Close
Review Lactojoy + WIN ACTIE!

Review Lactojoy + WIN ACTIE!

Ik ben lactose intolerant, dat weet je als het goed is wel. En nu zijn er dus allerlei lactase supplementen op de markt die het afbreken van lactose mogelijk maken waardoor je, als je lactose intolerant bent, toch iets kunt eten waar lactose in zit. Maar, ik heb al veel van supplementen geprobeerd en helaas met teleurstellende resultaten. Tot ik Lactojoy leerde kennen!

Deze blog is tot stand gekomen in samenwerking met Lactajoy. Ondanks dat ik LactoJoy gratis gekregen heb om te testen deel ik altijd uitsluitend mijn eigen mening. Lees mijn disclaimer voor meer informatie over reviews.

Lactojoy

Het doel van Lactojoy was om aan de wereldmarkt een kauwtablet aan te bieden van de hoogste kwaliteit én tegelijkertijd betaalbaar. Omdat hoge kwaliteit bijzonder belangrijk is voor de makers van Lactajoy, is LactoJoy vrij van chemische additieven.

De ingrediënten van LactoJoy zijn: lactase (maltodextrin, lactase), seperating agent (antiklontermiddel): magnesium stearate, potato starch (aardappelzetmeel). Oftewel ze bestaan alleen uit lactase en plantaardige ingrediënten. Dat maakt de tabletjes dan ook vegan. Iets wat vele andere lactase supplementen niet zijn doordat daarin gelatine verwerkt wordt.

Hoge dosering

De sterkte van een lactase tablet of capsule wordt aangegeven in een FCC waarde. De tabletten van LactoJoy bevatten 14.500 FCC. De meeste lactase supplementen op de markt bevatten maar een derde FCC per tablet en zijn vaak 2-3 keer zo groot qua formaat.

LactoJoy bevat dus een relatief hoge dosering met 14.500 FCC per tablet. Dit stelt ze in staat zeer effectief te zijn. Omdat je lactose niet kunt overdoseren en daar ook geen bijwerkingen van bekend zijn willen ze bij Lactajoy dat jij je niet meer druk hoeft te maken om hoeveel melksuiker erin een maaltijd zit. Daarnaast is het meestal ook niet zo gemakkelijk om daar achter te komen als je de maaltijd niet zelf bereid hebt.

Maar als je een lagere dosis wilt, bijvoorbeeld omdat je alleen een cappuccino wilt drinken, kun je de kauwbare LactoJoy-tablet heel gemakkelijk halveren. Dankzij de inkeping in de tabletten is deze doodeenvoudig door midden te breken.

Zo klein mogelijke tablet

Bij de productie van LactoJoy was het voor de makers ook belangrijk dat de tabletten gemakkelijk te slikken waren. Daarom was het hun doel om de kleinst mogelijke, en ook nog eens, kauwbare lactasetablet te produceren die tot nu toe in deze dosering ooit op de markt is gebracht. En omdat ze willen dat je echt kunt genieten van je maaltijd, hebben ze ook gekozen voor een smakeloze tablet, uiteraard óók vrij van kunstmatige aroma’s.

lactajoy 2

Stijlvol doosje

De kwaliteit stopt niet alleen bij het tabletje. Met het stijlvolle doosje en het hoogwaardige ontwerp willen ze duidelijk maken dat een lactose-intolerantie geen ziekte is. En eigenlijk heel normaal is. Tot nu toe geven de meeste verpakkingen van lactase supplementen altijd de indruk van een geneesmiddel. Bij Lactojoy willen ze zich aanpassen aan deze tijd en het karakter van de huidige levensstijl weerspiegelen. Persoonlijk doet het doosje me denken aan die van doosje Potters keelsnoepjes van vroeger. Geen mens dus die raar op zal kijken als je je Lactojoy blikje tevoorschijn haalt.

Lage prijs

Daarnaast willen ze ook bewust de druk op jouw portemonnee beperken: Tegen een prijs van ongeveer 1,6 cent per 1.000 FCC is LactoJoy vrij goedkoop in vergelijking met andere lactase supplementen, zonder op enige kwaliteit in te leveren. Om een vergelijking te geven qua prijs:

Kerutabs kosten €14,82 voor 50 stuks van 2300 FCC
En voor de capsules van Kruidvat betaal je €4,99 voor 30 stuks van 4500 FCC

De LactoJoy tabletjes komen op €14,99 voor 45 stuks van 14.500 FCC

LactoJoy is dus naast dat ze minstens drie keer zo sterk zijn ook nog eens veruit de goedkoopste.

Mijn ervaring

Ik vind LactoJoy is een heel fijne lactasetablet! Ze zijn sterk en bevatten geen rare toevoegingen en in vergelijking met andere lactasepillen is LactoJoy een van de goedkoopste. Dat ze zo klein zijn én kauwbaar vind ik een hele dikke plus! Nu hoef ik geen glaasje kraanwater meer te vragen als ik uit eten ga om daarmee 2-3 (flinke) capsules weg te slikken. En daarnaast is 1 á 2 tabletjes nu ruim voldoende voor mij, afhankelijk van wat ik eet of drink wat lactose bevat. Het stijlvolle kleine doosje is handig mee te nemen en kun je zonder gene uit je tas pakken. Voor ieder die lactose-intolerant is vind ik LactoJoy dan ook een dikke vette aanrader!

Je kunt LactoJoy bestellen via Amazon.

WIN ACTIE!

En omdat ik zo enthousiast ben over Lactojoy mag ik nu ook nog 2 blikjes met 45 stuks gaan verloten! Wat moet je doen om kans te maken?

 1. Natuurlijk volg je mij en Lactojoy op Instagram en/of Facebook
 2. Laat hier op mijn blog, onder dit bericht, een reactie achter dat je mee doet. Let op! Vul je mailadres goed in want na afloop van de win actie ontvang je, als je de winnaar bent, van mij een mail!
 3. Laat onder mijn post op Instagram en/of Facebook ook nog even weten dat je mee doet.

That’s it!

Mee doen kan van maandag 12 maart t/m zaterdag 17 maart. De winnaars worden zondag 18 maart bekend gemaakt!


24 thoughts on “Review Lactojoy + WIN ACTIE!

 1. Ik doe graag mee! Eet eigenlijk niet meer buiten de deur…en net een weekend Parijs voor de deur zal het wel moeten dus souvenir super dijn zijn!

 2. Ik doe graag mee! Ik ben ook lactose intolerant en altijd op zoek naar pilletjes die beter werken dan kerutabs of van de kruidvat :-)!

 3. JAa! Ik doe mee. Ik ben sinds3 jaar geleden erachter gekomen dat ik ook lactose moeilijk kan verteren. Dit is heel lastig met mijn beroep (kok). Ik heb al meerdere lactase tabletten uitgeprobeerd, maar geeneen die goed werkt. Het lijkt me heel fijn om deze van Lactojoy ook te mogen proberen.

 4. Ik heb geen Instagram, maar doe graag mee. Mijn man is lactose intolerant en we hebben de ideale oplossing voor hem nog niet gevonden. Een deelbare tablet is ideaal wanneer hij een speciale koffie wil drinken, dat is nu wat moeilijker, meteen een grote dosis en inderdaad een grote pil om door te slikken.

 5. Sinds een jaar lactose intolerantie en ben nog heel erg opzoek naar de ideale oplossing voor uiteten dus misschien zou dit zeker iets kunnen zij daarom doe ik graag mee met de winactie

 6. O wauw!! DOe graag mee! Weet nog niet zolang dat ik intolerant ben voor lactose… en dat er pilletjes voor bestaan heb ik nu dus ook geleerd.

 7. Wat een toffe winactie Manonnn!!

  Doe graag mee, vooral voor het uiteten gedeelte idd want thuis let ik er natuurlijk meer dan voldoende op om het niet binnen te krijgen 🙂 Dankjewel & I will keep my fingers crossed!

  Liefs xxx

 8. Ik doe ook graag mee! Mijn moeder &
  ik zijn beide lactose intolerant helaas. Zo’n doosje lijkt en ideaal in mn tas zodat ik samen met moeders lekker kan genieten van een latte met een flink stuk cheesecake! 🙂

 9. Ik doe graag mee, niet voor mezelf maar voor onze dochter. Uit eten gaan is altijd toch gedoe, je kent het wel. Navragen keuzes maken en dan toch eindigen met buikpijn.
  Lactojoy klinkt haast te mooi om waar te zijn

 10. Ik doe ook graag mee voor mijn dochter van 9 jaar. Zij vindt de meeste lactase medicatie die we al geprobeerd hebben niet lekker. Het is steeds een opgave haar dit te laten innemen. Hopelijk lukt het met Lactojoy wel … !!!

 11. Jaaa super graag voor mijn lieve Vince zodat ie op kinderfeestje ook lekker mee kan eten!!

 12. Wat zou het geweldig zijn dat mijn kleinzoon ook bij opa en oma iets mee kan eten met de andere kleinzonen. Een keer niet altijd bijzonder moeten zijn …,,

 13. Ik doe mee! Nog nooit zo’n pilletjes geprobeerd omdat ik me wel kan vinden in het vegan gedachtegoed en dus melk gewoon zoveel mogelijk probeer te vermijden maar op restaurant of bij vrienden is het soms onvermijdelijk en dus wil ik deze wel heel graag eens proberen!

 14. Ik doe graag mee ! Heb tot nu toe alleen lagere doseringen lactase gebruikt en zou graag deze variant willen proberen !

 15. Supertof! Als deze zo goed werken dan is dat een nieuwe wereld die open gaat voor me 🙂
  Ik doe mee 🙂

Geef een reactie