Close
10 best bekeken recepten van 2022

10 best bekeken recepten van 2022

Zoals elk jaar deel ik begin het nieuwe jaar de top 10 best bekeken recepten van het voorgaande jaar. En 2022 was een bijzonder jaar voor mijn blog door 2 grote veranderingen in ons leven. Daarover hieronder meer.

Wat ik je kan vertellen is dat de top 10 er heel anders uit ziet dan de voorgaande jaren. Recepten die er de afgelopen 7 jaar in stonden zijn niet meer in de top 10 te vinden en er zijn een aantal nieuwe binnenkomers en het overgrote deel van de recepten zijn hartige recepten t.o.v. zoete recepten. De afgelopen jaren stonden er net wat meer zoete recepten in de top 10 dan hartige recepten in.

Rustiger jaar

Een nóg rustiger jaar dan vorig jaar kan ik je vertellen. Vorig jaar kwamen er 72 nieuwe blogs en recepten online. Dat komt neer op gemiddeld 6 blogs/recepten per maand en 1,4 recepten/blogs per week. In 2022 waren dit er maar 26 nieuwe recepten/blogs! Dat is een gemiddelde van slechts 2,1 recepten/blogs per maand! In de maanden juli t/m oktober kwam er zelfs niks online en in december ook niet en dus ook geen nieuwe kerstrecepten.

Ondanks dat er maar weinig nieuwe recepten online kwamen weten jullie mijn blog nog steeds te vinden. Iets waar ik heel blij van word want dan is al het werk toch niet voor niets. En ik hoop dat je me ook in 2023 nog blijft volgen ook al komt er misschien niet heel veel nieuws online. Ik ben je hoe dan ook onwijs dankbaar dat ik mijn passie nog steeds met je mag delen!

En dat er zo weinig online kwam in 2022 kwam door onderstaande redenen, hierdoor had ik zo goed als geen inspiratie dan wel puf om in de keuken te staan. De zin om te bloggen is er wel nog steeds/weer en stoppen doe ik sowieso voorlopig nog niet maar door één grote kleine reden is nog maar de vraag hoe mijn blog vorm gaat krijgen dit jaar. Vooralsnog is mijn hoofd nog te vol met onderstaande redenen waardoor er zo goed als geen ruimte is voor nieuwe recepten inspiratie. Wel sta ik sinds een paar weken weer volop in de keuken en dan vooral mijn eigen favoriete recepten te maken die ik in 2022 heb moeten missen. En waarom miste ik die dan? Dat lees je hieronder. Maar je kunt ook meteen doorscrollen naar de top 10 als je die liever bekijkt. 😉

Nieuw huis, let the verbouwing begin!

2022 was een heel apart jaar voor mijn blog. Door de aankoop van ons nieuwe huis in februari kwam de blog op een veel lager pitje te staan want vanaf het moment van de aankoop begonnen de plannen voor de giga verbouwing van het huis. En dat kost heel veel tijd, tijd die ik normaal in mijn blog zou steken dus. We hadden geen aannemer dus we hebben alles zelf geregeld en uit moeten zoeken dus je kunt je vast wel voorstellen dat er dan ontzetten veel op je af komt en je over zaken na moet denken waar je normaal niet over nadenkt en geregeld worden door een aannemer. Uiteindelijk zijn we heel blij dat we geen aannemer hadden overigens want hierdoor leer je niet alleen veel, het scheelt ook aanzienlijk veel geld en tijd. Je bent niet afhankelijk van één persoon en de mensen die je inhuurt werken voor jou en niet voor een tussenpersoon waardoor de lijntjes korter zijn, via via hebben we ontzettend goede mensen kunnen vinden die fantastisch werk geleverd hebben. We hadden 6-7 maanden uitgetrokken voor de verbouwing, dit werden er 8. En dan tel je natuurlijk niet de tijd mee die je nog nodig hebt om alle kleine dingen af te werken en het uitpakken van alle dozen die ook 8 maanden stonden te wachten.

Wat hebben we precies gedaan? We hebben de woning vergroot door 4 meter aan te bouwen plus nog een grote bijkeuken 3 bij 4,5 meter. Als je dan gaat verbouwen moet je het natuurlijk wel meteen goed doen. 😉 De nieuwe fundering is gemaakt ook om de bovenverdieping ook nog 3,5 meter uit te bouwen. Dit gaat in de toekomst gebeuren maar wanneer precies dat weten we nog niet. Boven willen we nog een nieuwe badkamer maken (nu hebben we enkel een smalle badkamer van 1meter bij 3,5meter), we dachten dat dit nog wel ging lukken voor de kleine komt maar dit gaan we uiteindelijk toch niet redden. Want ja, in de tussentijd ben ik ook nog zwanger geworden! Daarover zo meteen meer. En mocht je je afvragen waar wij woonden de maanden van de verbouwing? Dat was dus in de garage. We hebben een grote garage van bijna 12 meter lang die we verdeeld hadden in een woon/slaapkamer en keuken/werkplaatsruimte. Dit was prima te doen tijdens het voorjaar/zomer (met airco!) maar hoe verder het najaar vorderde werd het wel een uitdaging. Zeker omdat ik natuurlijk ook zwanger was was het niet altijd een pretje maar ik klaag niet snel, al kwamen de muren wel aardig op me af op een gegeven moment zeker ook omdat het keukentje maar heel klein was, er altijd iets uitgezet moest worden voor we konden koken omdat de stoppen er anders uitklapten enz. Weinig inspirerend dus ook om lekker te kokkerellen wat er dus ook maar weinig gebeurde.

Vanaf oktober sliepen we wel in het huis wat verder beneden dan nog helemaal open was omdat de nieuwe kozijnen er nog niet in zaten maar gelukkig hoefde ik toen niet meer ’s nacht op de plasemmer maar kon ik in de badkamer naar het toilet. Als ik er nu aan terug denk moet ik er wel om lachen hoor, en dat allemaal zwanger dus ook!

Deze diashow vereist JavaScript.

Omdat een deel van de oude woonkamer een verlaagd plafond had, van een eerdere verbouwing van de vorige bewoners, is de verdiepingsvloer er ook voor een groot deel uit gegaan en vernieuwd zodat we het plafond in zijn geheel door konden laten lopen. Anders zou je midden in de woonkamer een verlaging hebben en het plafond weer omhoog gaan in de aanbouw. Hierdoor moet dus in 2 slaapkamers, de grootste en de kleinste slaapkamer, de vloeren opnieuw geëgaliseerd worden en volledig vernieuwd worden. Dit zijn dingen die nu dus nog moeten gebeuren voordat de kleine komt. De grote slaapkamer moet namelijk de kamer worden waar wij gaan slapen en de kamer waar we nu slapen wordt dan de baby kamer. Al zal de kleine de eerste maanden nog bij ons slapen, zij heeft wel haar eigen kamer nodig natuurlijk voor alle meubels en spulletjes voor haar.

Op dit moment wordt de toilet beneden nog verbouwd, of opgebouwd kan ik beter zeggen. En als die klaar is gaat Michel boven aan de slag. Binnen 4-5 weken moet het boven klaar zijn want dan ben ik officieel met zwangerschapsverlof en kan de kleine ook komen. Ik kan nu nog heel lang doorgaan over wat er precies allemaal nog moet gebeuren maar je kunt me hiervoor beter volgen op Instagram via mijn “home account” @healthyfoodie_athome, hier deel ik regelmatig updates van de verbouwing en kun je ook via een highlight in mijn feed zien wat er de afgelopen maanden gebeurd is. En dat is, zoals je op de foto’s hierboven te zien is, veel!

Een giga verbouwing betekend ook een gloednieuwe keuken natuurlijk en ik ben dan ook onwijs blij dat ik nu eindelijk mijn grote leefkeuken heb! Echt een droom van een keuken! Hij is nog niet helemaal af, er moeten nog planken opgehangen worden (die nog besteld moeten worden) en de stopcontacten moeten ook nog geplaatst worden maar het is al zo fantastisch om er in te kunnen koken! Helaas heb ik nog geen mooie foto’s gemaakt omdat we dus nog druk bezig zijn met de afwerking. Zodra hij helemaal af is kun je op Instagram vanzelf de foto’s voorbij zien komen en tot die tijd kun je kleine sneak peaks terug vinden via mijn ‘home account’.

Deze diashow vereist JavaScript.

Zwanger!

Ja eindelijk ben ik zwanger! Wie mij al wat jaren volgt weet dat ik een hele grote kinderwens heb (en ik zit dan ook in tranen dit stukje te typen). Wij maken er geen geheim van dat we bijna 3 jaar bezig zijn geweest om zwanger te worden. Begin 2021 hadden we onderzoeken in het ziekenhuis waaruit bleek dat er niks aan de hand was en mochten we daardoor starten met IUI met hormonen om een zetje te krijgen. Ik zag daar best tegenop en we zaten toen midden in de verbouwing van de tuin van ons vorige huis, hierover lees je meer in de top 20 best bekeken recepten van 2021, waardoor we het uitstelden. Ergens voelt het toch als falen als het niet zonder hulp lukt en ik wilde er zelf alles aan doen om het natuurlijk te laten verlopen. Een jaar ging voorbij en ik was nog steeds niet zwanger en we waren dus ook al opzoek naar een nieuw huis in het dorp waar ik opgegroeid was. Wel met de gedachte, we gaan wel starten met IUI ondanks hoe de situatie gaat zijn. En dan kom je dus een huis tegen op een top locatie in het dorp waar we naartoe wilden wat wel heel veel werk nodig heeft voor het voor ons bewoonbaar was. Nou ja we gingen er gewoon voor en in juni, 2 dagen na de overdracht van onze oude woning, stond de eerste ronde IUI op de planning nadat ik 11 dagen hormonen had moeten spuiten. Ergens voelde ik aan alles dat het meteen raak zou zijn en dat was het!

Deze diashow vereist JavaScript.

Ik mocht pas vanaf een bepaalde datum testen omdat anders de kans op een valse positieve test groot is vanwege de ingespoten hormonen. Ik dacht dan ook niet dat de eerste 2 testen positief waren omdat de streepjes heel licht waren. Na de 3e test op dag 4 mailde ik een foto van de testen naar het ziekenhuis met de vraag: ben ik zwanger? Binnen 10 minuten werd ik gebeld met het bericht: JA! Je bent zwanger! Je kunt je voorstellen hoe blij we waren na bijna 3 jaar dan eindelijk een positieve test in handen te hebben. En er volgden nog vele testen nadien kan ik je vertellen. Zo onwerkelijk vond ik het! Mijn grootste droom is eindelijk uit gekomen! En inmiddels ben ik alweer 33 weken zwanger, de tijd vliegt voorbij. En dit is dan ook de 2e grote reden waardoor mijn blog op een super laag pitje kwam te staan dit jaar. Vanaf 7 weken zwangerschap werd ik namelijk ontzettend ziek, ik was hele dagen misselijk, extreem moe en had dagenlang extreme hoofdpijn. Niet zo rooskleurig dus hoe ik mijn zwangerschap gehoopt had zou verlopen maar ja, wat doe je eraan. Ik ben tot de 16 weken thuis gebleven omdat werken gewoon niet ging. Daarna heb ik 2,5 week gewerkt en kwam ik weer thuis te zitten door rugklachten die overgingen op bekkenklachten. Aangezien mijn werk in de zorg als thuisondersteuner helaas lichamelijk te zwaar is voor mijn zwangere lichaam ben ik dus sindsdien thuis. In het begin vond ik dat wel lastig te accepteren, ik dacht altijd dat mijn werk me juist fit zou houden tijdens de zwangerschap maar zoals de bedrijfsarts uitlegde, valt een groot deel van de vrouwen die lang bezig zijn geweest om zwanger te worden al vroeg lichamelijk uit in de zwangerschap. Wat ook wel logisch is als je je bedenkt wat een stress het met zich mee brengt. Ook als dacht ik dat ik er vrij rustig onder was nog.

Ik heb het moeten accepteren en inmiddels gaat het eigenlijk, mede dankzij het supplement SilSolutions van Vitakruid, goed met me. Mocht je interesse hebben in dit supplement met code HFMANON krijg je 10% korting. Hierdoor heb ik amper nog last van mijn bekken wat fijn is want inmiddels wonen we alweer 6 weken in het huis en heb ik dus ook genoeg te doen t.o.v. een aantal maanden geleden. Toen de verbouwing nog in volle gang was kon ik vanwege mijn bekkenklachten nergens mee helpen maar nu kan ik dozen uitpakken en alles een plekje geven en voel ik me eindelijk ook weer wat nuttiger. Alleen nu ben ik wat minder mobiel door de buik die groeit en groeit. Ach ja, laten we het houden op dat het een bijzondere (eerste) zwangerschap is die ik zeker te weten nooit zal vergeten! En ons meisje, die krijgt er helemaal niks van mee en weet niet beter dan dat ze in een prachtig huis opgroeit, waarin weliswaar wel nog een aantal jaar geklust gaat worden. 😉

Mocht je meer willen weten over ons traject dan mag je me altijd een berichtje sturen.

Top 10 best bekeken recepten van 2022

Dat was een lang verhaal wat ik zo kort mogelijk heb geprobeerd te houden, haha. Dan nu over naar de top 10 best bekeken recepten van 2022!

Mocht je benieuwd zijn naar wat de 10 best bekeken recepten van de voorgaande jaren waren? Hier vind je ze van 2016, 2017,  20182019, 2020, en 2021.

bloemkool couscous bowl

10. Bloemkool couscous bowl met gegrilde groenten en falafel

Een nieuwe binnenkomer op nummer 10! En ik snap dat wel want dit is ook een super lekker en makkelijk recept! Heb jij deze bloemkool couscous bowl met gegrilde groenten en falafel al gemaakt?

Gezonde oliebollen

9. Gezonde oliebollen of kwark bolletjes

Nog een nieuwe binnenkomer! Deze gezonde oliebollen of kwarkbolletjes zijn dan ook wel heel erg lekker en met een beetje (suikervrije) poedersuiker zijn ze een stuk gezonder dan de real deal.

8. Snelle havermout ontbijtkoeken

Vorig jaar stonden deze snelle havermout ontbijtkoeken nog op nummer 2 in de lijst. Ik maak ze zelf regelmatig want ze zijn echt heel lekker en je kunt eindeloos variëren met de ingrediënten. Het was dan ook een van mijn eigen favoriete recepten die ik maakte in de nieuwe keuken!

bosbessen griekse yoghurt bites 1

7. Bosbessen Griekse yoghurt bites

Vorig jaar waren de bosbessen Griekse yoghurt bites wat plekjes gezakt in de lijst maar nu weer een plekje gestegen. Ik ben nog steeds benieuwd of deze ooit uit de lijst zal verdwijnen en dat mijn nieuwere taartrecepten er eens voor in de plaats gaan komen. 😉 Zoals deze glutenvrije pruimenkruimeltaart bijvoorbeeld of deze plantaardige pompoentaart.

zalm tartaar met komkommer en avocado-kruidenmousse

6. Zalm tartaar met komkommer en avocado-kruidenmousse

Nog een nieuwe binnenkomer in de lijst! Deze zalm tartaar met komkommer en avocado-kruidenmousse verslaat zelfs mijn zalm bonbons die elk jaar rond kerst massaal bekeken en gemaakt worden. Het is dan ook een super lekker en makkelijk recept en ja, zalm en avocado is natuurlijk ook een match made in heaven.

Mini Griekse yoghurt citroen taartjes 2

5. Mini Griekse yoghurt citroen taartjes

Deze mini Griekse yoghurt citroen taartjes staan al in de top 10 vanaf dag 1. Het is dan ook een receptje van het eerste uur maar nog steeds populair! Ze zijn dit jaar wel één plekje gezakt in de lijst.

Gezond appelkruimel ontbijtje3

4. Gezond appelkruimel ontbijtje

Dit heerlijke gezonde appelkruimel ontbijtje staat al een aantal jaar in de top 5 en behaalde in 2019 nog de nummer 1 plek. Waar hij vorig jaar nog een plekje zakte van 4 naar 5 is hij dit jaar weer terug op nummer 4 te vinden. En ook dit is een van mijn eigen favoriete recepten welke ik de afgelopen weken al meerdere keren gemaakt heb.  Heb jij hem al eens gemaakt? Ik heb er ook een eiwitrijke en glutenvrije variant van.

snelle romige preisoep 3

3. Snelle romige preisoep

De snelle romige preisoep stond de afgelopen 2 jaar op nummer 6 maar is dit jaar maar liefst 3 plekjes gestegen. En ik snap dat hij nog steeds in de lijst staat hoor want het is echt een heel lekker soepje die ook nog eens super snel op tafel staat!

Courgette ovenschotel met bieslook en geitenkaas

2. Courgette ovenschotel met bieslook en geitenkaas

Vorig jaar kwam deze courgette ovenschotel met bieslook en geitenkaas nieuw binnen in de lijst op nummer 3 en dit jaar is hij dus een plekje gestegen naar nummer 2!

kruidige wortel puntpaprika soep 1

1. Kruidige wortel puntpaprika soep

En deze kruidige wortel puntpaprikasoep staat wederom op nummer 1 dit jaar! En daarmee sluiten we het lijstje weer heerlijk hartig af!

Geef een reactie