Close
Spicy pompoen pizza met geitenkaas en pijnboompitten!

Spicy pompoen pizza met geitenkaas en pijnboompitten!

Ik was een van de gelukkige die de nieuwe seizoenssmaak van Magioni, je kent ze vast wel van de bloemkoolpizza, mocht testen. En wat was ik al meteen onwijs fan! Ik bedoel I loooooove pizza en ik ben gek op pompoen! Die 2 samen is dan ook echt HEAVEN als je het mij vraagt!

Spicy pompoen pizza met geitenkaas en pijnboompitten 1

De pizzabodem die ik kreeg had een speciale giraffeprint. Magioni is namelijk bezig met een project waarbij Vegan/Vegetarisch de hoofdrol speelt! Zo hebben ze met hun nieuwe seizoenssmaak een “Not welcome to the zoo” Vegan pizza gecreëerd die vanaf vandaag in de schappen ligt bij Albert Heijn! Zo willen ze een impact maken, het belang van Veganisme en Vegetarisch eten uitleggen en mensen inspireren om ook eens vegan te eten! Daarnaast gaan ze gedurende de maand Oktober iedereen aansporen om mee te doen met #meatlessmonday! Doe je ook mee?

Spicy pompoen pizza met geitenkaas en pijnboompitten 2

Om zoveel mogelijk mensen te inspireren ben ik o.a. benaderd door Magioni om een recept te verzinnen met de nieuwe seizoenssmaak. En omdat ik zo gek ben op pompoen vond ik dat deze volledig in de hoofdrol moest staan!

Zoet en spicy gaan hand in hand. En zo kwam ik uit op deze combinatie. De pittige cayennepeper en de zoete pompoen en de zachte geitenkaas maakt deze pizza echt hemels!

Voor 1 pizza heb je nodig:

  • 1 pompoenpizzabodem van Magioni
  • 250 gram oranje pompoen, in blokjes van +/- 1 cm x 1 cm gesneden
  • 2-3 plakjes zachte geitenkaas met honing
  • Klein handje pijnboompitten
  • 1/4 tl Cayennepeper, of naar smaak meer of minder
  • 1/2 tl Paprikapoeder
  • 1/2 EL gedroogde tijm of 2 takjes verse
  • 1 EL knoflookolie
  • Peper en zeezout
  • handje rucola

Zo maak je de spicy pompoen pizza met geitenkaas en pijnboompitten:

Verwarm de oven voor op 220 graden.

Doe de blokjes pompoen met de olie, cayennepeper, paprikapoeder, tijm en peper en zout naar smaak in een ovenschaal en meng alles even goed door elkaar. Zet 30 minuten in de oven.

Na 30 minuten verdeel je de blokjes pompoen over de pizzabodem, verkruimel je de geitenkaas erover en de pijnboompitten. Bak de pizza nog 20 minuten in de oven.

Snijd de pizza in punten en garneer met de rucola.

Enjoy! 😀

Ga jij deze spicy pompoen pizza met geitenkaas en pijnboompitten maken? Ik vind het super leuk om jouw creatie te zien! Dus tag mij en Magioni vooral in je foto of gebruik de hashtags #healthyfoodie_manon en #Magionipizza als je hem deelt op Facebook en/of Instagram!

Spicy pompoen pizza met geitenkaas en pijnboompitten 3


Geef een reactie