Close
Gouden spelt pita broodjes!

Gouden spelt pita broodjes!

Laatst gingen we bij vrienden eten en ze hadden onder andere shoarma. Dat eet ik eigenlijk nooit omdat ik eigenlijk geen varkensvlees eet maar af en toe maak ik een uitzondering. En nu had ik wel weer eens zin in een lekker broodje shoarma! Maar om nu anderen ‘lastig’ te moeten vallen dat ik geen ‘gewone’ pita broodjes kan eten.. Dus bedacht ik om zelf maar een paar broodjes te bakken en die voor mezelf mee te nemen.

Ken je mijn gouden haverbroodjes nog? Ze zijn nog steeds een enorme hit op mijn blog! En dat snap ik want ze zijn lekker en makkelijk te maken. Alleen had nu had ik zin in spelt in plaats van havermout, dus maakte ik ze met speltmeel. De kwark verving ik voor Griekse yoghurt. En omdat ik de mooie goud bruine kleur zo leuk vind, voegde ik de kurkuma ook aan deze spelt pita broodjes toe.

Mijn broodjes shoarma hebben gesmaakt! Maar je kunt de broodjes uiteraard ook als lekker lunch of ontbijtbroodje beleggen. En bij een kom soep smaken ze ook heel goed. 🙂

screenshot_2016-04-26-13-34-56-1.png

Dit heb je nodig voor 6 broodjes:

  • 150 volkoren speltmeel
  • 150 gram Griekse yoghurt
  • 3 eieren
  • 1/2 tl bakpoeder
  • flinke snuf zeezout
  • 3 mespuntjes kurkuma, hierdoor worden de broodjes mooi goudbruin, je kunt het ook achterwege laten als je het niet in huis hebt

Zo maak je ze:

Verwarm de oven voor op 180 graden en bedek een bakplaat met bakpapier.

Klop de eieren schuimig in een kom en voeg dan eerst de yoghurt toe. Mix met een garde of mixer tot een glad beslag en voeg dan beetje bij beetje het meel toe. Voeg nu het bakpoeder, zout en kurkuma toe. Meng alles goed.

Schep met een lepel 6 bolletjes beslag op het bakpapier. Maak ze een beetje plat. Probeer ongeveer 3-4 cm ruimte tussen het beslag in te houden want ze worden wat groter.

Schuif ze in de oven en bak ze in 20-25 minuten goudbruin.

Enjoy! 😀

screenshot_2016-04-26-13-36-25-1.png

De voedingswaarden per broodje zijn:

151 kcal, 5,8 g vet, 7,4 g eiwit, 17 g koolhydraten waarvan 2,2 g voedingsvezel en 1,4 g suiker

Geef een reactie