Close
Chocolade wafelkruimels!

Chocolade wafelkruimels!

Ken je Nippon? Ik ben al van kleins af aan verslaafd aan deze onwijs lekkere rijstwafeltjes omhult met chocolade! Helaas is het hoofdingrediënt van de wafeltjes in de supermarkt suiker en zijn ze omhuld met melkchocolade. Ik eet liever pure chocolade en zo min mogelijk geraffineerde suikers dus ik heb zelf een lekkere snack bedacht. Super simpel en zo gemaakt. Het enige probleem is dat het lastig is er van af te blijven! 😀

screenshot_2016-03-28-16-14-05-1.png

Dit heb je nodig:

  • Rijst of speltwafels of een combinatie daarvan, ik gebruikte de Oer-wafels van Aldi met rijst, quinoa en spelt
  • Pure chocolade minimaal 70%
  • wat kokosolie, houd ongeveer 1/2 tl per 10 gram chocolade aan
  • Optioneel: kokosrasp
  • stukje bakpapier

Zo maak je het:

Smelt wat chocolade au bain-marie en laat de kokosolie mee smelten. De hoeveelheid chocolade is afhankelijk van hoeveel wafels je gaat gebruiken. Ik had nog een restje gesmolten chocolade over van het maken van de gezonde paaseitjes 2.0 en daar heb ik toen één wafel boven verkruimeld. Ik zou beginnen door gewoon wat chocolade te smelten en te kijken hoeveel stukjes wafel je er mee kunt bedekken.

Schep de met chocolade omhulde stukjes wafel over op een stuk bakpapier, bestrooi ze eventueel nog met wat kokosrasp en laat de chocolade hard worden. Dit gaat sneller als je ze in de koelkast legt.

Als de chocolade hard is geworden kun je eventueel aan elkaar vast gesmolten stukjes van elkaar los breken.

Enjoy! 😀

screenshot_2016-03-28-16-12-35-1.png

 

2 thoughts on “Chocolade wafelkruimels!

Geef een reactie