Close
Glutenvrije koolhydraatarme wafels met zomerfruit en chocoladesaus

Glutenvrije koolhydraatarme wafels met zomerfruit en chocoladesaus

Wafels! Hier houd ik misschien wel net zoveel van als van pannenkoeken! Ik trok eindelijk weer eens mijn wafelijzer Flip uit de kast en maakte er de lekkerste glutenvrije koolhydraatarme wafels mee!

Ondanks dat ik net zo gek ben op wafels als ik ben op pannenkoeken, zo gek genoeg maak ik ze minder vaak. Dit komt eigenlijk omdat een beslag voor wafels wat dikker moet te zijn dan een standaard pannenkoeken beslag en mijn beslag was meestal net te dun waardoor je een grote bende krijgt als je wafels probeert te maken want het beslag loopt zo je wafelijzer uit. Maar nu ik het trucje ontdekt heb, hoe ik de lekkerste koolhydraatarme poffertjes en pannenkoeken kan maken, heb ik dus ook hét perfecte beslag gevonden om wafels mee te maken! Het is hetzelfde recept alleen laat je het beslag wat langer staan, net als bij de poffertjes, en je kan kiezen voor welke meelsoort je wilt.

Wil je glutenvrije koolhydraatarme wafels dan kun je kiezen voor o.a. amandelmeel, lupinemeel of zoals ik in dit recept gebruik van maak, kiezen voor; kikkererwtenmeel. Maar je kunt ook kiezen voor andere glutenvrije meelsoorten als; quinoameel, havermeel (dit maak je makkelijk zelf door havermout te vermalen in een blender), rijstmeel, boekweitmeel enz. De keuze is reuze!

glutenvrije koolhydraatarme wafels

Je kunt de wafels aftoppen met wat je maar lekker vind aan vers fruit. Wil je het koolhydraatarm houden kies dan voor bessen en andere bosvruchten. Frambozen, aardbeien en blauwe bessen zijn mijn persoonlijke favorieten maar je kunt ook kiezen voor bijvoorbeeld bramen en rode bessen. Maak er een nog groter feest van en maak een lekker chocoladesausje en om je dag extra gezond te starten strooi je er nog wat van die mooie gouden bijenpollen overheen.

Voor 1 portie glutenvrije koolhydraatarme wafels heb je nodig:

Toppings:

Zo maak je de glutenvrije koolhydraatarme wafels:

Klop de eieren met de yoghurt, syrup gold en de kruiden. Voeg de psylliumvezels en kikkererwtenmeel toe, roer goed en laat het beslag vervolgens 10-15 minuten staan. Verwarm een wafelijzer met wat olie of ghee, en verdeel het beslag over het wafelijzer. Bak de wafels 5-7 minuten. Maak ondertussen de chocoladesaus door de chocolate chips met de kokosolie te verwarmen in een pannetje.

Leg de wafels op een bord en garneer met de toppings en schenk de chocoladesaus erover.

Enjoy! 😀

Liefs Manon ananas

Ga jij deze glutenvrije koolhydraatarme wafels maken? Ik vind het super leuk om jouw creatie te zien! Dus tag mij vooral in je foto of gebruik de hashtag #healthyfoodie_manon als je ze deelt op Facebook en/of Instagram!

Geef een reactie