Close
Boekweit pannenkoeken met hazelnotenmousse + kortingscode KoRo

Boekweit pannenkoeken met hazelnotenmousse + kortingscode KoRo

Een van mijn favoriete ontbijtjes van de laatste tijd is een bord vol boekweit pannenkoeken met hazelnotenmousse. Hazelnotenmousse? Ja, hazelnotenmousse!

KoRo

Voordat ik verder in ga op de hazelnotenmousse vertel ik je graag meer over mijn nieuwe samenwerking met KoRo. KoRo is een foodstartup in Berlijn, die sinds kort ook in Nederland actief is. KoRo verkoopt natuurlijke producten zoals noten, superfoods, gedroogd fruit en exoten. De producten zijn grotendeels biologisch en al zijn niet alle producten biologisch gecertificeerd, zijn ook veel van de niet biologisch gecertificeerde producten wél biologisch. Hoe dat dan? Omdat kleine boeren zich vaak simpelweg geen bio-certificaat kunnen veroorloven, maar dat betekent niet dat ze hun goederen niet op dezelfde manier produceren.

De basisprincipes van KoRo zijn:
– Korte handelswegen om een eerlijke prijs voor hun klanten en de boer te krijgen. Daarbij zijn er minder handelsroutes wat ten goede komt van het milieu.
Faire prijzen, kwaliteit moet betaalbaar zijn.
Voordeelverpakkingen, zodat hun klanten minder vaak boodschappen hoeven te doen en ze zo besparen op verpakkingsmateriaal wat het milieu weer ten goede komt.
Hoge kwaliteit, KoRo staat voor kwaliteit. Er komt geen product in het assortiment die niet aan hun hoge kwaliteitseisen voldoet.
Transparante communicatie, van de handelswegen en productspecificaties tot prijsveranderingen, alles wordt open gecommuniceerd.

Klinkt dit je niet goed in de oren? Mij wel! En daarom ben ik een samenwerking met KoRo aangegaan. Vorige week kreeg in mijn eerste bestelling binnen en de producten zetten deze keuze meteen kracht bij. Man man wat een geweldige producten! Ik ben nu al giga fan van de hazelnotenmousseDeze is gemaakt van 100% hazelnoten en verder helemaal niets! En hij is zo ontzettend romig! Niet te doen gewoon! Ik moet je serieus bekennen dat ik regelmatig een lepeltje door de pot haal en zo in mijn mond stop. Echt hemels! Hier kan serieus geen andere notenpasta tegenop! Naast de mousse van hazelnoten hebben ze ook mousse van amandel, macadamia, pecannoten, pistache, cashew en pinda’s. En ja, ik ga ze allemaal nog proeven!!

Maar KoRo heeft nog veel meer geweldige producten in het assortiment. Wat ik deze maand nog meer bestelde was vegan groene pesto, waarmee ik al een heerlijke vegan pasta pesto mee maakte, gedroogde frambozen, blauwe bessen choco crispie clusters (not so healthy maar very yummy!) en mijn favoriete dadels, sukari rutab dadels.

Ik heb je vast nu heel nieuwsgierig gemaakt en ik raad je dan ook zeker aan om snel een kijkje te nemen op de website: www.koro-shop.nl

Korting!

Leuk extraatje, met de code MANON krijg je 5% korting op jouw bestelling! Tip: bestel samen met je foodloving bestie, zus, tante of wie er in je omgeving ook van milieubewust, biologisch healthy shopping houd, als je de verpakkingen te groot vind voor jou alleen. Dankzij de grote verpakkingen ben je sowieso goedkoper uit dan veel vergelijkbare producten in de supermarkt.

boekweit pannenkoeken met hazelnotenmousse KoRo webshop

Zoals ik al zei is de hazelnotenmousse echt to die for! En ik ga nog veel lekkere receptjes verrijken met deze goddelijke mousse! Voor nu deel ik alvast mijn favo ontbijtje van dit moment, wat je overigens ook heel goed als lunch kunt eten. Doe ik zelf ook regelmatig. 😉

Het recept van deze boekweit pannenkoeken met hazelnotenmousse is voor 1 uitgebreid ontbijtje of 2 personen. Ik eet het zelf in mijn eentje omdat ik verder niet snack tussen mijn ontbijt en lunch. Dat is namelijk ook helemaal niet nodig als je goed ontbijt. Maar mocht je het te veel vinden of je bent wel een snacker, deel het dan met iemand of bewaar een portie in de koelkast voor de volgende dag.

Voor 1 uitgebreid ontbijtje heb je nodig:

  • 1 biologisch ei
  • 75 gram boekweitmeel
  • 200 ml ongezoete amandelmelk, of andere (plantaardige) melk maar keuze
  • 1 volle tl kaneel
  • Snufje zout
  • Olie om in te bakken

Voor de toppings:

Zo maak je de boekweit pannenkoeken met hazelnotenmousse:

Meng het meel met het zout en kaneel. Klop het ei los met de melk en voeg al roerende met een garde het meel toe.

Verwarm een koekenpan met wat olie en schenk wat van het beslag in de pan. Draai hem rond zodat het beslag in een dun laagje de hele bodem van de pan bedekt. Wacht tot de bovenkant van de pannenkoek droog is en draai hem dan om. Ga zo door tot het beslag op is. En bak de pannenkoeken aan beide kanten goudbruin.

Serveer de pannenkoeken met de yoghurt, fruit, hazelnotenmousse en eventueel nog wat syrup gold.

Enjoy! 😀

Liefs Manon kers

Ga jij deze boekweit pannenkoeken met hazelnotenmousse maken? Ik vind het super leuk om jouw creatie te zien! Dus tag mij vooral in je foto of gebruik de hashtag #healthyfoodie_manon als je ze deelt op Facebook en/of Instagram!

Boekweit pannenkoeken met hazelnotenmousse KoRo

Deze blog is tot stand gekomen in samenwerking met KoRo. Ondanks dat ik de producten gratis ontvang om te proberen deel ik altijd uitsluitend mijn eigen mening. Lees mijn disclaimer voor meer informatie.

Geef een reactie