Close

Appelazijn

 

appelazijn_appelcider.jpg

Op zoek naar een wondermiddel om wat af te vallen? Nou moet ik zeggen dat ik vooral voorstander ben van gewoon gezond te eten en met mate te snacken van unhealthy food! Maar…. dit is een heel natuurlijk middel wat naast afvallen nog vele andere gezondheidsvoordelen heeft! Dus ja dat afvallen is dan toch ook mooi mee genomen als je wat kilootjes kwijt wilt.

Wat is appelazijn?

Waarbij gewone azijn (wijnazijn) wordt gemaakt uit druiven, wordt appelazijn gemaakt uit, je raad het al, appels!

Deze appels worden geperst totdat er sap ontstaat. Aan dit sap worden bacteriën en gist toegevoegd om een fermentatieproces te starten. Hierdoor worden de suikers omgezet in alcohol. Bij een tweede fermentatieproces wordt het alcohol omgezet in azijn waarmee het uiteindelijke product, appelazijn, ontstaat.

Zo ontstaat een goedje met allerlei gezonde stoffen. Appelazijn bevat namelijk vitamine C, E, A, B1, B2, B6 en vele mineralen waaronder ijzer, calcium en potassium. Ook kan het behoorlijke hoeveelheden azijnzuur bevatten, waardoor het een zure smaak kan hebben.

Hoe werkt appelazijn precies?

Van appelazijn is aangetoond dat het anti-septische eigenschappen bezit, evenals anti-biotische processen. Als je bijvoorbeeld appelazijn over rauw vlees sprenkelt, begint de azijn direct zijn werk te doen, door bederf-stimulerende bacteriën te doden.

Dit heeft allemaal te maken met het feit dat appelazijn werkt als een natuurlijke balansversterker van je pH-waarde, ook wel zuurteregelaar genoemd. Als je vroeger op school een beetje hebt opgelet bij biologie, dan weet je vast wel dat de pH-waarde aangeeft of de substantie zuur of basisch (alkalisch) is.

De pH-waarde 7.0 staat voor pH-neutraal. Dit betekent dat iets niet zuur is en ook niet basisch. Als iets een lagere pH-waarde heeft 7.0, dan is datgene zuur. Als iets een hogere pH-waarde heeft dan 7.0, dan is is datgene basisch (alkalisch).

Eén van de hoogste prioriteiten van je lichaam is dat het in stand houden van de optimale pH-balans. Zo worden de cellen in je lichaam het beste ondersteunt.

Als de pH-waarde teveel van de optimale pH-waarde (wat ongeveer 7.35 is voor het menselijk lichaam) afwijkt, door bijvoorbeeld de dingen die je eet en drinkt, en je lichaam kan het niet meer corrigeren, dan worden je lichaamscellen vergiftigd en gaan ze dood.

Dit kan dus nogal schadelijk kan zijn voor je gezondheid! Hoe vaker je pH-waarde niet optimaal is, hoe groter de kans is dat je te maken krijgt met allerlei lichamelijke ongemakken.

Appelazijn ondersteunt je lichaam bij het houden van een optimaal pH-balans en wordt daarom gezien als een zeer goed reinigend middel.

Hoe kan je met appelazijn afvallen?

Appelazijn heeft dus een reinigende werking en dit heeft ook invloed op andere zaken in je lichaam. Zo kan je ook met appelazijn ook afvallen. Als je regelmatig appelazijn inneemt dan heeft dit effect op de volgende vlakken:

 • Versnelling van de stofwisseling
 • Stimulering van de vetverbranding
 • Verhoging van de energie
 • Vermindering van het hongergevoel
 • Verbetering van de spijsvertering

Gezondheidsvoordelen van appelazijn

Naast dat je kunt afvallen door het gebruik van appelazijn heeft het ook veel gezondheidsvoordelen. Bijvoorbeeld:

 • Voorkomen van griepverschijnselen
 • Voorkomen van maagaandoeningen
 • Oplossen van niersteentjes
 • Ontgiften van zware metalen en andere giffen
 • Ontspannen van de keel-, neus- en oor-luchtwegen
 • Ontspannen van de maag, waardoor maagzuur zal verminderen
 • Verminderen van astmatische bronchitis
 • Verminderen van allergieën
 • Verlagen van glucoseniveaus (ook bij diabetici)
 • Verminderen van migraine
 • Verminderen van ontstekingen en reumatische verschijnselen
 • Verbeteren van de huid

Zoals je ziet is appelazijn onverslaanbaar als het gaat om de verbetering van je gezondheid! Deze gezondheidsvoordelen zal je wel pas merken na 3 tot 4 weken appelazijn ingenomen te hebben.

Hoe doe je een kuurtje?

Verdun de appelazijn bijvoorbeeld met appelsap of water en neem tot 2 à 3 theelepels appelazijn per keer. Doe dit maximaal 3 keer per dag. Doe dit ongeveer 4 tot 6 weken en ervaar zelf wat het met je lichaam doet!

(bron: echtgezondafvallen.nl)

Geef een reactie