veldsla salade met rivierkreeftjes, ei en druiven 1

Veldsla salade met rivierkreeftjes, ei en druiven

Zodra de zon zich een beetje laat zien krijg ik gelijk zin in heerlijke salades! Salades zijn echt wat soep voor mij is in de herfst en winter. Ik kan er dan geen genoeg van krijgen en varieer er op los. En dezeย veldsla salade met rivierkreeftjes, ei en druivenย is een heerlijke vullende salade!

En het fijne van een lekker grote salade vind ik dat je, omdat hij toch al koud is, niet in een keer hoeft op te eten. Ik heb er namelijk nogal een handje van om tijdens het eten nog van alles en nog wat te doen (bloggen bijvoorbeeld ๐Ÿ˜‰ ) waardoor een warme maaltijd vaak al koud is voor mijn bordje leeg is. Bijย een salade heb ik daar dus geen last van! Dit weerhoud mij er ook gelijk van om in de avond nog te snacken. Dus zo erg vind ik dat langzame eten niet.

Dezeย veldsla salade met rivierkreeftjes, ei en druivenย at ik overigens als lunch. Als je hem in de avond wilt eten zou je er nog een stukje brood bij kunnen eten of de hoeveelheden kunnen verdubbelen bijvoorbeeld.

veldsla salade met rivierkreeftjes, ei en druiven 2

Dit heb je nodig voor 1 lunch salade:

  • Veldsla
  • 1 ei, hardgekookt en in kwarten gesneden
  • 50 gram rivierkreeftjes
  • 5-6 rode druiven, gehalveerd

Voor de dressing:

  • 1 tl Griekse yoghurt
  • 1/2 tl mayonaise, bijvoorbeeld deze gezondere mayonaise
  • 1/2 tl knoflookolie
  • verse bieslook, fijngehakt/geknipt
  • water om de dressing te verdunnen

Zo maak je deย veldsla salade met rivierkreeftjes, ei en druiven:

Leg de veldsla op een bord en verdeel de druiven, rivierkreeftjes en ei erover. Meng de ingrediรซnten voor de dressing en verdun naar wens met water. Schenkย de dressing over de salade.

Enjoy! ๐Ÿ˜€

veldsla salade met rivierkreeftjes, ei en druiven 3

Geef een reactie