Close
Review: Hormoonvrije anticonceptie dankzij Daysy – Deel II + WIN ACTIE!

Review: Hormoonvrije anticonceptie dankzij Daysy – Deel II + WIN ACTIE!

Ik heb Daysy nu 4 maanden in gebruik en ik vertel je graag over mijn ervaringen. Ook behandel ik in deze blog een aantal vragen die ik binnen kreeg over het gebruik van Daysy.

Ik voel me veilig

Eigenlijk kan ik niet anders zeggen dan dat ik me veilig voel met Daysy. Dankzij Daysy weet ik nagenoeg precies waar ik in mijn cyclus zit en wanneer ik (extra) moet opletten. Ik vind het ontzettend interessant om te zien wat mijn lichaamstemperatuur daarin betekend. Daysy geeft al nagenoeg geen oranje dagen meer aan, dit zijn dagen waarop ze twijfelt. Wel heb ik tot nu toe elke maand 11 á 12 rode dagen. Dit kan meerdere oorzaken hebben, van een hormonale disbalans tot onzorgvuldig meten van mijn kant. Dit laatste ga ik goed in de gaten houden ik heb hier en daar een paar metingen gemist waardoor Daysy het zeker voor het onzekere neemt en een (extra) oranje of rode dag aan geeft. Dit is echt voor je eigen veiligheid als je geen kinderwens hebt op het moment. En ik hoop dan ook dat het aantal rode dagen nog wat zal terug nemen als ik beter op de metingen let. Voor de duidelijkheid, rode dagen zijn dagen waarop je vruchtbaar bent. Het kan ook zijn dat mijn hormonen nog wat uit balans zijn, dit is iets waar ik mee bezig ben met mijn mesoloog. Waar het hem ook in zit, ik ben blij dat Daysy in ieder geval het zekere voor het onzekere neemt en ik hier op kan acteren.

Daysy view

Vragen

Ik heb ook een aantal vragen van jullie binnen gekregen over Daysy. De antwoorden op deze vragen zijn allemaal terug te vinden op de site van Daysy via deze pagina maar ik wilde er ook een aantal hier behandelen.

Vraag 1: Hoe weet Daysy d.m.v. je temperatuur te meten of je vruchtbaar bent of niet?

Daysy werkt door het meten, opslaan en analyseren van je basale lichaamstemperatuur. Dit is de temperatuur van je lichaam in rust. De meeste wetenschappelijke toepassingen accepteren de lichaamstemperatuur direct na het wakker worden als de basale lichaamstemperatuur.

De 2 voornaamste hormonen van de vruchtbaarheidscyclus zijn oestrogeen en progesteron. Oestrogeen is dominant tijdens de pre-ovulatoire fase (folliculaire fase) van je cyclus, de tijd vanaf het begin van je menstruatie tot vlak voor de ovulatie. Onmiddellijk na de ovulatie, tijdens de luteale fase, neemt de productie van het hormoon progesteron toe. Dit hormoon blijft op een hoog niveau tot vlak voor de volgende menstruatie. Progesteron zorgt ervoor dat de basale lichaamstemperatuur verschuift met ongeveer 0,2 graden Celsius. Daysy gebruikt een complex algoritme om de verandering in gemiddelde temperatuurwaarden tussen pre- en post-ovulatie te bepalen. Wanneer de verandering wordt herkend, weet Daysy dat de eisprong heeft plaatsgevonden en dat je niet meer vruchtbaar bent.

In eerste instantie baseert Daysy je vruchtbare venster op statistische data. Statistisch gezien kunnen vrouwen al op dag 11 ovuleren, dus Daysy begint rode dagen te laten zien rond dag 6 of 7 afhankelijk van de lengte van de menstruatie. Daysy blijft rode dagen laten zien tot het apparaat de ovulatie heeft kunnen bevestigen. In het begin is Daysy erg voorzichtig en kan het tot 5 of 6 dagen duren voor Daysy er zeker van is dat de temperatuurverschuiving kwam door de ovulatie en niet een andere factor. Gedurende de eerste paar cycli, wanneer Daysy je unieke vruchtbaarheidscyclus leert kennen, zal het aantal rode dagen langzaamaan verminderen. Daysy zal je exacte ovulatiemoment leren kennen en je vruchtbare venster (rode dagen) beginnen op 5 dagen voor je vroegste ovulatie. De vruchtbare fase gaat door tot ovulatie is bevestigd.

Vraag 2: Werkt Daysy ook als je PCOS hebt en dus geen regelmatige cyclus hebt?

Ja. Daysy is zo ontwikkeld dat het apparaat cycli van verschillende lengte aankan zonder enig risico. Desalniettemin kan extreme variatie het gebruik van het apparaat een beetje inefficiënt maken, omdat dit resulteert in een forse toename in het aantal gele dagen. Fluctuatie van een paar dagen zijn geen enkel probleem. Als je normaal gesproken een regelmatige cyclus hebt, een kleinere periode met wat meer variatie, dan blijft Daysy normaal functioneren. Als je een langere periode van variatie hebt, dan is het verstandig om Daysy te resetten, zodat het apparaat je huidige, meer regelmatige cyclus sneller kan volgen. Neem contact op met het Daysy Nederland voor meer informatie en tips hoe je meer regelmaat in je cyclus kunt krijgen. Wanneer je cycli meerdere maanden lang zijn, dan raden we je aan om andere manieren van natuurlijke regulatie te gebruiken. Neem contact op met je gynaecoloog voor meer informatie.

Vraag 3: Hoe lang gaat Daysy mee?

In principe zou Daysy zeker 7 jaar mee moeten gaan en als de gebruiker er zorgvuldig mee omgaat langer. Daysy is sinds 2014 op de markt en de eerste gebruiksters zijn nog steeds tevreden. De batterij heeft een levensduur van 2 jaar.

Vraag 4: Hoe lang duurt het voor Daysy mijn persoonlijke cyclus kent?

De eerste 2-4 cycli van gebruik zal Daysy veelal in de ‘leerfase’ zijn. Gedurende die maanden zal Daysy jouw cyclus leren kennen en steeds nauwkeuriger jouw vruchtbare dagen verkleinen. In de eerste maanden zul je daarom ook meer ‘gele’ en ‘rode’ kleuraanduiding krijgen. Daysy blijft heel voorzichtig en behoudend gedurende deze tijd, daarom is Daysy veilig vanaf de eerste dag.

Daysy review deel II Ocase binnenkant

Vraag 5: Wat kost Daysy en wordt het (deels) vergoed vanuit de zorgverzekering?

Daysy kost €290, inclusief Opberg Case komt Daysy op €302. Daysy wordt niet vergoed vanuit je zorgverzekering. Althans nog niet. Wellicht dat dit in de toekomst wel gaat gebeuren. Wil je het zeker weten, check dit dan bij je zorgverzekering.

Vraag 6: Wat als mijn temperatuurgegevens rommelig zijn?

Daysy kan prima omgaan met rommelige metingen. Het betekent simpelweg, dat je meer gele dagen hebt. Je kunt de metingen zelf beïnvloeden: • Wanneer je meet: meet je temperatuur wanneer je wakker wordt en voordat je uit bed komt. Hoe regelmatiger de hoeveelheid slaap is die je hebt (met een minimum van 4 uur) hoe beter het is voor de metingen.  Waar je meet: probeer elke dag op dezelfde plek in je mond te meten. De beste plek is het vlezige deel ver achter onder de tong, geef een lichte druk. Beweeg Daysy niet terwijl je aan het meten bent (bij metingen in het laboratorium zagen we de temperatuur hierdoor schommelen tijdens de meting). Daysy geeft met een zoemgeluid aan wanneer de meting te rommelig is en je hem opnieuw moet doen.

Vraag 7: Ben je meteen nadat je gestopt bent met de pil begonnen met Daysy? En waarom ben je gestopt met de pil?

Ik was al zo’n 8 maanden gestopt met de pil toen ik begon met Daysy en waarom ik gestopt ben met de pil kun je lezen in mijn vorige review over Daysy.

Staat jouw vraag er niet bij? Kijk dan even op de website van Daysy bij veel gestelde vragen. Staat je vraag daar ook niet tussen? Neem dan contact op met Patricia Dijkema op info@nl.daysy.me.Sale Januari 2019

Ocase

Daysy heeft nu ook een handige etui om haar veilig in te vervoeren bijvoorbeeld als je op vakantie gaat. De Ocase heeft een leuk design en ik ben er erg blij mee! Toen we onlangs naar Maastricht gingen had ik de Ocase nog niet en ik had er nog niet eerder bij stil gestaan hoe ik Daysy zo veilig mogelijk mee kon nemen. Nu ik de Ocase heb kan ik Daysy dus onbezorgd mee nemen op een volgende trip of vakantie. De Ocase is ook handig om Daysy veilig in op te bergen als je bang bent dat hij los niet veilig op je nachtkastje ligt. Je kunt de Ocase los bestellen als je Daysy al hebt en hij is uiteraard ook tegelijk te bestellen met Daysy in de webshop.

Win actie!

Je had het vast al gelezen, ik mag ook een Daysy inclusief Ocase weg gaan geven! Wat moet je doen om kans te maken?

  1. Natuurlijk volg je mij en Daysy Nederland op Facebook en/of Instagram
  2. Laat in een reactie hieronder deze review weten waarom jij wilt overstappen op Daysy
  3. Laat onder de post op Facebook en/of Instagram weten dat je mee doet en tag 3 vriendinnen

Mee doen kan t/m zondag 27 januari. Op maandag 28 januari krijgt de winnaar persoonlijk bericht per mail.

Daysy win actie

Deze blog is tot stand gekomen in samenwerking met Daysy Nederland. Ondanks dat ik Daysy gratis ontvangen heb om te proberen deel ik altijd uitsluitend mijn eigen mening. Lees mijn disclaimer voor meer informatie.

41 thoughts on “Review: Hormoonvrije anticonceptie dankzij Daysy – Deel II + WIN ACTIE!

 1. Hele interessante review! Al een tijdje ben ik op zoek naar zo’n apparaatje, ik heb al over verschillende gelezen.
  Ik ben al een tijdje ‘op zoek’ naar mijn cyclus, gebruik ook al ruim een jaar geen anticonceptie meer.
  Ik ben enthousiast!

 2. Hoi Manon,

  Wat fijn dat Daysy zo nauwkeurig is. Ik ben nu ook ruim 2 jaar met de pil gestopt. Dit omdat ik ook geen kunstmatige hormonen in mijn lichaam wil en allerlei bijwerkingen kreeg van de pil. De arts adviseerde mij ook de spiraal maar ook ik denk daar net zo over als jij. Nu ik gestopt ben heb ik zulke heftige klachten (PMS) dat ik graag meer nauwkeurigheid over mijn cyclus zou willen, ik heb al een app op mijn telefoon staan genaamd Maya. Helaas zit deze app er vaak nog naast. Ik doe daarom graag mee aan deze win actie! Duimen maar! 🙂

 3. Ik zou graag overstappen op de Daisy omdat ik bezig ben om mijn lichaam zo gezond mogelijk te maken door veganistisch te gaan eten en ik wil ook graag stoppen met de pil door alle hormonen die er in zitten. Een spiraaltje zie ik niet helemaal zitten dus de Daisy zou een hele fijne oplossing zijn! Ik wilde je revieuw wel even afwachten maar vind deze erg positief dus ik zou heel graag mee willen doen aan de win actie !

 4. Wauw wat een super interessante review! Ik heb al jaren problemen met anticonceptie, ben veel gewisseld en kan nooit iets vinden waar ik echt happy mee ben. Hierdoor ben ik veel aangekomen en heb ik zelfs depressieve periodes gehad. Wat zou dit een geweldige uitkomst zijn, die er eindelijk voor zorgt dat ik die hormoontroep uit mijn lijf kan halen en tóch weet waar ik aan toe ben! Je zou mij onwijs gelukkig maken als ik deze win ❤

 5. Wauw wat een geweldige review!!
  Het lijkt mij geweldig om dit product te winnen. Ik heb al jaren problemen met anticonceptie, waardoor ik veel heb gewisseld en eigenlijk nooit iets heb kunnen vinden waar mijn lichaam goed mee om kan gaan. Hierdoor ben ik veel aangekomen en heb ik zelfs depressieve periodes gehad.
  Dit zou echt de uitkomst voor mij zijn! Dan kan ik eindelijk al die hormoontroep uit mijn lichaam halen en tóch weten waar ik aan toe ben!! Je zou mij hier onwijs gelukkig mee maken.

 6. Wat een geweldig review Ik zou de Daysy heeeel graag willen winnen!! Ik gebruik al jaren geen anticonceptie omdat ik trombose verleden heb. Daarnaast ben ik al een tijdje bezig om hormonale balans te creëren daar waar ik in het verleden veel last had van disbalans. De Daysy zou geweldig in mijn leefstijl passen

 7. Interessant!
  Ik heb de blog met interesse gelezen. Na het proberen van verschillende anticonceptiemiddelen ben ook ik er mee gestopt. Ik voelde me er niet goed bij, werd er erg down van. Op de gezondheidsbeurs kwam ik al een concurent van Daysy tegen en heb ik me laten voorlichten. Ik vond het apparaat toen erg groot en ook wel prijzig. Daysy lijkt me een fijn, handzaam en simpel te gebruiken apparaat. Ik zou enorm blij zijn wanneer ik Daysy win!
  Lieve groet, Emily.

 8. Hoi Manon,

  Wat een mooie winactie.

  Ik zou hem heel graag willen winnen. Ik gebruik al heel lang geen anticonceptie meer en ik voel me lichamelijk en mentaal zoveel beter. Een spiraaltje heb ik nooit zien zitten en bij mij is het helaas (lichamelijk) ook geen goed idee.

  Je review geeft zoveel goede inzichten, dat ik voor het eerst denk dat zoiets echt kan werken. Ik was er altijd wat huiverig voor.

  Ik ben benieuwd hoe mijn cyclus werkt (ik noteer het altijd wel in mijn agenda) maar dat vind ik niet altijd handig/ betrouwbaar.

 9. Zo’n 2 weken geleden heb ik besloten om te stoppen met de pil (doe deze strip nog uit en erna stop ik dus). Voor mij gaat het voornamelijk om het zien hoe mijn lichaam eigenlijk is zonder al die hormonen. Ben al van mn 15 jaar aan de pil (nu zo’n 8jaar dus) en heb het gevoel dat die toch wel een effect heeft op mn libido en moodswings .. De boyfriend staat volledig achter mn keuze, maar beide vonden we het wel wat vervelend dat die extra bescherming om niet zwanger te worden zou weg vallen. De Daysy zou dus echt perfect zijn om te gebruiken en toch een veilig gevoel te geven! I cross my vingers !

 10. WoW wat een goeie en duidelijke review!
  Ik ben al een tijdje aan het nadenken over anti-conceptie na mijn zwangerschap. 1 ding is zeker, geen hormonen meer voor mij!!
  Ik reageer super slecht op hormonen en wil gewoon dat mijn lichaam weer in balans komt. Hopelijk mag ik daysy winnen en gaan we samen een fijne toekomst tegemoet!

 11. WoW wat een fijne review!
  Ik ben al tijden op zoek naar een goede anti-conceptie voor na mijn zwangerschap
  1 ding is zeker, geen hormonen meer voor mij!
  Ik zou daysy graag winnen zodat we samen een mooie hormoonvrije toekomst tegemoet gaan!!

 12. Wauw dit is een geweldig alternatief voor mijn huidige prikpil! Ik zou m graag proberen doe mee via insta en fb. Leuke actie Manon! Fijne dag

 13. Heey Manon,

  Na alles te hebben gehad, van een hormoonstaaf in me arm naar een spiraal, de pil en nuvaring, gebruik ik nu niks!
  Met alles zon slechte ervaring gehad!

  Ik gebruik zeker al 1 jaar geen anticonceptie.. maar ik hou het wel bij via 1 ap.. het is niet idiaal!
  Daarom lijkt Daysy voor mij super en zal veel meer rust bieden voor mij.
  Meer zekerheid en een veiliggevoel.

  Ik heb jou ervaring met Daysy gelezen/gevolgd en ben zeer enthousiast en zou graag aan de slag willen met dit gaven apparaatje !

  Liefs Sofie

 14. Ik heb echt zitten wachten op jouw review! Wat fijn om te lezen dat het jou goed bevalt. Dit is de (betrouwbare) bevestiging die ik nodig had. Ik ben onlangs gestopt met de pil. Ik wilde heel graag stoppen met de inname van kunstmatige hormonen. Na de nodige psychische en medische klachten ben ik heel erg benieuwd wat dit met mij zal doen. Ik mocht aan het einde van afgelopen jaar stoppen met het slikken van medicijnen, en dat leek mij ook een mooi moment om te stoppen met de andere ‘rotzooi’ die ik dagelijks slikte. Ik wil echter nog niet zwanger worden, dus ik probeer tot op heden inzicht te krijgen in mijn cyclus. Het vertrouwen is er nog niet, dus ik ben op zoek naar iets wat mij daarbij kan helpen. Ik denk dat Daysy het juiste antwoord daarop is 🙂

 15. Ik zou super graag overstappen op hormoonvrije conceptie, omdat ik steeds meer ga nadenken over wat ik in mijn lichaam stop. Daarbij komt dat ik allergisch ben voor bepaalde stoffen als parfum en bepaalde conserveermiddelen, waardoor ik enkel nog maar natuurlijke (cosmetica) producten gebruik. Hierdoor ben ik ook getriggerd om opnieuw naar mijn voeding en bv medicijngebruik te kijken, om daar eventueel positieve veranderingen in aan te brengen. Dit zou voor mij een logische volgende stap zijn en ik ben dus super geïnteresseerd om het apparaatje te winnen! 🙂

 16. Gaaf, en bedankt voor de review. Ik was erg benieuwd hoe het zou werken.
  Ik gebruik al sinds een paar jaar geen anticonceptie meer (na een hoop gezeik met pillen en spiraal), en heb nog nooit een regelmatige cyclus gehad. M’n lijf is nu aan het herstellen en ik herken patronen, maar er is nog weinig ritme in te vinden. Het lijkt me dan ook heel interessant om mn cyclus via Daysy te volgen, en dan hoef ik gelijk ook geen hormonen in m’n lijf te proppen…
  Zeker met ook op de toekomst (kinderwens..).

  Dussuh, i’m in!

 17. Ik wil graag winnen, omdat ik die kunstmatige hormonen van de pil zat ben. En daarnaast lijkt het me heel interessant om meer inzicht te krijgen in mijn cyclus. Het liefst begin ik vandaag nog met meten!

 18. Wauw! Wat een super actie!! Ik ben al een tijdje aan het overwegen of ik de daisy zal aanschaffen. Nu ruim 2 maanden gestopt met de pil, wat na even “ontpillen” goed bevalt. De daisy is dan een goede vervanger, weg met die hormonen!!!

 19. Wat een leuke winactie ☺️☺️
  Ik zou daysy super graag willen winnen omdat ik graag mijn cyclussen wil leren kennen en meer ik tune wil zijn met mijn lichaam! Dat is iets wat een gewone vruchtbaarheids app je niet betrouwbaar kan laten weten. Iedereen zou de kans moeten krijgen om dit handig apparaatje te gebruiken en hun leven erdoor te laten veranderen zonder rommel en gedoe!!

 20. Jaaa, deze wil ik wel winnen! Nu al een tijdje gestopt met de pil en mijn lichaam begint eindelijk weer een beetje normaal te functioneren. Al die zooi uit mijn lichaam. Me is me again! Maar nog steeds wel heel erg de behoefte om mijn cyclus te meten en zo meer naar mijn cyclus te gaan leven. Daisy zou daar enorm bij helpen.

 21. Hee, supertof om je reactie te lezen! Ik ben al meer dan anderhalf jaar op zoek naar wat voor mij werkt. Van een jaar zonder de pil (voor mij perfect, m’n vriend vindt het minder leuk) tot een half jaar een mirena spiraal. Deze bevatte toch nog te veel hormonen voor mijn stemming. Ik word namelijk depressief van hormonen. Dit apparaat zou een echte uitkomst kunnen zijn! Ik ga door jouw review in ieder geval mij meer inlezen en in de tussentijd duimen dat ik misschien wel de lucky bastard ben die deze actie wint
  Groetjes Ankie

 22. Ik doe heel graag mee! Zelf heb ik Daysy nog niet gebruikt maar het lijkt me zo ideaal. Al een paar jaar heb ik geen hormonale anticonceptie meer en ik vind het erg fijn. Geen gekke hormonen in mijn lijf die daar niet van nature zijn. Ik voel me er echt beter door. Maar condooms zijn ook niet alles, vooral niet als ze stuk gaan. We willen uiteindelijk graag een broertje of zusje voor onze dochter maar daarvoor en voor het voorkomen ervan lijkt me Daysy super handig! ❤️

 23. Ik zou Daysy heel graag winnen, aangezien ik niet tegen hormonale anticonceptie kan en het daarom altijd klungelen is met condooms. Daarnaast is inzicht in je cyclus natuurlijk sowieso fijn, helemaal wanneer we toe zijn aan een tweede kindje.

 24. Wauw, wat een mooie actie! Ik ben nu ruim 2 maanden van de pil af, mijn lichaam moest echt even “ontpillen “. Nu op zoek naar een vervanger zonder de hormonen. De daisy lijkt daarvoor perfect. Ben erg benieuwd!
  Iig ben ik wel klaar met al die hormonen die je lichaam veranderen.

 25. Geweldige review!… 3 jaar geleden ben ik gestopt met de anticonceptiepil. Ik heb verschillende soorten pillen geprobeerd waarop mijn lichaam verschrikkelijk reageerde, toen ben ik gewoon gestopt en dat was de beste beslissing!. Ik heb een trage schildklier en het advies van mijn dokter was om niet twee hormonen te combineren tegelijkertijd. Daarom was ik op zoek naar iets natuurlijke, maar dat betekent mijn lichaam beter te leren kennen en Daysy kan mij hierbij heel goed helpen. Zo dit alternatief is geweldig! En ik wil het graag gaan gebruiken. Het voegt iets belangrijks toe aan mijn leven.

 26. Hoi,

  Wat fijn om deze review te lezen. En dat nadat ik ook alleen maar positieve reacties heb gezien, ben ik nu toch echt wel om. Ik gebruik nu een app, maar ik vertrouw hem toch niet altijd en dat blijkt ook uit de andere tests die ik erbij naast doe… na maanden testen en andere hulpmiddelen lijkt dit voor mij toch wel dé uitkomst, alleen jammer dat het niet vergoed wordt! Ik zou erg graag kans maken, omdat ik eigenlijk niet vrolijk wordt van hormonen en ander rotzooi in mijn lichaam.

 27. Fijn om je review te lezen. Zo fijn dat er ook hormoonvrije manieren voor anticonceptie bestaan!
  Zonder de pil voel ik mij zoveel beter, minder moe en vrolijker. Zonde dat zorgverzekeringen deze methode nog niet vergoeden. Ik doe heel graag mee!

 28. Hee hoi Manon!

  Toffe winactie.

  Waauw wat een verhelderende review! Ik ga ervoor. Ik ben zo benieuwd wat de Daysy mij zou kunnen brengen. Sinds de bevalling ben ik al zo aan het puzzelen met anti conceptie. Ik merkte dat onnodig extra hormonen mijn lijf en mindset gewoon niet goed doen.
  Ik waag een gok!

  Liefs Lisette

 29. Dit jaar moet mijn spiraaltje eruit. En ik zie er naar uit want jaaa geen overbodige hormonen meer die nog wel eens roet in het eten gooien. Dan kan ik nu eindelijk ook de Daisy proberen. Maar aan de andere kant zie ik er tegen op want pijn! Ik kan best wel wat pijn hebben maar zodra ik de eendenbek alleen al zie zit ik tegen het plafond. En ook spanning want is de Daysy wel betrouwbaar met mijn te lage schildklierwerking waardoor mijn temperatuur sowieso lager is dan gemiddeld. En dat zou dan een goede test zijn en een mooie ontdekkingsreis. Waarschijnlijk duurt het bij mij langer om ingesteld te raken, maar hey dat is zeker de moeite waard! Winnen die Daysy dus, dan kan ik meteen aan de slag!

 30. Hallo Manon,

  Ik kende het apparaatje al een tijdje en heb via een andere blogger ook over het gemak en veiligheid ervan gelezen. Mooi om te zien dat jij je er ook veilig bij voelt.

  Al mijn hele menstruerende leven heb ik last van heftige krampen. Ik menstrueer langer dan gemiddeld en ben door de pijn die dit meebrengt niet in staat om te werken tijdens mijn ergste dagen. Dit schopte mijn leven de afgelopen jaren aardig in de war omdat ik 4 jaar geleden gestopt ben met de pil en de symptomen toen erger werden. Pas in 2018 toen ik het niet meer aankon en naar de dokter ging werd mijn vermoeden bevestigd: endometriosis. En nu…
  Ik voel mij prettiger zonder de pil/hormonen (dit gaf mij depressieve klachten) en een spiraal zonder hormonen was geen optie. Dit word vanwege de endometriosis zwaar afgeraden door de gynaecoloog. Je krampen worden dan namelijk nog erger. En ik kan mij niet voorstellen dat die nog erger kunnen.

  ik heb voorlopig nog geen kinderwens en wil mij veilig voelen bij en bewust zijn over mijn cyclus. Maar omdat mijn cyclus zo schommelt lukt het zelf temperaturen en invullen in een app voor de telefoon niet (heb dit ruim een jaar geprobeerd). Toen ik de eerste keer over Daisy las was mijn interesse gelijk gewekt. Als dit apparaatje zelf de berekening aankan, ondanks mijn schommeling, zolang ik maar elke dag netjes meet dan zou dit een eitje voor mij moeten zijn.
  En daarom doe ik mee met deze winactie 🙂

  Groetjes,
  Maud

 31. Allereerst super leuke blog helpt mij ook weer!
  Ik heb zelf ook een daysy gekocht en er erg tevreden over voel me een stuk beter nu ik de pil niet meer slik! Mijn vriendin zou het ook heel graag willen proberen maar heeft de stap nog niet gezet op deze manier wil ik haar van die rot pil afhelpen en voor haar meedoen! @marijehaisma (het hoesje wil ik wel zelf houden super leuk!! ) Op naar een gezonde leefstijl! Duimen maar.

  Veel liefs Asmae

 32. Oh wauw wat een mooie review!
  Ik was van plan binnenkort over te stappen van de pil naar een koperspiraal. Omdat ik het maar niks vond al die extra hormonen… maar van de koperspiraal ben ik ook niet zeker.

  Toen zag ik via je instagram dit en begon ik je review te lezen. Ik had hier nog nooit over gehoord, maar het klinkt wel als een hele goede oplossing voor mij 🙂

  Daarom zou ik graag meedoen met de actie 🙂

  Met vriendelijke groeten
  Noëmi Plateau

 33. W.o.w stel je eens voor.. hormoonvrij door het leven! Dat zou een uitkomst zijn en zo te lezen biedt Daysy daar de mogelijkheid voor. Het zou voor iedere vrouw een uitkomst bieden zonder elke dag hormonen te moeten slikken om te voorkomen dat je zwanger wordt. Met grote bewondering je blog gelezen en kan niet wachten om het zelf uit te proberen zodra de gewonnen Daysy op de deurmat ligt!

 34. Ik wil Daysy proberen omdat de pil bij mij zorgt voor allerlei vervelende klachten, zoals spier- en gewrichtspijnen. Dit is supervervelend en heeft invloed op mijn dagelijks functioneren. Wil ik vanaf! Daarnaast wil ik na al die jaren anticonceptie gewoon af van al die kunstmatige hormonen!

  Op de instapagina van Daysy heb ik mijn reactie ook achtergelaten en drie vriendinnen getagd. Zou fantastisch zijn als ik m zou winnen en zou me erg helpen denk ik. Ik ga duimen! Leuke winactie!

 35. Leuke winactie! Ik wil Daysy proberen omdat de pil bij mij zorgt voor allerlei vervelende klachten. Onder andere spier- en gewrichtspijnen. Heeft nogal invloed op mijn dagelijks functioneren. Heel irritant, wil ik vanaf! Daarnaast wil ik na al die jaren anticonceptie ook gewoon eens van de kunstmatige hormonen af!

  Ik heb op de instapagina van Daysy ook een reactie onder het winbericht achtergelaten en 3 vriendinnen getagd. Zou super zijn om te winnen, hopelijk kan Daysy je helpen! Ik ga duimen!

 36. Thanks voor deze gave winactie! Vanwege een chronische zenuwziekte en B12 deficiëntie is er al een hoop aan de gang met mijn lijf. Het is ook altijd moeilijk te bepalen welke klachten waardoor komen. Mede hierom wil ik super graag stoppen met de pil, want wie weet veroorzaken al die hormonen ook wel een klein deel van mijn klachten. Ik geloof oprecht dat de pil echt niet positief bijdraagt aan mijn al zieke lijf. Ik heb helaas nog geen alternatief anticonceptiemiddel gevonden die ik zou willen proberen.. totdat ik over de Daysy hoorde. En door jouw review ben ik helemaal om! Dit zou echt perfect voor mij zijn!

 37. Ik ben al een tijdje aan het kijken naar hormoonvrije anticonceptie. Van deze review word ik heel enthousiast! Ik zou dit super graag willen proberen!

 38. Ik ben al ongeveer 13 jaar aan de pil, na ongeveer 8 jaar heb ik een spiraaltje geprobeerd, dit was helaas geen succes. Ik heb echt ontzettend last van alle bijwerkingen, waarvan ik steeds hoopte dat ze niet door de pil kwamen of wel minder zouden worden, maar ik geloof dat dat een valse hoop was xD
  Daarnaast heb ik echt geen kinderwens en is het dus heel fijn om mijn cyclus bij te kunnen houden, daarom zou ik Daysy heel graag willen uitproberen.

 39. Ik wil heel graag gebruik gaan maken van de Daysy! Helemaal na het lezen van jouw review. Ik gebruik nu al 2,5 jaar geen anticonceptie meer en dat bevalt zeer goed. Ik ben na deze tijd overtuigt van de nadelen van het gebruik van hormonen. Helemaal niet goed voor mijn lijf en welzijn! Afgelopen oktober ben ik voor de 2e keer mama geworden. Ik ben al een tijd zoekende naar hormoonvrije anticonceptie. Het lijkt mij nu zeker tijd voor een Daysy!

 40. Ik heb echt uitgekeken naar deze post!! I
  k raakte erg geïnspireerd toen je voor het eerst over Daysy schreef en inmiddels ben ik zelf ook gestopt met de pil om van de hormonen af te komen. Ik ben nog op zoek naar een andere manier van anticonceptie omdat ik toch merk dat mijn vriend net iets meer moeite heeft met een condoom dan ik. Het is wel zo fair dat ik iets anders terug kan doen voor hem nadat hij heeft ingestemd met het stoppen met de pil. Ik ben nog zoekende en ik vond Daysy vanaf het begin echt heel fijn klinken, ik ben namelijk niet zo’n fan van iets in mijn lichaam stoppen…. En natuurlijk ook altijd een handig apparaatje voor als wij in de toekomst kinderen willen 😉

Geef een reactie