Close
Super gezonde vegan kaassaus!

Super gezonde vegan kaassaus!

Ja dit recept moest er nog steeds van komen! En toen ik laatst de pompoen kaasfondue postte bedacht ik me dat ik dit heerlijke recept voor een super gezonde vegan kaassaus nog op de planken had liggen!

Het is eigenlijk echt schandalig maar dit recept staat al in mijn concepten sinds half mei! Het verklaard misschien een beetje hoe verstrooid ik kan zijn als ik te veel aan mijn hoofd heb. Recepten uitwerken komt dan vaak op de laatste plaatst te staan terwijl mijn blog wel een van mijn favoriete bezigheden is. En als er dan steeds meer lekkere ideeën bij komen dan blijven sommige recepten dus een beetje liggen. Schandalig hè? En dan te bedenken dat dit recept ook nog eens binnen een kwartiertje gemaakt is, met minimale inspanning.

En deze super gezonde vegan kaassaus is ook echt té lekker dus mijn excuses dat ik het recept nu pas met je deel! Wat mooi is aan deze saus is dat hij veelzijdig inzetbaar is. Je kunt hem namelijk gebruiken als pastassaus, als saus voor over je groenten maar ook als dip gebruiken en dus eigenlijk een soort van mee kaasfonduen. Mmm… wie is daar nu niet gek op?! Hoe ga jij deze super gezonde vegan kaassaus als eerste inzetten?

super gezonde vegan kaassaus 2Dit heb je nodig voor ongeveer 400 ml saus:

  • 200 gram bloemkool, in roosjes
  • 100 ml kookvocht
  • 100 ml ongezoete amandelmelk
  • 4 EL edelgistvlokken
  • 1 tl dijonmosterd
  • 1/4 tl gemalen venkelzaad
  • peper en zeezout

Zo maak je de super gezonde vegan kaassaus:

Kook de bloemkool roosjes of liever nog, stoom ze in 7-10 minuten gaar. Vang wat van het kook/stoomvocht op en doe samen met de bloemkool en de rest van de ingrediënten in een blender. Mix tot een gladde saus.

That’s it!

Enjoy! 😀

Liefs Manon avocado

Ga jij deze super gezonde vegan kaassaus maken? Ik vind het super leuk om jouw creatie te zien! Dus tag mij vooral in je foto of gebruik de hashtag #healthyfoodie_manon als je ze deelt op Facebook en/of Instagram!

Geef een reactie