: HEALTHYFOODIE krijg je t/m 27 april 10% korting op je bestelling! Neem dus snel een kijkje in de webshop van Protiplan!

Koolhhydraatarme pannenkoekjes met gekarameliseerde peer ProtiChef

Pannenkoeken zijn super veelzijdig, je kunt ze in verschillende formaten maken én zowel zoet als hartig eten. En ondanks dat ik al zoveel verschillende varianten op de blog had staan, ik had nog geen recept met peer! En de combinatie peer met geitenkaas is natuurlijk om te smullen!

Dit heb je nodig voor 1 persoon:

Voor de toppings:

  • 1 peer, in stukjes gesneden
  • 1,5 EL water
  • 1-2 tl stevia suiker
  • 1,5 plakje zachte geitenkaas
  • handje pecannoten, grof gehakt (ik breek ze altijd gewoon met de hand)
  • Optioneel: Syrup Gold van Greensweet Stevia of honing/ahornsiroop

Zo maak je de koolhydraatarme pannenkoekjes met gekarameliseerde peer:

Meng met een harde de pannenkoekenmix met het water. Mix goed en laat 10 minuten staan. Het beslag wordt hierdoor dikker.

Verwarm een koekenpan met wat kokosolie of ghee en schep met een eetlepel kleine hoopjes van het beslag in de pan. Bak de pannenkoekjes op matig vuur aan tot er belletjes ontstaan aan de bovenkant. Draai ze om en bak ze nog even aan de andere kant tot beide kanten goudbruin zijn.

Zet een klein steelpannetje op het vuur met het water, de blokjes peer en de stevia suiker. Breng aan de kook, draai dan het vuur laag en laat nog een minuut of 5-8 zachtjes pruttelen. Roer tussendoor.

Maak een stapeltje van de pannenkoekjes, schep de gekarameliseerde peer erop, verkruimel de geitenkaas erboven en garneer met de pecannoten. Top eventueel nog verder af met wat syrup gold.

Enjoy! 😀

Liefs Manon ananas

 

Ga jij deze koolhydraatarme pannenkoekjes met gekarameliseerde peer maken? Ik ben heel benieuwd wat jij ervan vind! Laat je het me weten door mij te taggen in je foto op Facebook en/of Instagram? Of gebruik de hashtag #healthyfoodie_manon dan kom ik je foto vanzelf tegen!

koolhydraatarme pannenkoekjes met gekarameliseerde peer en geitenkaas

Deze blog is tot stand gekomen in samenwerking met Protiplan. Ondanks dat ik de producten gratis ontvangen heb om te proberen deel ik altijd uitsluitend mijn eigen mening. Lees mijn disclaimer voor meer informatie.


2 thoughts on “Koolhydraatarme pannenkoekjes met gekarameliseerde peer

Geef een reactie