Close
Watermeloen salade met bosbessen, munt en feta!

Watermeloen salade met bosbessen, munt en feta!

Ik ben gek op watermeloen! En deze simpele watermeloen salade met bosbessen, munt en feta heb je zo in elkaar geflanst! Lekker als ontbijt, bij de lunch, als side salad of als snack, bij de BBQ of bij een picknick in het park. Deze salade kan gewoon altijd en overal

Watermeloensalade met bosbessen, munt en feta 2

Een lekkere watermeloen geeft mij altijd een instant zomers gevoel! Daarnaast is het ook nog eens hartstikke gezond! De watermeloen doet zijn naam echt eer aan: hij bestaat namelijk voor 95% uit water! Een goede dorstlesser dus ook in de zomer. Daarnaast zijn watermeloenen ook rijk aan ijzer, kalium en vitamine C.

Naast ijzer, kalium en vitamine C zit er in watermeloen ook lycopeen en bètacaroteen. Bètacaroteen (provitamine A) is een antioxidant: het beschermt de cellen in het lichaam tegen vrije radicalen én helpt de huid ook om cellen die beschadigd zijn door de zon te herstellen. Heel handig dus in de zomer! Bètacaroteen wordt in het lichaam omgezet in vitamine A, dat weer zorgt voor een gezonde opbouw van de huid en ook nog goed is voor je haar en je ogen.


Schrik niet dat er zout staat in het recept. Sowieso is feta ook een beetje zout maar het zout maakt de watermeloen juist zoeter. Echt waar! Give a try. 😉

Wil je meer watermeloen inspiratie? Wat dacht je van deze watermeloentaart of deze watermeloen pizza’s!

Dit heb je nodig een salade voor 2 personen:

  • 1/2 middelgrote watermeloen, in blokjes van ongeveer 1,5 cm x 1,5 cm
  • 2 handjes bosbessen, gewassen
  • 6 blokjes feta van 1 cm x 1 cm
  • 4-5 blaadjes munt, fijn gesneden
  • Paar snufjes zeezout

Zo maak je het:

Doe de blokjes watermeloen in een grote kom, doe er de bosbessen bij, verkruimel de feta erboven en besprenkel met de fijngesneden muntblaadjes en een paar snufjes zout.

That’s it!

Enjoy! 😃

Ga jij deze Easy peasy watermeloen salade met bosbessen, munt en feta maken deze zomer? Ik ben heel benieuwd wat je ervan vind! Laat je het me weten? Je mag me in je foto op Facebook of Instagram taggen. Graag zelfs want ik vind het super leuk om jullie creaties van mijn recepten te zien!

Watermeloensalade met bosbessen, munt en feta 3

 

Geef een reactie