Close
Aubergine burger

Aubergine burger

I just love Instagram! Je doet er zo onwijs veel inspiratie op! Zo ook het idee voor deze aubergine burger. Chantal opperde het idee namelijk toen ik de vraag stelde wat ik met de aubergines moest doen die ik opgestuurd had gekregen. Dit moest ik eens proberen!

Aubergine

Aubergines zijn super gezond! Er zitten naast vele vitaminen en mineralen namelijk ook opvallend veel vezels in. Deze helpen de voedingsnutriënten beter te verteren. Het eten van aubergines zorgt er dus voor dat alle andere voedingstoffen beter worden opgenomen in het bloed.  In 100 gram aubergine zit 14% van de Aanbevolen Dagelijkse Hoeveelheid(ADH) aan vezels. Daarom is deze mooie paarse rakker met zijn gladde schil een waardevolle toevoeging op je bord!

aubergine burger 1

En wist je dat de aubergine ook een belangrijk fytonutriënt bevat? Dat is nasunine. Deze stof, die valt onder de polyfenolen, is heel goed voor de hersenen. Nasunine is een sterk werkend antioxidant die de celmembramen beschermt tegen vrije radicalen. Vooral de celmembramen van hersencellen worden door deze stof beschermd. Het celmembraam van cellen is de buitenste schil van een cel en bestaat bijna geheel uit lipiden, een soort vet. Het membraam zorgt ervoor dat afvalstoffen naar buiten kunnen en voedingsstoffen naar binnen.

Lekker veel van eten dus, die aubergine! Dan ben je super gezond bezig!

Voor 2 personen heb je nodig:

  • 1 grote aubergine, in dikke plakken gesneden
  • 2 (vega) burgers naar keus, ik had hier kikkererwtenburgers van Garden Gourmet
  • cherrytomaatjes of gewone tomaat, in plakjes
  • rucola
  • mozzarella light
  • (knoflook)olie
  • Optioneel: ketchup, liefst met minder suiker en zout
  • peper en zout naar smaakZo maak je het:

Bestrijk de plakken aubergine met wat olie en leg ze op de grill. Ik gebruikte een contactgrill zodat beide zijden tegelijk gegrild werden en ze dus lekker snel klaar zijn.

Bak de burgers volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Gebruik de 4 grootste plakken voor de burgers. Leg op 2 van de plakken een burger, dan wat plakjes tomaat, rucola, mozzarella en wat ketchup en dek af met de andere plakken.

Serveer met de rest van de gegrilde aubergine en bestrooi deze met wat peper en zout naar smaak. Ook lekker met een maïskolf van de grill!

Enjoy! 😀

Ga jij deze aubergine burger maken? Ik vind het super leuk om jouw creatie te zien! Dus tag mij vooral in je foto of gebruik de hashtag #healthyfoodie_manon als je ze deelt op Facebook en/of Instagram!

aubergine burger 3

Geef een reactie