Close
Tofu tikka met aubergine van Judith | Loaded with veggies!

Tofu tikka met aubergine van Judith | Loaded with veggies!

Vandaag deelt Judith het recept voor een heerlijke tofu tikka met aubergine! Uiteraard loaded with veggies en mocht je Judith nog niet kennen, ze stelt zich ook nog even aan je voor!

My Foodblog by Judith

Hi, ik ben Judith! Je kunt mij op Instagram vinden en op mijn blog. Ik deel mijn favoriete (gezonde) recepten. Voor blogbegrippen ben ik echt een dinosaurus ;-). Ik heb namelijk mijn website al sinds 2013. Door de jaren heen zijn de recepten erg geëvolueerd. Sinds begin van dit jaar eet ik helemaal geen vlees meer en dat zie je dus terug in de recepten. Vaak zijn de recepten zelfs helemaal plantaardig (alhoewel af en toe een beetje kaas echt mijn
Achilleshiel is). Daarnaast eet ik i.v.m. PDS weinig gluten. Ik ben dol op verschillende soorten groenten en kruiden en specerijen.

Met de juiste smaakmakers kun je van groenten zo’n smaakexplosie maken. Dat is dan ook echt met de paplepel ingegoten. Met een Indo-Caribische moeder, werden er altijd veel kruiden en specerijen gebruikt en nog steeds. Mijn oma maakt haar eigen pepersaus en lime pickle en die zijn zooo lekker! Als we weer vrij kunnen reizen, ga ik graag naar mijn opa en oma in Canada zodat ik van mijn oma de fijne kneepjes kan leren om dit soort lekkernijen en bijvoorbeeld bara te maken.

Naast mijn food platform help ik bedrijven op freelancebasis met hun marketing en online projecten zodat zij (online) meer omzet genereren. Heel leuk om zo bedrijven te helpen! Voor mijn food platform ontwikkel ik recepten in opdracht, maak ik foto’s voor foodondernemers en help ik met menu’s van horecaondernemers.

Fulltime ondernemer dus, met verschillende type werkzaamheden. Een afwisselende en leuke combinatie! Ik woon samen met mijn man in Utrecht. Naast lekker eten houd ik van gezelligheid met familie en vrienden, reizen (helaas dit jaar lastig ivm Covid19), CrossFit, yoga en series op Netflix. Mocht je nog leuke serietips hebben die ik niet mag missen, laat het me vooral weten!

Hieronder vind je in ieder geval een van mijn favoriete ‘loaded with veggies’-recept. Zoals ik zei, ik houd van kruiden en specerijen, dus het werd een lekkere curry!

Loaded with veggies

Het was voor mij niet moeilijk om een recept te vinden. Ik eet namelijk heel veel groenten en probeer in baksels of ontbijt bijvoorbeeld ook regelmatig veggies te verwerken. Wat ik vaak doe is dat ik voor de lunch een smoothiebowl eet, dan heb ik met de lunch al meer dan 400 gram groenten op. Meestal eet ik denk ik zo’n 600 – 800 gram groenten op een dag. Ik heb voor nu gekozen voor een lekkere curry, deze tofu tikka met aubergine. Een lekker recept met heel veel verschillende soorten groenten en vooral ook heel veel smaak!

tofu tikka met aubergine

Ingrediënten:

 •  1 pak tofu
 •  400 gram tomatenblokjes
 • 1 medium aubergine
 • 150 gram kikkererwten (voorgekookt)
 • 1 tl garam massala
 • 1 tl komijn
 • 2 teentjes knoflook (uitgeperst)
 • 1 tl gemberpoeder
 • 1 tl gerookt paprikapoeder
 • 250 ml kokosmelk
 • 1 tl olijfolie
 • voor erbij: zilvervliesrijst of naan

Benodigdheden:

 • hapjespan of grote steelpan(ik gebruik zelf een zware gietijzeren pan)
  Instructies

Zo maak je de tofu tikka met aubergine:

1. Snijd de aubergine in blokjes van circa 2 x 2 centimeter.

2. Laat de tofu goed uitlekken en dep met keukenpapier na. Giet olie in de pan en voed de olie, kruiden en knoflook toe. Bak enkele minuten op laag vuur.

3. Voeg dan de aubergine toe en draai het vuur middelhoog, bak de aubergine circa 5 minuten en voeg dan de tofu blokjes toe.

4. Doe nu de resterende ingrediënten erbij en breng verder op smaak met zout.

5. Laat het geheel 10 minuten op laag vuur doorgaren.

Geef een reactie