Close
Blauwe bessen plaattaart!

Blauwe bessen plaattaart!

In de Foodybox kerst zat een rol kant en klaar bladerdeeg van Tante Fanny. Nu is bladerdeeg niet bepaald gezond dus om er iets enigszins gezond van te maken koos ik voor gezonde producten als topping. En zo ontstond onder andere deze blauwe bessen plaattaart!

En ook al is bevat bladerdeeg behoorlijk wat calorieën, een stukje van deze blauwe bessen plaattaart bevat nog altijd minder calorieën dan een oliebol. Dus zeg het maar, wat gaat het worden tijdens oud en nieuw?

En, zeg nou zelf, zo’n blauwe bessen plaattaart is toch ook nog eens veel mooier dan een oliebol? 😉

blauwe bessen plaattaart 2

Zoals ik al zei gebruikte ik het kant en klare bladerdeeg van Tante Fanny wat o.a. te koop is bij Jumbo. Dit is al ontdooit dus dat scheelt je ook weer tijd in de keuken. Van deze rol maakte ik 3 verschillende recepten, een daarvan zal ik oudjaarsdag nog posten. Het andere recept houd je van me tegoed in het nieuwe jaar!

Ik sneed het bladerdeeg in 4 repen, je kunt dus 4 plaattaarten maken uit 1 deegrol. Maar je kunt ook een deel bewaren en daar andere recepten mee maken.

Dit heb je nodig voor 2 plaattaarten:

  • 1 pak kant en klaar bladerdeeg van Tante Fanny, in vieren gedeeld
  • 200-250 gram verse blauwe bessen
  • 2 EL (plantaardige) roomkaas
  • 2 EL ongezoete (soja) yoghurt
  • 1 tl citroensap
  • Ahornsiroop of syrup gold van Greensweet Stevia

Zo maak je de blauwe bessen plaattaart:

Verwarm de oven voor volgens de aanwijzingen op de verpakking (dit is afhankelijk per oven namelijk).

Rol de randen van het bladerdeel rondom een stukje naar binnen zodat er een randje ontstaat. Prik met een vork een paar gaatjes in de bodem. Meng de yoghurt met de roomkaas en het citroensap en meng goed. Bestrijk de bodems van de plaattaarten met het roomkaasmengsel. Verdeel de blauwe bessen erover.

Bak de plaattaarten in 25-30 minuten tot de randen goudbruin kleuren.

Drizzle voor het serveren wat ahornsiroop over de plaattaarten.

Enjoy! 😀

Liefs Manon kers

Ga jij deze blauwe bessen plaattaart maken? Ik vind het super leuk om jouw creatie te zien! Dus tag mij vooral in je foto of gebruik de hashtag #healthyfoodie_manon als je ze deelt op Facebook en/of Instagram!

blauwe bessen plaattaart 3

Geef een reactie