Close
Snelle romige tomatensoep!

Snelle romige tomatensoep!

Anti-kater soep! Ja echt! Dit soepje maakte ik afgelopen zondag in de hoop me beter te voelen vanwege een fikse kater. Ik had een feestje gehad en ietsje (lees; veel) te veel gedronken. En ja dan zeggen ze wel dat je gewoon wat alcohol moet drinken of een vette hap moet eten om van die kater af te komen, maar daar geloof ik niet zo in..

Aan beide moest ik ook absoluut niet denken! Bij de gedachte alleen al ging ik al bijna over mijn nek. Nee ik kies dan liever voor een overload aan groenten! Een flinke vitamineboost en geloof mij, dat helpt 10 keer beter! Na een flinke kom van deze soep met daarbij 2 geroosterde spelt boterhammen om erin te dippen, was mijn misselijkheid over en voelde ik me weer helemaal fit! En don’t worry, zelfs met een flinke kater zet je dit soepje binnen no time op tafel.

Snelle romige tomatensoep 2

Dit heb je nodig voor een pan soep:

  • 1 blik tomatenblokjes
  • 1 pakje passata di pomodoro (gezeefde tomaten)
  • 1,5 EL knoflookolie
  • 1 lente ui, voor FODMaP alleen het groene deel gebruiken, fijn gesneden
  • 2 EL tuinkruiden bouillon (potje van Maggi) deze is FODMaP proof of 2 groentebouillonblokjes
  • 500 ml kokend water
  • 1 handje verse basilicum blaadjes, fijn gesneden
  • 200 ml kokosmelk

Zo maak je het:

Verwarm de knoflookolie in een soeppan. Voeg de fijngesneden lente ui toe en bak even aan. Voeg vervolgens de tomatenblokjes, passata, water en bouillonpoeder toe. Roer goed en breng de soep aan de kook.

Laat de soep een minuut of 5 zachtjes koken. Draai het vuur uit en voeg de kokosmelk en de basilicum toe.

Serveer met wat geroosterd spelt of volkoren brood.

Enjoy! 😀

Snelle romige tomatensoep 1

1 thought on “Snelle romige tomatensoep!

Geef een reactie