Close
Review | 100 hot smoothies + WIN ACTIE!

Review | 100 hot smoothies + WIN ACTIE!

Ik vind het altijd leuk om boeken te mogen reviewen! Als je, net als ik, een kookboeken verslaving hebt dan begrijp je vast wel hoe blij ik ben met elk nieuw boek dat ik binnen krijg. En met dit 100 hot smoothies boek ben ik extra blij want het is een boek vol heerlijke recepten van mijn favoriete gerecht!

Hot smoothie

Wat is nu precies een hot smoothie? Ik hoor je al denken; “Dat is toch gewoon soep?” Ja en nee. Althans, ja in mijn beleving van wat een goede soep moet zijn. Maartje van Druyten, auteur van 100 hot smoothies, legt het uit in het boek. Een hot smoothie is een mix van diverse soorten (gepureerde) groenten, aangevuld mer allerlei heerlijke smaakmakers en toppings. Bij smaakmakers kun je bijvoorbeeld denken aan (verse) kruiden zoals peterselie, dille, tijm of basilicum. Maar ook citroensap, knoflook, rode peper of ui zijn geweldige ingrediënten die het meer body geven. Toppings zijn ingrediënten waarmee je de smoothie garneert. Aftopt dus, en dan kun je denken aan noten, feta, rucola, peulvruchten of hartige granola. Je geeft je hot smoothie hier extra smaak, een bite of extra vulling mee. En omdat groenten in de hoofdrol staan in deze hot smoothies ben je dus heel gezond bezig!

100 hot smoothies

Groente inname verhogen

Wil jij je groente inname verhogen en heb je daar moeite mee dan is een hot smoothie dus een heel goed idee. Met een hot smoothie krijg je al snel zo’n 200 á 250 gram groenten binnen en daarmee krik je dus gemakkelijk je groente inname omhoog.

Hoe wordt je een hot smoothie koning(in)?

Om een hot smoothie te maken heb je niet veel tijd nodig, dat is natuurlijk heel fijn! Een hot smoothie heb je gemiddeld in 12 minuten op tafel staan. Het is niet meer dan een kwestie van snijden, uitje fruiten, koken en pureren. Voor de beginnende koks onder ons staat er eenvoudige basisrecepten in het boek en ben je al wat verder gevorderd of wil je jezelf wat meer uitsloven dan kies je voor een culinair recept. Voor elke groentesoort vind je maar liefst drie recepten in drie verschillende varianten; basis, culinair en gevuld.

Een staafmixer of blender waarin je hete vloeistoffen kunt blenden is uiteraard wel handig. Wil je het jezelf nóg makkelijker maken? Dan is een soupmaker ideaal! Deze staat ook nog op mijn verlanglijstje!

100 hot smoothies kidneybonen

Extra recepten

Ben je na deze 100 hot smoothie recepten nog niet verzadigd genoeg? Dan kun je foto van je aankoopbon mailen naar info@smoothie.menu. Je ontvangt dan een cadeau-code waarmee je toegang krijgt tot de website smoothie.menu waar je nog veel meer recepten kunt vinden. Van groene smoothies bomvol groenten tot sapjes en smoothies met fruit. En natuurlijk ook nóg meer hot smoothie recepten!

Win actie!

Yes! Ik mag ook nog een exemplaar van dit geweldige boek weg gaan geven! Wat moet je doen om kans te maken?

 1. Volg mij en smoothie.menu op Facebook en/of Instagram
 2. Laat hieronder in een reactie weten waarom jij dit boek wilt winnen
 3. Laat onder de post op facebook en/of Instagram weten dat je mee doet en tag 2 vrienden

Mee doen kan t/m zondag 9 juni. Op maandag 10 juni maak ik de winnaar bekend. De winnaar krijgt per mail bericht dat hij/zij gewonnen heeft.

100 hot smoothies win actie

23 thoughts on “Review | 100 hot smoothies + WIN ACTIE!

 1. Leuke winactie! Ik probeer al een tijd mijn groente inname op een dag te verhogen dus dit boek zou me daarmee wel kunnen helpen!

 2. Wat super, Hot smoothies!! Zou me heel graag in datboek verdiepen! Ben al zo op weg met gezond leven, maar merk dat ik een laatste zetje nodig heb, om het nog wat beter te maken! M’n dochtertje gaat ze ook vast heel erg waarderen, ze is al een soep monster, straks misschien ook een smoothies monster. Door medicatie (ritalin) verliest zij haar eetlust, wat zou ik graag de eetlust die ze nog heeft stillen met heel veel vitamines!!

  1. Hoi Manon,
   Wat een super leuke win actie weer
   Ik ben dol op smoothie’s maar gebruik hoofdzakelijk fruit,graag wil ik mijn inname van groenten verhogen.Daar ik ook minder koolhydraten zou willen eten vind ik in dit boek misschien ook wel recepten waar ik bv mee kan ontbijten of als lunch??

 3. Lijkt mij een geweldig boek om wat meer afwisseling in ons ontbijt te krijgen. Mijn smoothie inspiratie is een beetje op!

  1. Super leuke win actie! Je lan nooit genoeg kookboeken hebben en al zeker nooit genoeg smoothie recepten heel benieuwd naar de hot versie er van dus ik doe graag mee

 4. Jaaaa wat een superleuke winactie weer Manon! Ik ben dol op smoothies en mijn kids ook maar ik kom niet echt veel verder dan spinazie of boerenkool als groente in de smoothie en de standaard dingen als aardbeien en bananen of mango. Ik ben erg benieuwd naar alle recepten in dit boek en wil ze graag uitproberen met mijn gezin zodat we meer groente en fruit binnen krijgen en minder brood eten !

 5. Wat leuk zeg, een heel boek vol smooties. Super veel wat ik vast nog niet ken. Ik doe graag mee hoor

 6. Superleuk! Helemaal niet thuis in de wereld van smoothies dus helemaal gaaf nieuwe inspiratie

 7. Zo super zijn. Ik eet niet veel groenten kom aan ongeveer 100 gram op een dag. Dit is super om meer groenten binnen te krijge .

 8. Oh,ik wil graag meer inspiratie voor heerlijke soepjes om nog vaker en meer groente binnen te krijgen

 9. Momenteel zit ik wat laag in mijn energie en vindt ik het moeilijk om goed te eten, met deze recepten krijg ik ik behalve inspiratie ook nog eens op een makkelijke manier goede voedingstoffen binnen, dus ja ik doe graag mee.

 10. Lijkt me kei leuk om dit boek te winnen. Zo kan ik oneindig leren variëren met smoothies! Nu maar duimen

 11. Oeh heerlijk voor de zomer plus het snel.gemaakt en zo’n boek heb ik nog niet in mijn collectie en zou er zeker bij passen.
  Sapjes zijn heerlijk en nieuwe combinaties wil ik altijd wel.uitproberen. drink nu vaak dezelfde ene keer met eiwit poeder andere keer zonder. Dus nieuwe inspiratie is altijd welkom.

 12. Wat een leuke winactie! Ik doe graag mee omdat ik veel van smoothies houd! M’n lichaam reageert er ook goed op omdat ik veel vezels in een keer binnen krijg. Ik heb alleen niet veel inspiratie omdat ik alleen maar spinazie gebruik. En dan ben ik er op gegeven moment zat van en dan drink ik het weer een tijdje niet.. Dus kom maar op! 😀

 13. Elke dag maak ik een “koude” smoothie, zelfs de kinderen zijn er inmiddels dol op. Maar de hot smoothies zijn ons nog niet bekend. Lijkt me een geweldig boek voor nieuwe ideetjes en variatie!

 14. Ja, leuke winactie, ben begonnen met sporten en smoothies maar nog wat zoekende.Dus dit boek zou goed van pas komen.Gezond – groente – goed in mjjn vel – vitaminen- mooie huid.# Allemaal pluspunten dus kom maar op.

 15. Hier wil ik wel aan mee doen! Ik maak voor (bijna) elke dag een smoothie. Omdat ik merk dat ik fitter ben. Als de rest in huis snotterig of ziekjes is heb ik nergens last van. Ben er van overtuigt dat dit komt door de juiste groentes in de smoothie. Dus heb eindelijk mijn vriend zover ook elke dag een smoothie te nemen, nu mijn kids nog hahhaha. Ben net als jij gek op kook boeken! Heel verslavend. Mag ze niet meer kopen, kast word te vol. Maar winnen is natuurlijk niet kopen hahaha.

 16. Heel leeuk en inspirerend voor mij en Mn huisgenootjes! We willen voor de zomer nog een paar dagen detoxen met alleen sapjes en soepjes. Zodat we lekker fit en vol energie de laatste tentamens in kunnen gaan en daarna zomer kunnen vieren!

 17. Ik moet eerlijk zeggen dat ik nog geen ervaring heb met smoothies. Nou ja, in die zin dan dat ik ze nog nooit zelf heb bereid. Geproefd heb ik ze wel vaker en over het algemeen vind ik ze superlekker. Een blender aanschaffen staat zeker op de planning. Dit boek winnen zou een enorme impuls zijn om daar vaart achter te zetten. Gezond eten heeft bij mij hoge prioriteit. Maar ik hou niet zo van groenten, dat is wat lastig. Maar verwerkt in een smoothie is het niet zo’n probleem om er veel van naar binnen te krijgen.

 18. Beste Manon,

  Wat een leuke actie! Precies een boek waarnaar ik opzoek ben. Ik (dochter) bedenk elke week nieuwe recepten voor de hele week. Mijn moeder weet namelijk niet wat nou gezond is. Nu raakt mijn inspiratie ook op. Dit is een boek wat wij (gezin vader, moeder, zusje en ik) nodig hebben om lekker en gezond te eten. Ik weet zeker dat ik ze hier blij mee maak. Nu DUIMEN!

Geef een reactie