Close
Koolhydraatarme pannenkoeken met frambozen

Koolhydraatarme pannenkoeken met frambozen

Ik verdiep me al een tijdje in de koolhydraatbeperkte leefstijl. Ik zeg expres beperkt want helemaal zonder is niet slim maar in een koolhydraatbeperkte leefstijl gebruik je dus wel vaak koolhydraatarme producten en gerechten. En daardoor worden deze termen vaak door elkaar gebruikt. Hoe dan ook, pannenkoeken zijn nog altijd mijn favoriete ontbijtje vandaar nu wederom een recept voor pannenkoeken! Koolhydraatarme pannenkoeken met frambozen wel te verstaan.

Frambozen, bessen en ander rood fruit zijn vruchten die minder koolhydraten bevatten dan bijvoorbeeld bananen, mango’s en nectarines (om maar wat te noemen). En laat rood fruit nu toch al mijn favoriete fruit zijn. Ideaal dus om ze te eten in combinatie met deze heerlijke koolhydraatarme pannenkoeken!

Koolhydraatarme pannenkoeken met frambozen

Voor 1 portie heb je nodig:

  • 2 biologische eieren
  • 2 EL kokosyoghurt, ik gebruikte de kokosyoghurt van Andros Veggie
  • 1/2 tl Ceylon kaneel
  • 2 tl amandelmeel
  • 1 tl psylliumvezels, ik gebruik ze van het merk Free From, deze zijn heel fijn gemalen
  • Optioneel: 1 EL Syrup gold van Greensweet stevia
  • Kokosolie of ghee

Toppings:

Zo maak je de koolhydraatarme pannenkoeken met frambozen:

Klop de eieren met de kokosyoghurt en kaneel. Voeg de psylliumvezels en amandelmeel toe, roer goed en bak in een koekenpan met wat olie of ghee. Ik maakte er 3 medium pannenkoeken van maar je kunt er ook grotere of kleinere pannenkoeken mee maken. Bak de pannenkoeken aan beide kanten goudbruin.

Verwarm de frambozen in een pannetje, doordat ze uit de vriezer komen ontstaat er vanzelf een klein sausje.

Garneer de pannenkoeken met de frambozen en de rest van de toppings.

Enjoy! 😃

Tip: Als je kleine American pancakes wilt, laat het beslag dan een minuut of 10-15 staan zodat het dikker wordt. De psylliumvezels nemen dan meer vocht op waardoor het beslag dikker wordt.

Liefs Manon ananas

Ga jij deze koolhydraatarme pannenkoeken met frambozen maken? Ik vind het super leuk om jouw creatie te zien! Dus tag mij vooral in je foto of gebruik de hashtag #healthyfoodie_manon als je ze deelt op Facebook en/of Instagram!

Probeer ook eens deze koolhydraatarme chocolate chip pannenkoekjes


Geef een reactie