Close
Haverpannenkoekjes met noten en Syrup Gold

Haverpannenkoekjes met noten en Syrup Gold

Pannenkoekjes, ik ben en blijf er gek op! En soms heb ik hele fases waarin ik ze in allerlei vormen en maten, zoet of hartig eet. En vervolgens volgt er dan een fase waarin ik ze heel lang niet eet. Herkenbaar? Nou, met deze heerlijke haverpannenkoekjes met noten en Syrup Gold houd ik deze fase nog even lekker vast.

Zo gaat dat eigenlijk met heel veel gerechten. Ik denk dat dat komt omdat wij mensen toch wel een beetje gewoontedieren zijn. En daar is niets mis mee. Zolang we maar vaak genoeg blijven variëren. Maar laat dat nu geen enkel probleem zijn voor het maken van pannenkoekjes! Groot of klein, je kunt ze maken van veel verschillende ingrediënten. In mijn laatste recept voor glutenvrije eiwitrijke pannenkoekjes gebruikte ik bijvoorbeeld nog rijstmeel. Daarnaast waren ze ook vegan. Deze haverpannenkoekjes met noten en Syrup Gold zijn niet vegan, maar wel glutenvrij en eiwitrijk. Havermout is van nature glutenvrij maar komt vaak wel uit fabrieken waar ook producten van tarwe van de band komen. Afhankelijk dus van je gluten gevoeligheid moet je er dus wel even op letten of er expliciet op de verpakking vermeld staat of je havermout glutenvrij is. Maal de havermout in een blender of koffiemolentje tot meel en je hebt havermeel. Dit kost je geen enkele moeite en het is stukken goedkoper dan kant en klaar havermeel te kopen.

Dit recept candidaproof zolang je je aan de ingrediënten houd die ik vermeld in het recept.

haverpannenkoekjes met noten en Syrup Gold 1

Voor 2 porties heb je nodig:

 • 100 gram havermeel, dit maak je zelf door de havermout tot meel te vermalen in een blender of koffiemolentje. Dit is een stuk goedkoper dan havermeel kant en klaar te kopen
 • 180 ml ongezoete amandelmelk
 • 1 biologisch ei
 • 1 tl kaneel of koekkruiden
 • snufje zout
 • 1 tl bakpoeder
 • 2 EL stevia suiker (optioneel)
 • kokosolie om in te bakken
 • 25 gram ongezoute amandelen en hazelnoten, grof gehakt
 • Syrup Gold van Greensweet stevia
 • Poedersuiker van Greensweet stevia (optioneel)

Zo maak je de haverpannenkoekjes met noten en Syrup Gold:

Meng het havermeel met het bakpoeder, stevia suiker, zout en de kruiden in een kom. Klop het ei los met de melk en voeg dit, al roerende met een garde, toe aan het havermeelmengsel.

Verwarm ondertussen wat kokosolie in een koekenpan met goede antiaanbaklaag.

Schep met een lepel kleine hoopjes van het beslag in de pan. Bak de pannenkoekjes aan beide zijden goudbruin.

Garneer de pannenkoekjes met de noten, poedersuiker en Syrup Gold.

Enjoy! 😀

Liefs Manon ananas

Ga jij deze haverpannenkoekjes met noten en Syrup Gold maken? Ik vind het super leuk om jouw creatie te zien! Dus tag mij vooral in je foto of gebruik de hashtag #healthyfoodie_manon als je ze deelt op Facebook en/of Instagram!


Geef een reactie