Close
Super snelle doperwtensoep met kaascrackers

Super snelle doperwtensoep met kaascrackers

Het Foodies magazine van februari ligt nu in de winkel en ik kon maar weer moeilijk kiezen wat ik er als eerste uit wilde maken! Aangezien ik elke week een verse pan soep maak voor de lunch doordeweeks kwam ik uit op deze super snelle doperwtensoep.

Ik koos in plaats van de stukjes ham die ze er in het oorspronkelijke recept over heen strooien voor homemade kaascrackers want ik eet geen vlees. ūüėČ De kaascrackers heb je in een paar minuten gemaakt in de oven want het is niet meer dan geraspt kaas dat je in hoopjes op een bakplaat laat smelten in de oven. Super simpel √©n ontzettend lekker!

Ik voegde er ook wat kokosmelk aan toe om de soep iets meer body te geven en omdat ik nu eenmaal gek ben op romige soepen. Dat hij binnen 10 minuten op tafel staat is natuurlijk een extra fijne bijkomstigheid.

super snelle doperwtensoep met kaascrackers

Voor 4 personen/porties heb je nodig:

  • 1 bosje lente ui, grof gehakt
  • 3-4 teentjes knoflook, geperst
  • 900 gram doperwtjes, diepvries
  • 1 liter groentebouillon
  • Zwarte peper
  • 250 ml kokosmelk
  • kokosolie, ghee of olijfolie
  • 100 gram geraspte 30+ kaas
  • Optioneel: hennepzaad

Zo maak je de super snelle doperwtensoep met kaascrackers:

Verwarm de oven voor op 180 graden en beleg een bakplaat met bakpapier, maak op het bakpapier 4 of 8 kleine hoopjes geraspte kaas. Bak de kaas 10 minuten in de oven en laat ze buiten de oven even afkoelen.

Zet een pan op het vuur met wat olie en bak hierin de lente ui 5 minuten, bak de laatste minuut de knoflook mee. Voeg dan de doperwten en bouillon toe. Breng de soep aan de kook en laat 5 minuten zachtjes koken.

Haal de pan van het vuur, voeg de kokosmelk toe en pureer de soep glad.

Serveer de soep met de kaascrackers en eventueel wat hennepzaad.

Enjoy! ūüėÄ

Liefs Manon wortel

Ga jij deze super snelle doperwtensoep met kaascrackers maken? Ik ben heel benieuwd wat jij ervan vind! Laat je het me weten door mij te taggen in je foto op Facebook en/of Instagram? Of gebruik de hashtag #healthyfoodie_manon.

super snelle doperwtensoep met kaascrackers

Geef een reactie