Close
Choco loco pumpkinspiced havermoutje!

Choco loco pumpkinspiced havermoutje!

Een heerlijk warm havermoutje is het perfecte ontbijt tijdens de koude winter dagen. En wat zo’n winters havermoutje compleet maakt zijn toch zeker wel de kruiden! Dit choco loco pumpkinspiced havermoutje is heerlijk kruidig dankzij de lekkere kruidenmixen van Green Gypsy.

Green Gypsy

Omdat Green Gypsy nieuwe labels en potjes heeft kreeg ik een pakketje met 6 verschillende kruidenmixen opgestuurd. Daar dook ik maar al te graag de keuken mee in!

Ik kreeg de famoushoer op de grill kruiden“, “love your chick“, Ras el Hanout, de pumpkin spice mix, “Love, peace & Granola” en de “choco loco“. Stuk voor stuk heerlijke mixen waar je allerlei kanten mee op kunt! Want ook als je geen vlees eet kun je met de eerste twee mixen heerlijke recepten maken. Zo deel ik binnenkort ook een lekker pittig soepje die ik maakte met de “hoer op de grill” kruidenmmix.

Maar vandaag deel ik dus een lekker ontbijtje! En dit choco loco pumpkinspiced havermoutje mistaat niet op de kerstontbijt-tafel kan ik je zeggen! Zeker niet als je in de avond een uitgebreid kerstdiner op de planning hebt staan is het verstandig de dag te beginnen met een voedzaam en gezond ontbijtje om te voorkomen dat het de hele dag één groot vreetfestijn wordt. En dat is met dit schaaltje absoluut geen straf!

Voor 1 schaaltje heb je nodig:

Toppings die ik gebruikte:

  • 1/2 banaan, in plakjes
  • 1 zachte dadel, in stukjes gesneden
  • 3 kleine havermoutkoekjes, verkruimeld, ik gebruikte koekjes van het merk Kupiec die ik bij de Poolse supermarkt maar je kunt ook bijvoorbeeld 1 (volkoren) koekje gebruiken

Zo maak je het choco loco pumpkinspiced havermoutje:

Doe de havermout met de kruiden en de melk en het water in een pannetje. Warm dit al roerend op tot je een smeuïge pap hebt.

Schep de havermout over in een schaaltje en maak af met de toppings.

Enjoy! 😀

Ga jij dit choco loco pumpkinspiced havermoutje maken? Ik vind het super leuk om jouw creatie te zien! Dus tag mij vooral in je foto of gebruik de hashtag #healthyfoodie_manon als je ze deelt op Facebook en/of Instagram!

Weet je wat ook een heel lekker havermoutje is? Dit roze hartverwarmende havermoutje!

choco loco pumpkinspiced havermoutje1


Geef een reactie