Close
Roze witlof smoothies + KORTINGSCODE HAPPY STRAW

Roze witlof smoothies + KORTINGSCODE HAPPY STRAW

Smoothies drink ik het liefst uit een rietje. Maar natuurlijk niet uit een plastic rietje want er is al genoeg plastic in de wereld. Veel te veel, dat weten we allemaal wel inmiddels. Bij Happy Straw hebben ze daar een hele mooie oplossing voor, namelijk herbruikbare rietjes van bamboo, roestvrij staal en glas! En ik ben uiteraard groot fan!

Happy straw 1

Happy straw

Bij Happy Straw waren ze op zoek naar een non-toxic, biologisch afbreekbaar alternatief voor plastic rietjes. Alternatieven die geen gevolgen hebben voor je gezondheid, het milieu vervuilen of andere soorten in gevaar brengen nadat ze zijn weggegooid. En bamboe rietjes zijn dan dé oplossing.

De bamboe welke ze gebruiken is duurzaam geproduceerd in Vietnam. Het hele productieproces bevat geen kunstmatige lijmen, lakken, bleekmiddelen of andere schadelijke chemische stoffen. Ze zijn 100% natuurlijk en handgemaakt door ambachtslieden. Ze oogsten alleen bamboeplanten die minstens 3 meter hoog zijn. Door de bamboe duurzaam te oogsten, zorgen ze ervoor dat deze natuurlijke bron niet uitgeput raakt en tegelijkertijd stimuleren ze hiermee de biologische bamboe kwekerijen in het gebied.

Later voegde ze rietjes van roestvrij staal en glas toe aan de collectie. Beide net zo eco-friendly als de bamboe rietjes.

Daarnaast zijn de rietjes in verschillende kleuren, maten en zowel recht (bamboe, roestvrij staal) als gebogen (glas en roestvrijstaal) verkrijgbaar. En met code: MANON20 krijg je tot eind maart 20% korting op je bestelling. Benieuwd naar de rietjes? Bezoek dan de website van Happy Straw!

Roze witlof smoothie 2

En dan deze roze witlof smoothie! Natuurlijk is de witlof niet roze anders zou hij wel rozelof heten, haha. Nee hij is roze door de frambozen en aangezien witlof wit is zie je daar geen kleur van terug in de smoothie. Ook proef je niets van de witlof, wat handig kan zijn als je kids of een man hebt die maar weinig groenten eten. 😉 Ik zeg het vaker, een smoothie is niet voor niets een handige manier om (extra) groenten binnen te krijgen!

Voor 1 grote of 2 kleinere smoothies heb je nodig:

  • 1 grote of 2 kleine stronken witlof, de onderkant eraf gesneden en in stukken
  • 150 gram (plantaardige) yoghurt, ik gebruikte de kokos mild & creamy van Alpro
  • 150 gram (diepvries) frambozen
  • per portie 1 EL lijnzaadolie
  • 100-150 ml water

Zo maak je de roze witlof smoothie:

Doe alle ingrediënten in een blender en mix tot een gladde smoothie. Voeg eventueel meer water toe als je de smoothie te dik vind.

Enjoy! 😀

Liefs Manon kers

Ga jij deze roze witlof smoothie maken? Ik vind het super leuk om jouw creatie te zien! Dus tag mij vooral in je foto of gebruik de hashtag #healthyfoodie_manon als je ze deelt op Facebook en/of Instagram!

Geef een reactie