Close
Gezonde amandel fudge!

Gezonde amandel fudge!

Onlangs kreeg ik van Greensweet stevia een aantal producten om mee aan te slag te gaan. En je weet, ik ben onwijs fan van stevia suiker! Ik vind dit werkelijk waar de uitvinding van de eeuw! En extra fijn, stevia is 100% candidaproof! En vandaag deel ik het recept van deze heerlijke amandel fudge die ik met de nieuwste Syrup Goold van Greensweet stevia.

Greensweet Syrup Gold

Voor deze amandel fudge gebruikte ik de Greensweet Syrup Gold. De Greensweet Syrup Gold is ideaal in de keuken als vervanger van honing en/of stroop. De siroop is gemaakt van een plantaardige vezel, isomalto oligosaccharide, waardoor de siroop veel minder calorieën bevat en toch heerlijk smaakt. Isomalto-oligosaccharide is een natuurlijk voorkomend prebiotische plantaardige vezel, die van nature voorkomt in voedingsmiddelen zoals honing, miso, sojasaus en sake. Het heeft een zoete smaak, maar gedraagt zich als vezel in het lichaam. In plaats van het verhogen bloedsuikerspiegel als gewone siroop, wordt isomalto-oligosaccharide een voedingsbron voor gunstige bacteriën van het spijsverteringsstelsel. Deze vezels worden niet omgezet als glucose, maar blijven behouden. Ze worden dus niet (of gedeeltelijk) verteerd.

Helaas is de Syrup Gold niet Glutenvrij. Naast isomalto-oligosaccharide en steviolglycoside bevat deze Syrup Gold gerstmout extract. Gerstmout extract ontstaat door gerst- of tarwekorrels te laten kiemen en drogen. Een deel van de gluten uit de korrel wordt tijdens dit proces afgebroken. Door onvolledige afbraak kán het gerstmout extract nog gluten bevatten. Heb je coeliakie dan wordt dus afgeraden de Syrup Gold te gebruiken. Ben je overgevoelig voor gluten of eet je vanwege gezondheidsovertuigingen glutenvrij dan kun je de Syrup Gold met een gerust hart proberen.

Voor 16 stukjes amandel fudge heb je nodig:

  • 125 ml pure, eventueel homemade (kokos) amandelpasta
  • 2,5 EL kokosolie
  • 2 EL golden syrup van Greensweet stevia of meer naar smaak
  • 25 gram ongebrande en ongezoute amandelen, grof gehakt

Extra:

  • (siliconen) ijsblokjes- of bonbonvorm, ik gebruikte een siliconenvorm voor ijsjes die de vorm heeft van chocolade repen

Zo maak je de amandel fudge:

Meng de amandelpasta met de Syrup Gold en de kokosolie in een pannetje. Warm langzaam op en roer goed zodat de kokosolie goed vermengt met de amandelpasta. Schenk het mengsel over in een vorm, verdeel de gehakte amandelen erover en zet de vorm in de vriezer.

Haal na 3-4 uur de fudge dan uit hun vorm en bewaar de fudge daarna in een zakje of bakje in de vriezer. Laat de fudge iets ontdooien voor je hem op eet, dan is hij het lekkerst.

Enjoy! 😀

Liefs Manon kers

Ga jij deze amandel fudge  maken? Ik vind het super leuk om jouw creatie te zien! Dus tag mij vooral in je foto of gebruik de hashtag #healthyfoodie_manon als je ze deelt op Facebook en/of Instagram!

Deze blog is tot stand gekomen in samenwerking met Greensweet stevia. Ondanks dat ik de de producten gratis ontvangen heb om te proberen deel ik altijd uitsluitend mijn eigen mening. Lees mijn disclaimer voor meer informatie.

Geef een reactie