Close
Calcium van Better Foods || REVIEW

Calcium van Better Foods || REVIEW

Een tijdje terug kon je mijn review lezen over de astaxantine van Better Foods. In dat zelfde pakketje ontving ik ook een potje calcium capsules en daar lees je in deze review meer over.

Calcium

Calcium is een mineraal dat nodig is voor de opbouw en het onderhoud van de botten en het gebit. Het helpt tegen botontkalking op latere leeftijd en is nodig voor een goede werking van de zenuwen en spieren, de bloedstolling, het transport van andere mineralen in het lichaam en speelt ook een rol bij de regulatie van de bloeddruk. Vitamine D is van cruciaal belang voor de opname van kalk. En een tekort kan rachitis, osteoporose, zwakke botten/tanden en beenkrampen veroorzaken.
Calcium Better Foods review
Veel mensen associëren calcium met melk. Op zich klopt dit beeld, want melk bevat inderdaad calcium. Het probleem begint echter bij de bewerking van melk, door het pasteuriseren en homogeniseren van melk verandert de zuurgraad. De melk wordt zuurder en hierdoor onttrekt het drinken van bewerkte melk calcium aan het lichaam en het skelet om zo de juiste zuur-basen balans in het lichaam te herstellen. Ik eet en drink niet veel zuivelproducten omdat mijn darmen er niet lekker op gaan maar ook omdat ik het liefst zoveel mogelijk plantaardig eet. Waar ik dan calcium uit probeer te halen?
Rijke natuurlijke bronnen van calcium zijn:
  • Groene bladgroenten
  • Bonen
  • Havermout
  • Sesamzaad
  • Amandelen
  • Chia zaden
  • Quinoa
  • Vis zoals zalm en sardientjes
  • Lijnzaad
  • Broccoli
Bron: ahealthylife.nl

Maar eerlijk is eerlijk ondanks dat ik mijn best doe om zoveel mogelijk calcium via voeding binnen te krijgen kom ik toch wat te kort. Net als dat eigenlijk iedereen wel vitaminen tekorten heeft omdat niemand elke dag 100% gezond eet en voldoende vitaminen en mineralen uit onze voeding kan halen. Daarvoor is o.a. de bodem ook te ver uitgeput en eten we doorgaans veel te weinig groenten. En dus gebruik ik, op advies van mijn mesoloog, al een tijdje calcium supplementen. Uiteraard let ik daarbij wel op de kwaliteit van deze supplementen. En daar passen de supplementen van Better Foods uitstekend bij!

calcium better foods capsules

Better Foods Calcium

De calcium die gebruikt wordt in de capsules van Better Foods is afkomstig van de rode alg Lithotamnium calcareum. Onderzoeken wijzen erop dat deze Rode Alg rijk is aan calcium en andere mineralen en een hogere biologische beschikbaarheid heeft in vergelijking met andere calciumsupplementen. Naast calcium bevatten de capsules ook vitamine K2. Vitamine K2 bevordert de juiste distributie van calcium in het lichaam (depositie in botten en niet in zachte weefsels zoals bloedvaten).

Dit power duo gemaakt van calcium en vitamine K2 draagt bij aan de normale spierfunctie en het behoud van gezonde botten en tanden. Maar het zijn niet alleen je botten en tanden die profiteren: de effectieve combinatie zorgt er ook voor dat alles soepel verloopt wat betreft je energiemetabolisme, bloedstolling, signaaloverdracht tussen de zenuwcellen en de functie van de spijsverteringsenzymen.

In de meeste gevallen bevatten calciumsupplementen geen vitamine K2 , maar dit is een belangrijke bouwsteen voor het behoud van gezonde botten. Het is niet alleen een gebrek aan calcium, een tekort aan vitamine K2 kunnen de botten beschadigen. Vitamine K2 wordt in het lichaam gebruikt om verschillende eiwitten te activeren, waaronder osteocalcin, dat een belangrijke rol speelt bij het botmetabolisme. We hebben ook vitamine K2 nodig om ons bloed te laten stollen. Zoals je ziet, is deze vitamine dus verre van onbelangrijk.

Duurzaam en plantaardig

Bij Better Foods kiezen ze voor duurzame verpakkingsmaterialen. Zo zitten de capsules in een mooi glazen potje welke gemakkelijk te recyclen is. De capsules zijn overigens ook volledig plantaardig en dus vrij van: lactose. Maar ze zijn ook vrij van fructose, histamine, gluten en GMO.

Bestellen? Neem dan een kijkje op de website van Better Foods en ontdek wat voor supplementen ze nog meer produceren.

calcium better foods groene smoothie

Deze blog is tot stand gekomen in samenwerking met Better Foods. Ondanks dat ik de producten gratis ontvang om te proberen deel ik altijd uitsluitend mijn eigen mening. Lees mijn disclaimer voor meer informatie.

Geef een reactie