Close
Gezond mangoaardbeien kwarktaartje

Gezond mangoaardbeien kwarktaartje

Dit schattige kleine kwarktaartje is groot genoeg om samen van te genieten of om helemaal voor jezelf te houden natuurlijk! Kwarktaart klinkt altijd gezond, want je denkt aan kwark.

Echter gaat er slagroom doorheen en is de bodem van suikervolle koekjes en vette boter gemaakt. Wat blijft er dan nog voor gezonds over? Alleen de kwark en het fruit. Dat kan beter natuurlijk! In dit taartje zit niks ongezonds. De bodem is gemaakt van dadels, noten, havermout en kokosolie. Dan blijft er alleen nog kwark en fruit over. Hartstikke gezond dus je kunt hem zelfs als ontbijt of als lunch eten! Ik bedoel.. taart als ontbijt of lunch! Wie wil dat nu niet?!

IMG_20150418_193310

Voor een klein taartje van 12,5 cm heb je nodig (wil je een grotere taart maken? Dan kun je het recept verdubbelen of misschien zelfs verdriedubbelen. Afhankelijk van de grootte van je springvorm natuurlijk):

Voor de bodem:

 • 50 gram dadels
 • 15 gram havermout
 • 50 gram gemengde noten
 • 1-1,5 EL kokosolie

Voor de kwarklaag:

 • 225 gram magere kwark
 • 90 gram mango, in blokjes, en een paar plakjes ter garnering
 • 5 middel grote aardbeien voor in de taart (let op dat ze niet te te hoog/groot zijn, dan steken ze namelijk boven de taart uit. Ze moeten dus wat lager/kleiner zijn dan de hoogte van je springvorm)
 • 1 grote aardbei ter decoratie, waar je mooie plakjes van kunt snijden
 • 2 gelatine blaadjes
 • 1/2 tl vanille extract

Zo maak je het gezonde mango aardbeien kwarktaartje:

Beleg de bodem van je springvorm met een stukje bakpapier en vet de rand in met wat kokosolie. Doe de ingrediënten voor de bodem in een keukenmachine en maal goed fijn. Doe het mengsel in de springvorm en maak een mooi gelijke bodem en druk deze goed aan. Zet de springvorm in de koelkast en laat de bodem een half uurtje opstijven.

Meng de kwark met de mangoblokjes en pureer dit met een staafmixer of in een blender. Snijd de aardbeien voor in de taart recht af waar het kroontje zit. Als de bodem opgesteven is zet je de aardbeien op de bodem in de vorm van een kruis. Onthoud hoe je hem gemaakt hebt. Dan kun je de aardbeien die straks bovenop de taart komen gelijk houden aan de aardbeien binnen in. Dat ziet er net wat mooier uit. 😉

IMG_20150418_193153

Week nu de gelatine blaadjes 5 minuten in water. Verwarm een deel van de kwark, ongeveer 2/3. Let op! Niet laten koken! Haal het pannetje van het vuur. Knijp na de gelatine blaadjes uit en voeg deze aan de verwarmde kwark toe en roer goed tot de gelatine blaadjes zijn opgelost. Voeg nu de rest van de kwark en het vanille extract toe en meng dit goed.

Schenk nu het kwarkmengsel in de springvorm en zet het in de koelkast. Na een kwartiertje is het taartje al een beetje opgesteven en kun je hem decoreren met de plakjes aardbei en de plakjes mango. Zet het taartje terug in de koelkast en laat nog ongeveer ene uurtje opstijven. Dan volgt het moeilijkste gedeelte…wachten dus tot je hem kunt aansnijden!

Ooh ja zo ziet hij er van binnen uit!

Enjoy! 😀

IMG_20150418_192719

 

3 thoughts on “Gezond mangoaardbeien kwarktaartje

 1. “Zet je de aardbeien op de bodem in de vorm van een kruis.”

  Heb je hier mss ook een foto van? Haha. Ik me er even niks bij inbeelden.

  1. Hoi Noëlle! Je zet 1 aardbei in het midden van het taartje en dan zet je links en recht hiervan nog 1 aardbei. Dus een rijtje van 3, zoals je op de onderste foto ziet. Dan zet je links en rechts van de middelste ook nog 1 aardbei. Dan krijg je een kruis of een “+”. Ik heb er helaas geen foto van gemaakt. Ik hoopte dat het duidelijk was op de foto van de doorsnede van het taartje haha

Geef een reactie