Close

Walnoten!

 

Afbeeldingsresultaat voor walnoten

De walnoot is een echte superfood! Ze werken stress- en bloeddruk verlagend. Ze kunnen de kans op hart-en vaatziekten verlagen én ze kunnen de kwaliteit van sperma verbeteren!

Walnoten zitten boordevol goede voedingsstoffen. Naast omega-3-vetten en vezels bevatten walnoten magnesium, vitamine E, polyfenolen, eiwitten, kalium, plantensterolen, vitamine B6, arginine, melatonine, koper en zink.

Antioxidanten

In vergelijking met andere noten hebben walnoten de meeste antioxidanten. Deze beschermen cellen in je lichaam tegen vrije radicalen.

In walnoten zitten veel vetten, maar dat zijn vooral gezonde onverzadigde vetten. Deze helpen het cholesterolniveau in het bloed te verlagen en verminderen daarmee het risico op hart-en vaatziekten.

Stoelgang

Heb je een regelmatig last van obstipatie? Walnoten kunnen daar bij helpen. Doordat de walnoot vezelrijk is kun je hem dagelijks eten, dit zal je stoelgang verbeteren.

Stress

Amerikaanse wetenschappers hebben ontdekt dat dagelijks een handje walnoten eten ook helpt tegen stress en een hoge bloeddruk. Proefpersonen die een dieet volgden met walnoten op het menu bleken beter op stress te reageren.

Sperma

Uit weer een ander onderzoek blijkt dat walnoten tevens goed zijn voor het sperma. Onderzoekers van University of California ontdekten dat bij mannen die twaalf weken iedere dag walnoten eten de spermakwaliteit aanzienlijk verbetert. Waarschijnlijk dragen de omega-3-vetten die in de noten zitten hier aan bij. Geen slechte eigenschap lijkt me! 😉

Geef een reactie