Close
Zalm tartaar met komkommer en avocado-kruidenmousse

Zalm tartaar met komkommer en avocado-kruidenmousse

Zalm is groot favoriet hier en deze zalm tartaar met komkommer en avocado-kruidenmousse is dan ook weer zo ontzettend lekker!

Echt het ideale makkelijke voorgerechtje wat zonder veel moeite op tafel staat. De komkommer snijd ik dankzij mijn Nicer Dicer in een handomdraai in perfecte kleine blokjes. En als je kant en klare zalm tartaar gebruikt hoef je de zalm zelf niet eens meer klein te snijden. Een kind kan de was doen dus!

Je kunt de zalm tartaar met komkommer en avocado-kruidenmousse op een bordje serveren door gebruik te maken van een serveerring of, net als ik gedaan heb, het in kleine glaasjes serveren.

Je kunt dit gerechtje gemakkelijk een dag van te voren maken. Zorg dan dat je ze afgedekt in de koelkast bewaard en de garnering apart bewaard tot je het gaat serveren.

zalm tartaar met komkommer en avocado-kruidenmousse

Voor 4 personen heb je nodig:

  • 250 gram komkommer, in blokjes van 5 mm gesneden
  • 200 gram gerookte zalm, fijn gesneden
  • 1 grote eetrijpe avocado
  • 2 EL kokosyoghurt, Griekse yoghurt kan ook
  • 2 EL citroensap
  • Verse dille en bieslook, fijn gesneden

Zo maak je de zalm tartaar:

Verdeel de komkommer blokjes in een laagje over de glaasjes, leg hier bovenop de zalm tartaar en zorg dat hij mooi verdeeld wordt tegen het glas zodat de mousse er niet langs loopt. Houd ongeveer 1 eetlepel zalm apart.

Pureer de avocado met de yoghurt, citroensap en 2 eetlepels kruiden tot een gladde mousse. Schep de mousse in een spuitzaken (optioneel) en verdeel de mousse over de glaasjes.

Garneer met de overgebleven zalm en verse kruiden.

Enjoy! ūüėÄ

Liefs Manon radijs

Ga jij deze zalm tartaar met komkommer en avocado-kruidenmousse maken? Ik vind het super leuk om jouw creatie te zien! Dus tag mij vooral in je foto of gebruik de hashtag #healthyfoodie_manon als je ze deelt op Facebook en/of Instagram!

zalm tartaar met komkommer en avocado-kruidenmousse

2 thoughts on “Zalm tartaar met komkommer en avocado-kruidenmousse

  1. Lekke voorgerecht maar zeker niet een dag van te voren maken, dan verkleurd de advocadomousse naar bruin, dat ziet er dus niet uit.

    1. Wat vervelend! Heb je wel citroensap gebruikt? Dat moet namelijk voorkomen dat de avocado mousse verkleurt. Bij mij is dat niet gebeurd namelijk.

Geef een reactie