Close
Appeltaart havermoutje 

Appeltaart havermoutje 

Jullie zijn net als ik gek op appeltaart! Dat zag ik wel aan de 10 best bekeken recepten van 2017! 😀 En ik snap het wel want warme appel is ook heerlijk! En dat is dit appeltaart havermoutje dus ook!

Nu het nog winter is gaat er niets boven een lekker warm ontbijtje, vind je ook niet? En heb je nu haast of moeite met opstaan tijdens deze koude winterochtenden, maak dit appeltaart havermoutje dan alvast de avond van te voren. Dan hoef je het in de volgende ochtend alleen nog even op te warmen. Kun je toch lekker genieten van dit feestontbijtje!

Appeltaart havermoutje 3

Dit heb je nodig voor 1 appeltaart havermoutje:

  • 45-50 gram havermout
  • 300 ml water, (plantaardige) melk of gebruik de helft water en de helft melk zoals ik vaak doe
  • 1-2 tl Sweet van Greensweet Stevia of andere zoetstof naar keuze
  • 1 zoete appel, ongeschild en in kleine blokjes gesneden
  • 1 tl kaneel of koekkruiden
  • een handje rozijnen
  • 1/2 EL olie of ghee

Zo maak je het:

Doe de havermout in een pannetje met het water, de melk, de helft van de kaneel, de helft van de appelstukjes en zoetstof en breng dit al roerende op een laag vuurtje aan de kook. Laat de havermout nog 2-3 minuutjes zachtjes, al roerende koken.

Verwarm in een koekenpan de olie of ghee en bak hierin de andere helft van de appelstukjes met de rest van de kaneel en de rozijnen. Bak al omscheppende tot de appelstukjes zacht zijn geworden.

Schenk de havermout over in een kom en schep hier de gebakken appelstukjes met de rozijnen op.

Enjoy! 😀

Ga jij deze appeltaart havermoutje maken? Ik vind het super leuk om jouw creatie te zien! Dus tag mij vooral in je foto of gebruik de hashtag #healthyfoodie_manon als je ze deelt op Facebook en/of Instagram!

Appeltaart havermoutje 2

Geef een reactie