Close
Peren plaattaart met geitenkaas en honing!

Peren plaattaart met geitenkaas en honing!

Ik maakte nog een andere plaattaart van het bladerdeeg van Tante Fanny. Namelijk deze peren plaattaart met geitenkaas

De combinatie peer met kaas blijft gewoon heerlijk! En voor geitenkaas blijf ik toch echt een zwak houden. Sowieso voor kaas en dat maakt het soms nog best lastig om volledig plantaardig te eten. Nu zul je misschien denken dat dat ook helemaal niet hoeft en dat ben ik ook wel met je eens. Maar ik wil wel zo min mogelijk dierlijke producten eten vanwege het welzijn van de dieren en het milieu. Maar ik ben ook nog gewoon mens en tja, dan blijft het dus soms nog lastig om die dingen die je echt lekker vind, te laten staan. Maar het feit dat ik me er nu meer bewust van ben vind ik al een hele grote stap.

Eet jij eigenlijk ook steeds meer plantaardig? Daar ben ik wel benieuwd naar. Want ik kan wel voor mezelf beslissen om meer plantaardig te willen eten én mijn blog daar automatisch op aan passen. Maar wat vind jij daar eigenlijk van? Laat je het me weten in een reactie onder dit recept?

 

En nu terug naar het recept! De bedoeling was eigenlijk om deze peren plaattaart met geitenkaas op oudjaarsdag nog te posten maar dat is met helaas niet meer gelukt. Ik was toch nog wat te druk die dag, we vierden oud en nieuw namelijk met een groep vrienden in een huisje, en mijn planning was niet strak genoeg die dag om voor vertrek ook nog dit recept uit te werken. Excusez moi! Maar nu kun je het in plaats van op oudjaarsdag wellicht nog op je nieuwjaarsborrel serveren! Of mag dat nu officieel al niet meer?

Voor 2 kleine plaattaarten of 1 grote heb je nodig:

  • Kant en klaar bladerdeeg van Tante Fanny
  • 2 peren, in dunne plakjes gesneden
  • zachte geitenkaas
  • honing of ahornsiroop (vegan)

Zo maak je de peren plaattaart met geitenkaas:

Verwarm de oven voor volgens de aanwijzingen op de verpakking (dit is afhankelijk per oven).

Rol de randen van het bladerdeel rondom een stukje naar binnen zodat er een randje ontstaat. Prik met een vork een paar gaatjes in de bodem. Beleg de bodem met de plakjes peer en verkruimel de geitenkaas erover.

Bak de plaattaarten in 25-30 minuten tot de randen goudbruin kleuren.

Drizzle voor het serveren wat honing of ahornsiroop over de plaattaarten.

Enjoy! 😀

Ga jij deze peren plaattaart met geitenkaas maken? Ik vind het super leuk om jouw creatie te zien! Dus tag mij vooral in je foto of gebruik de hashtag #healthyfoodie_manon als je ze deelt op Facebook en/of Instagram!

Houd je meer van blauwe bessen? Dan is deze blauwe bessen plaattaart wellicht iets voor jou!

 

Peren plaattaart met geitenkaas1

 

Geef een reactie