Close

Vitamine C bommetje!

Soms kun je wel wat extra vitaminen gebruiken. Dan is dit sapje echt een aanrader! Een en al vitaminen, mineralen en antioxidanten!

IMG_20150331_101354.jpg

 

Bomvol vitamine C door de sinaasappels, grapefruit én de pruim! Een glas van 250ml sinaasappelsap bevat gemiddeld 100 mg vitamine C. Dit is ruim 85% van de dagelijks aanbevolen hoeveelheid. Vitamine C is essentieel voor het lichaam om goed te functioneren. Zo zorgt het ervoor dat ijzers door het lichaam worden opgenomen, voor het aanmaken van bindweefsel en draagt het bij aan een goede weerstand. Daarnaast functioneert het als anti-oxidant die het lichaam beschermt tegen vrije radicalen.

De grapefruit bevat de meeste vitamines van alle citrusvruchten. Zo zit er meer dan 1,5 keer zoveel vitamine C in dan de ADH voorschrijft en bevat het ook nog eens veel vitamine E, bètacaroteen, calcium, ijzer én kalium.

En dan de pruim. Pruimen hebben een ietwat saai imago, maar zijn desalniettemin nog rijker aan gezonde en beschermende antioxidanten dan bijvoorbeeld zwarte bessen. Zodoende kunnen pruimen je efficiënt en actief beschermen tegen verscheidene ziekten en aandoeningen. Ze zijn rijk aan vitamine C, vitamine E, bètacaroteen, flavonoïden en glutathion.

Wat zei ik? Echt een vitamine bom dus!

Voor een groot glas heb je nodig:

  • 2 (hand)sinaasappels
  • 1 grapefruit
  • 1 pruim

Zo maak je het:

Schil en snijd de sinaasappels en de grapefruit in stukken die in de slowjuicer passen. Verwijder de pit van de pruim en snijd die ook in stukjes. Haal alles door de juicer en klaar is je vitamine bommetje!

Heb je geen slowjuicer dan kun je het sapje ook maken in een blender. Je kunt er dan zelf nog voor kiezen het sap door een zeef te halen of gewoon zo te drinken.

Enjoy! 😀

Geef een reactie