Close
10 best bekeken recepten van 2020

10 best bekeken recepten van 2020

Net als de voorgaande jaren deel ik ook dit jaar de top 10 best bekeken recepten van het afgelopen jaar. Ik vind het altijd super leuk om te zien wat jullie favorieten zijn en elk jaar staan er weer nieuwe verassingen in het rijtje!

2020

Ik ga verder niet te veel uitweiden over wat voor jaar 2020 was want daar wordt niemand gelukkiger van denk ik, haha. 😉 Wel wil ik er íets over vertellen want het was voor mijn blog wel een mooi jaar, ondanks dat ik wederom niet super actief ben geweest qua nieuwe content. (Wellicht heb jij daar niet veel van gemerkt, met ruim 700 recepten en blogs heb ik heel wat content welke ik opnieuw kan delen waardoor het de indruk kan wekken dat ik bijna dagelijks een nieuw recept online zet.)

Maar qua nieuwe recepten en blogs zijn er in 2020 ‘slechts’ 84 nieuwe recepten en blogs online gekomen. Dat is zijn dus maar 7 blogs/recepten per maand en dus net geen 2 recepten/blogs per week. Hmm… Eigenlijk vind ik dat niet eens zo slecht als je je bedenkt dat ik in 2020 dus vooral de focus heb gelegd op ons huis! Ja, ons heerlijke huis waar ik elke dag zo onwijs van geniet! En mocht je het gemist hebben, inmiddels ook een apart Instagram account voor aangemaakt heb, genaamd @healthyfoodie_athome. Neem vooral een even een kijkje als je ook van interieur houd of gewoon graag bij anderen binnenkijkt. 😉

Terug naar de blog, het mooie is natuurlijk dat mijn blog, ondanks dat ik er ook een inkomen uit haal, nog steeds voornamelijk hobby is en ik dus lekker zelf bepaal wát en hoevéél er online komt. Ik speel nog steeds wel eens met de gedachte om te stoppen maar tot nu toe vind ik toch steeds weer nieuwe inspiratie voor nieuwe recepten, ideeën én krijg ik ook steeds meer leuke opdrachten waardoor ik toch door blijf gaan. En het mooie is dat ik dat gewoon in mijn eigen tempo kan doen. Dus ja, voorlopig blijf ik dus nog gewoon lekker door gaan met zo hier en daar een nieuw recept of blog.

Loaded with veggies!

Een van de hoogtepunten van mijn blog was toch wel dat ik in juni startte met een nieuwe rubriek genaamd ‘Loaded with veggies!’ Een rubriek die me echt aan het hart gaat want ik ben groot voorstander van veel veggies eten! En laten we daar nu in Nederland massaal te weinig van eten. Daarom dus deze rubriek! Om jou en wie ook maar moeite heeft om meer groenten te eten te kunnen inspireren dat je groente-inname verhogen echt niet zo moeilijk is als veel mensen denken. Met de recepten die in deze rubriek verschijnen kun je een dagmenu samenstellen van ontbijt, lunch en diner waarmee je aan het eind van de dag 500 gram groenten gegeten hebt. Maar ook als je alleen een ontbijt of lunch gerecht of lunch en diner gerecht kiest zit je al boven de geadviseerde 250 gram groenten die vanuit de overheid geadviseerd wordt. Leg de lat dus vooral niet te hoog voor jezelf als je pas net begint om meer groenten op het menu te zetten. Het moet vooral leuk én lekker blijven!

In de rubriek loaded with veggies komen ook gastbloggers aan het woord waardoor je dus meteen een extra dosis inspiratie krijgt door kennis te maken met mijn collega foodbloggers!

10 best bekeken recepten van 2020

Ben je benieuwd wat de 10 best bekeken recepten van de afgelopen jaren waren? Hier vind je ze van 2016, 2017,  2018 en 2019.

Maarrrrrr, je komt hier natuurlijk om de 10 best bekeken recepten van 2020 te bekijken dus hier komen ze!

17-05-15-1

10. Super snel aardbeien kwarktaartje

Een receptje uit de oude doos, dit super snelle aardbeien kwarktaartje, maar nu dus de nieuwe binnenkomer op nummer 10! Misschien toch ook maar eens een nieuwe foto voor maken aangezien jullie zo dol zijn op dit taartje! 😉

10 best bekeken recepten van 2019

9. Havermout appeltaartje met hazelnoten en amandelen!

Een nieuwe foto heeft voor dit havermout appeltaartje in ieder geval gezorgd dat hij dit jaar een plekje hoger in de lijst staat. Vorig jaar was dit namelijk de nieuwe binnenkomer in de lijst en schoot ik er een nieuwe foto voor wat dus geholpen heeft. 😉

Gebakken havermout met pindakaas en walnoten 3

8. Gebakken havermout met pindakaas en walnoten

Ook dit jaar zakt het recept voor gebakken havermout met pindakaas en walnoten maar liefst 2 plekjes. Zal hij volgend jaar nog in de top 10 terug te vinden zijn? We gaan het zien! Wist je trouwens dat dit het recept is wat mij een finale plekje bezorgde bij de Foodblog awards van 2018?

gezonde appelflap1

7. Gezonde appelflappen

Vorig jaar stonden de gezonde appelflappen nog op nummer 4 maar nu zijn ze afgezakt naar nummer 7! En dat terwijl dit recept de afgelopen 3 jaar in de top 5 stond. Ik ben nu al benieuwd of ze volgend jaar nog terug te vinden zijn in de top 10!

snelle romige preisoep 3

6. Snelle romige preisoep

De snelle romige preisoep was vorig jaar een plekje gezakt in de lijst maar dit jaar is hij weer terug op nummer 6! En ik snap dat hij nog steeds in de lijst staat hoor want het is echt een heel lekker soepje die ook nog eens super snel op tafel staat!

bosbessen griekse yoghurt bites 1

5. Bosbessen Griekse yoghurt bites

Vorig jaar waren de bosbessen Griekse yoghurt bites een plekje gezakt in de lijst t.o.v. het jaar ervoor maar dit jaar zijn ze maar liefst 3 plekken gestegen! Dat jullie gek zijn op taart is mij wel duidelijk inmiddels dus ik moet echt weer eens aan de bak voor een nieuw taart recept!

Mini Griekse yoghurt citroen taartjes 2

4. Mini Griekse yoghurt citroen taartjes

Deze mini Griekse yoghurt citroen taartjes staan al in de top 10 vanaf dag 1. Het is dan ook een oud receptje maar nog steeds populair! En hoewel ze vorig jaar nog 2 plaatsjes gezakt waren zijn ook deze taartjes dit jaar weer 1 plekje gestegen in de lijst!

kruidige wortel puntpaprika soep 1

3. Kruidige wortel puntpaprika soep

Vorig jaar nog op nummer 2 en het jaar dáárvoor was deze kruidige wortel puntpaprikasoep zelfs nog de nummer 1 in de lijst. Nu dus wederom 1 plekje gezakt naar nummer 3, maar nog steeds een van jullie, en mijn, favoriete receptjes.

Gezond appelkruimel ontbijtje3

2. Gezond appelkruimel ontbijtje

Dit heerlijke gezonde appelkruimel ontbijtje staat al een aantal jaar in de top 3 en behaalde vorig jaar nog de nummer 1 positie. Maar dit jaar zakt hij toch weer terug naar de 2e plaats!

1. Snelle havermout ontbijtkoeken

De nummer 1 dit jaar zijn deze overheerlijke snelle havermout ontbijtkoeken! Vorig jaar kwamen ze nog uit het niets binnen op nummer 3 en dit jaar dus op de 1e plaats! Een dikke hit dus en ook een dik verdiende 1e plaats want ze zijn om te smullen! En zoals de naam al zegt, super snel te maken! Heb jij ze al gemaakt?

Geef een reactie