Close
10 best bekeken recepten van 2021

10 best bekeken recepten van 2021

Elk jaar deel ik de 10 best bekeken recepten van het voorgaand jaar en het is elk jaar weer een verassing hoe deze eruit ziet. En ik kan je vertellen dat er het afgelopen jaar veel veranderd is in de lijst!

ik onder onze nieuwe overkapping

Dankjewel!

Allereerst wil ik JOU bedanken dat je weer massaal mijn recepten bekeken hebt want zonder jou was mijn blog puur een persoonlijke plek geweest voor mijn favoriete recepten. Dus DANKJEWEL!! En met inmiddels ruim 780+ recepten en blogs is er ook genoeg lekkers te vinden én voor ieder wat wils!

2021

Vorig jaar gaf ik al aan dat ik het wat rustiger aan zou gaan doen op de blog en dat is er dit jaar iets meer van gekomen. We waren vanaf februari druk bezig met de verbouwing van de tuin (welke nog steeds niet helemaal af is) en dat is ook wel terug te zien in het aantal blogs en recepten dat online is gekomen. Zo kwamen er ‘slechts’ 72 nieuwe blogs en recepten online in 2021. Dat komt neer op gemiddeld 6 blogs/recepten per maand en 1,4 recepten/blogs per week. Dat is iets minder dan vorig jaar waarin er 84 nieuwe recepten en blogs online kwamen.

En voor wie nieuwsgierig is wat we allemaal gedaan hebben, hieronder zie je wat foto’s in een slideshow van hoe de tuin er uit zag.

Zoals je ziet lag er een gigantische vijver in. De vorige bewoners hadden namelijk Koi karpers en de hele tuin was daarop ingericht. Het was een mooie tuin maar niet onze smaak en door de vijver van 3 meter bij 5 meter (en 2 meter diep!) en de vele borders (die de katten maar al te graag als toilet gebruikten) met planten en bomen was er maar weinig tuin over. Het was dus een behoorlijke klus om alles te slopen en af te voeren en we zijn ook nog niet klaar. We hebben nog twee schuttingen die we af moeten werken en de schuur willen we nog opknappen. Maar wat zijn we al onwijs blij met de ruimte die we ervoor terug hebben gekregen! En Michel heeft kei hard gewerkt om een prachtige overkapping te bouwen, wat meteen mijn favoriete plek is geworden in de tuin. Van een deel van het resthout van de overkapping heb ik zelf nog een bankje gemaakt met wielen eronder zodat ik deze kan verrijden om lekker op te kunnen zonnen.

Na 8 jaar geen tuin te hebben gehad is het maar wat fijn dat we er nu zo van kunnen genieten! We hebben de zon op het zuiden en dus de hele dag zon in de tuin. De overkapping is daarom extra fijn zodat we toch de hele dag buiten kunnen zitten.

  • tuin verbouwing
 

10 best bekeken recepten van 2021

Maar je bent hier natuurlijk voor de 10 best bekeken recepten van 2021! Die kun je hieronder bekijken en mocht je nog benieuwd zijn naar wat de 10 best bekeken recepten van de afgelopen jaren waren? Hier vind je ze van 2016, 2017,  20182019 en 2020.

Gebakken havermout met pindakaas en walnoten 3

10. Gebakken havermout met pindakaas en walnoten

Ook dit jaar zakt het recept voor gebakken havermout met pindakaas en walnoten wederom 2 plekjes. Zal hij volgend jaar nog in de top 10 terug te vinden zijn? We gaan het zien!

gezonde appelflap1

9. Gezonde appelflappen

Vorig jaar stonden de gezonde appelflappen nog op nummer 7 maar nu zijn ze afgezakt naar nummer 9! Dit recept heeft de voorgaande jaren in de top 5 gestaan maar zakt steeds verder naar beneden. Gaan we ze volgend jaar überhaupt nog terug zien? Ik ben heel benieuwd!

bosbessen griekse yoghurt bites 1

8. Bosbessen Griekse yoghurt bites

Vorig jaar waren de bosbessen Griekse yoghurt bites maar liefst 3 plekken gestegen maar dit jaar zijn ze weer terug gezakt naar de 8e plek. Ik ben benieuwd of deze ooit uit de lijst zal verdwijnen of dat mijn nieuwere taartrecepten er eens voor in de plaats gaan komen. Zoals deze glutenvrije pruimenkruimeltaart bijvoorbeeld of deze plantaardige pompoentaart.

mini bananenbroodje met blauwe bessen

7. Mini bananenbroodje met blauwe bessen

Na een jaar niet in de top 10 te hebben gestaan is dit mini bananenbroodje met blauwe bessen terug van weggeweest! En hij komt meteen 2 plekken hoger binnen dan hij in 2018 en 2019 stond. Het was dus echt hoog tijd om er nieuwe foto’s voor te maken! En ik kan je vertellen, hij smaakt nog net zo lekker als toen ik hem voor het eerst maakte in 2016! Heerlijk smeuïg en je kunt hem in een keer eten als ontbijt of in stukken/plakken als tussendoortje.

snelle romige preisoep 3

6. Snelle romige preisoep

De snelle romige preisoep blijft dit jaar lekker staan op nummer 6! En ik snap dat hij nog steeds in de lijst staat hoor want het is echt een heel lekker soepje die ook nog eens super snel op tafel staat!

Gezond appelkruimel ontbijtje3

5. Gezond appelkruimel ontbijtje

Dit heerlijke gezonde appelkruimel ontbijtje staat al een aantal jaar in de top 5 en behaalde in 2019 nog de nummer 1 plek. Maar dit jaar zakt hij toch van de 2e plaats naar plekje nummer 5. Heb jij hem al eens gemaakt? Ik maakte er dit jaar nog een eiwitrijke en glutenvrije variant van!

Mini Griekse yoghurt citroen taartjes 2

4. Mini Griekse yoghurt citroen taartjes

Deze mini Griekse yoghurt citroen taartjes staan al in de top 10 vanaf dag 1. Het is dan ook een oud receptje maar nog steeds populair! En ze zijn dit jaar dan ook lekker op nummer 4 blijven staan.

Courgette ovenschotel met bieslook en geitenkaas

3. Courgette ovenschotel met bieslook en geitenkaas

Een nieuwe binnenkomer dit jaar is deze courgette ovenschotel met bieslook en geitenkaas! En hij komt meteen hoog binnen in de lijst want hij scoort met ruim 20.000 views een mooie 3e plek in de lijst!

2. Snelle havermout ontbijtkoeken

Vorig jaar nog op nummer 1 maar dit jaar zijn deze overheerlijke snelle havermout ontbijtkoeken dus een plekje gezakt. Het is nog altijd een van mijn eigen favoriete recepten voor gezonde koeken! Heb jij ze al eens gemaakt? Een lekkere variant erop zijn deze hartige havermout ontbijtkoeken of probeer ook eens deze chocolate chip variant.

kruidige wortel puntpaprika soep 1

1. Kruidige wortel puntpaprika soep

Vorig jaar nog op nummer 3 maar dit jaar is deze kruidige wortel puntpaprikasoep terug op de 1e plek! En daarmee sluiten we het lijstje weer heerlijk hartig af!

Geef een reactie