Clubsandwich met zalm, avocado en hüttenkäse

Een Clubsandwich is eigenlijk niet meer dan een grote toren boterhammen met daartussen heel veel lekkers! En er is niets, maar dan ook niets, ongezonds aan deze dikke toren boterhammen. Hij zit namelijk bomvol eiwitten, goede vetten en vezels. Precies wat een goede maaltijd nodig heeft!

img_20170218_114008_030.jpg

 

Ik ben zo blij dat ik weer gewoon brood kan eten! Een tijdje terug dacht ik dat ik daar niet tegen kon en was ik over gestapt op glutenvrij en spelt. Maar wat bleek nu, het lag helemaal niet aan de gluten maar aan het gebrek aan vezels in wit en bruinbrood! Dat veroorzaakte bij mij namelijk verstoppingen en alle ongemakken die daarmee gemoeid zijn.

Nu weet ik dat als ik volkoren brood, pasta of rijst e.d. eet ik gewoon lekker kan blijven genieten. Want wie is er nu niet gek op een lekkere boterham! En nee ik ben niet bang voor koolhydraten. Die heeft je lichaam namelijk gewoon keihard nodig!

En als je zorgt voor volkoren producten wordt je daar echt niet dik van, in tegendeel juist. De vezels in deze producten helpen je lichaam juist beter afvalstoffen (via ontlasting) af te voeren. Dus eet gewoon lekker volkorenbrood, daar wordt je namelijk echt niet dik van!

Voor een overheerlijke clubsandwich heb je nodig:

  • 3 volkoren boterhammen, ik heb ze eerst even geroosterd in de oven maar dit hoeft niet
  • 50 gram hüttenkäse, ik gebruik de light versie van Lidl
  • 50 gram gerookte zalm
  • 50 gram avocado
  • Rucolakers, tuinkers of andere kiemen
  • 2 kleine handjes veldsla
  • Peper, naar smaak

Zo maak je het:

Beleg de eerste boterham met de hüttenkäse en bestrooi met wat peper. Zout heb je niet nodig want de zalm is zout genoeg. Leg hierop een handje veldsla en de helft van de zalm.

Prak de avocado fijn en beleg hiermee de tweede boterham. Leg hier de rest van de sla op, dan de zalm en daar bovenop wat rucolakers of andere kiemen. Top af met boterham nummer drie. En dan nu stapelen maar!

Snijd de clubsandwich voor het serveren diagonaal doormidden.

Enjoy! 😀

img_20170218_114008_030-1.jpg

 

 

2 thoughts on “Clubsandwich met zalm, avocado en hüttenkäse

Geef een reactie